Read the Official Description

Welkom bij de Université libre de Bruxelles!

BRUSSEL, een stad op menselijke schaal

In het hart van Europa, Net 1u20 met de trein van Parijs en 1u30 van Amsterdam en 1u50 van Londen en Keulen, Brussel en biedt alle voordelen van een hoofdstad en de kwaliteit van leven van een grote en levendige stad. Brussel is de thuisbasis van alle belangrijke Europese instellingen. Het is de officiële zetel van de EU en vele andere politieke en economische besluitvorming entiteiten, en beschikt over een groeiend aantal bedrijven, organisaties en internationale experts.

De lange traditie van gastvrijheid en uitwisseling groenste hoofdstad van Europa betekent dat bezoekers en bewoners kunnen genieten van een brede mix van de wereld eten en muziek, terwijl cultuurliefhebbers kunnen kiezen uit een scala aan musea en shows. de Université libre de Bruxelles of ULB gelegen in het hart van de stad, biedt ook veel culturele, feestelijke en sportieve activiteiten. De universitaire campussen en de omliggende gebieden zijn zeer aantrekkelijk, het verstrekken van de juiste mix tussen studie en vrije tijd.

Multicultureel en INTERNATIONAL

Als een multiculturele universiteit een derde van de studenten en onderzoekers uit het buitenland, Internationale betrekkingen is een dagelijkse realiteit voor de Université libre de Bruxelles, net als de stad Brussel zelf, één van 's werelds meest kosmopolitische steden. Samenwerking met universiteiten uit de hele wereld is opgevoerd, zowel in onderwijs en onderzoek, dankzij een groot deel aan de verschillende Europese mobiliteitsprogramma's. Naast studentenmobiliteit programma's, de Universiteit biedt diverse geïntegreerde programma's met buitenlandse partners, Met inbegrip van gezamenlijke master- en doctoraten. Een aantal van deze programma's hebben de prestigieuze ontvangen Erasmus Mundus accreditatie.

De naar buiten gerichte positie ten opzichte van Europa en de wereld heeft geresulteerd in een aantal overeenkomsten, samenwerkingsverbanden en speciale partnerships opgezet met een aantal van 's werelds beste universiteiten. Met jarenlange ervaring op het internationale toneel, de Universiteit gelanceerd UNICA, een netwerk van 45 toonaangevende Europese universiteiten dat omvat meer dan een miljoen studenten. Het is ook een van de oprichters van het Internationaal Forum van Openbare Universiteiten (IFPU). internationalisering van de instelling is verankerd door het volgende:

Grensoverschrijdende samenwerking met de Nord-Pas-de-Calais (Lille) regio van Frankrijk Een beleid van preferente partners om gezamenlijke, op lange termijn op te bouwen, activiteiten met ongeveer tien instellingen (met name Oxford, Parijs VI, Berkeley, Montreal, UBC in Vancouver, Fudan in Shanghai) Verschillende gespecialiseerde instellingen en centra, waaronder het Institut d'études européennes (Jean Monnet onderzoek pool), de Solvay Brussels School of Economics and Management, de School for Public Health, het Centrum voor Canadese Studies, Tsjechische Studies, enz. Een trans-Atlantische dialoog en openstelling voor opkomende landen

In de loop der jaren, en ondanks de beperkte middelen, ULB in staat is geweest om zijn niveau van uitmuntendheid in stand te houden en te voldoen aan haar publieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De universiteit is van mening dat het kan helpen bij het creëren van een meer rechtvaardige en democratische wereld door bij te dragen van een relatie van vertrouwen, een kritische dimensie en de onpartijdigheid vereiste in een geglobaliseerde wereld.

grensverleggend onderzoek

Vier wetenschappelijke Nobelprijzen, een Fields-medaille, drie wolfprijs en twee Marie Curie-prijzen zijn verder bewijs van lange traditie van uitmuntendheid van de universiteit.

De Université libre de Bruxelles is een actief lid van de ruimte voor onderzoek en is betrokken bij bijna 130 projecten gefinancierd door het 7e Europese kaderprogramma's. In de afgelopen jaren, is het verkregen 7 Starting Grants van de European Research Area (ERC) de financiering van onderzoek in de geneeskunde, economie, wiskunde, sociologie of politieke wetenschappen, evenals 2 Advanced Grant in Artificial Intelligence en Natuurkunde. Daarnaast heeft de Universiteit van Institute for European Studies wordt erkend als een "Jean Monnet Europese onderzoekscentrum"Voor zijn werk aan de Europese integratie.

HOGE kwaliteit van het onderwijs

De Université libre de Bruxelles heeft 13 faculteiten, scholen en gespecialiseerde instituten die alle disciplines te dekken, op de voet combineren van academische inbreng en onderzoek. Het biedt bijna 40 bacheloropleidingen en 235 masteropleidingen. Ook partners 20 Doctoral scholenMet bijna 1.600 PhD aan de gang. Sommige van onze Master programma's richten zich op transdisciplinariteit, terwijl anderen meer nadruk leggen op de internationale betrekkingen door de European Masters graden, of over meertaligheid. We hebben ook gewerkt in nauwe samenwerking met de VUB (Vrije Universiteit Brussel - Brussel Vlaams-sprekende universiteit) gedurende een aantal jaren.

Humanisme, individuele verantwoordelijkheid ...

"De Université libre de Bruxelles baseert haar onderwijs en onderzoek op het principe van vrij onderzoek. Dit veronderstelt, in alle domeinen, onafhankelijk oordeel en de afwijzing van een-autoriteit gebaseerde opvatting van kennis. " (1 artikel van de statuten van de ULB). Een specifiek kenmerk van het onderwijs ULB is om leerlingen hun persoonlijke vrijheid te bieden, terwijl ook hen te voorzien van de nodige ondersteuning. Het is aan de studenten zelf om te profiteren van de kansen en de vele vormen van ondersteuning die beschikbaar zijn voor hen te nemen: de universiteit is dus een school van verantwoordelijkheid.

... En innovatie

De meest opvallende vernieuwingen zijn ingevoerd op postdoctoraal niveau. Deze programma's, waarvan een aantal wordt gedoceerd in de avond en in het weekend, zijn met name gericht op werkende volwassenenEn gebaseerd hetzij opkomende sociale en economische behoeften (Euromarketing, corporate governance, etc), of op geavanceerd onderzoek (esthetica en de filosofie van de kunst, de filosofie van de wetenschap, bioinformatica, etc). Nieuwe en vernieuwende cursussen van deze aard te bouwen zelf op de ULB op de lange traditie van de ULB, terwijl het verder te ontwikkelen in nieuwe richtingen.

Een focus op taalkundige en culturele diversiteit

Als een Franstalige universiteit, de meeste van de cursussen aan de Université libre de Bruxelles worden geleverd in het Frans. Er zijn echter een groeiend aantal masterdiploma's geheel of gedeeltelijk geleverd in het Engels. De universiteit biedt een breed scala aan cursussen Frans, Voorafgaand aan en tijdens het academiejaar, te helpen zijn internationale studenten verbeteren van hun taalvaardigheid.

Een betrokken UNIVERSITY

De Université libre de Bruxelles is vastbesloten om iedereen de kans om hun studies hoger onderwijs voort te zetten en heeft een ontwikkelde scala van ondersteuning van studenten initiatieven: Bijvoorbeeld, financiële en psychologische ondersteuning, begeleiding, Franse les, etc. De universiteit biedt ook buiten de campus academische ondersteuning. Een opmerkelijk voorbeeld is een ondersteuningsprogramma voor onderpresterende middelbare scholieren (Schola), die werd bekroond met de UNESCO Comenius prijs. Sinds haar oprichting in 1834, heeft de Université libre de Bruxelles nauw betrokken geweest bij het lopende debat over kritisch denken en de vrijheid. Dit heeft uitgesproken tegen dictaturen en andere nationalistische misstanden, de bevordering van gelijke kansen en een vlot van andere maatschappelijke vraagstukken opgenomen. Na het oprichten van een van de eerste NGO's (CEMUBAC), heeft de universiteit nog steeds een actieve rol in de ontwikkelingshulp en internationale samenwerking spelen.

Europese en internationale, gastvrije en onafhankelijke, betrokken en dynamisch, kan de Université libre de Bruxelles ook rekenen op zijn uitgestrekte wereldwijde netwerk van alumni (VAE), de beste ambassadeurs van de universiteit. Op basis van het principe van vrij onderzoek dat onafhankelijk redeneren en de afwijzing van alle dogma postuleert, heeft de universiteit zijn oorspronkelijke idealen behouden als een vrije instelling die stevig houdt zich bezig met de verdediging van de democratische en menselijke waarden.

De vrijheid van onderzoek en participatie

De Université libre de Bruxelles baseert haar onderwijs en onderzoek op het principe van vrij onderzoek en heeft altijd haar studenten de mogelijkheid om het spelen van een actieve en participerende rol in het universitaire leven en bij de evaluatie van het onderwijs zij ontvangen. Inderdaad het principe van vrij onderzoek, dat is gebaseerd op onafhankelijk oordeel en een afwijzing van een-autoriteit based view van kennis, is vastgelegd in de statuten van de universiteit.

Als gevolg hiervan, ULB is één van de weinige Belgische of zelfs Europese universiteiten waar de studenten zijn vertegenwoordigd op alle besluitvormende organen. In dezelfde geest, heeft een systematische leraar assessment procedure in gebruik voor meer dan twintig jaar, en is gebaseerd op de eigen beoordeling van hun leraren pedagogische vaardigheden studenten.

Programs taught in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

LLM

Université libre de Bruxelles - ULB

De LL.M. is een geavanceerd afstudeerprogramma dat is ontworpen om uw juridische kennis en expertise uit te breiden op de snel veranderende gebieden van het internationaa ... [+]

De LL.M. is een voltijds programma dat loopt van oktober tot juni. Cursussen zijn verdeeld in twee semesters, met examens gehouden in januari en juni. Studenten hebben recht op een tweede sessie examens die eind augustus - begin september wordt gehouden. LL.M. kandidaten die het programma succesvol hebben afgerond, krijgen een LL.M. in International Business Law van de Université Libre de Bruxelles (Université Libre de Bruxelles, ULB), erkend door de bevoegde Belgische academische autoriteiten (Communauté française) in het kader van het programma van permanente educatie.

De LL.M. is bedoeld voor studenten die optimaal willen profiteren van het buitengewone aanbod aan mogelijkheden die worden aangeboden in Brussel, de hoofdstad van Europa. Het programma omvat bezoeken aan de instellingen van de Europese Unie (Europese Commissie, Raad en Parlement) die hun hoofdkwartier in Brussel hebben. De LL.M. maakt deel uit van het programma-aanbod van de Université libre de Bruxelles (ULB), een van de toonaangevende universiteiten in Europa, met 25.000 studenten, waarvan 32% van buiten België komt.... [-]

België Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => België
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Brussels Hoofdstedelijk Gewest
    )

)
1
October 2019
Full-time
9 maanden
Campus

Lees meer in Nederlands

Presentation of the LL.M. in International Business Law

Université Libre de Bruxelles
Address
Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles
1050 Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Website
Telefoonnr.
+32 2 650 38 72