Texas Tech University School of Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Texas Tech University School of Law heeft een rijke geschiedenis van meer dan 45 jaar. In de jaren 1930, Alvin R. Allison, een zelf-beschreven "landadvocaat van Levelland," kan zich niet veroorloven om een ​​van de drie American Bar Association-geaccrediteerde wet scholen in Texas wonen. In plaats van het bijwonen van de wet school, verdiende hij zijn wet vergunning door de leer in het kader van een lokale advocaat voor twee jaar en het passeren van de Texas Bar Examination in 1934.

Zijn strijd om een ​​advocaat te worden geïnspireerd zijn zoektocht naar een wet school in West Texas te vestigen op zijn alma mater, Texas Technologische College. De Texas Tech raad van bestuur ingehuurd Richard B. Amandes als de School van de eerste decaan van Law in 1966, en in 1967, de eerste klasse, bestaande uit 72 studenten ingeschreven aan Texas Tech Law. De ABA (321 North Clark St., Chicago, 60654-7598, (312) 988-5000) verleende erkenning aan de school in augustus 1970, die een accreditatie van het Hooggerechtshof van Texas in 1968 gevolgd. In 1969, Texas Tech Law opgedaan lidmaatschap van de Association of American Law Schools (1614 20th Street, NW, Washington DC 20009-1001, (202) 296-8851).

Sinds de opening heeft de School of Law afgestudeerde duizenden studenten, met inbegrip van de eerste vrouw die een belangrijke federale politiebureau hoofd, het leger hoogst gerangschikte militair jurist, en sommige van de natie boven procederen.

Texas Tech Law biedt een robuuste klinische programma, drie academische centra, negen dual-opleidingen, drie concentratie programma's, een regionaal Externship-programma, een erkende praktijk programma juridische, en een concurrerende advocacy programma dat heeft verdiend 31 nationale en internationale kampioenschappen.

De tweede plaats in de tevredenheid van studenten onder de Amerikaanse wet scholen en zes keer gerangschikt "Best Value Law School" door De Nationale JuristHet is geen verrassing dat de Texas Tech Law trekt professoren die over het onderwijs hartstochtelijk bent. In feite hebben Texas Tech Law professoren van de universiteit departementale Excellence in Teaching Award gewonnen in twee van de afgelopen vier jaar, en vijf hoogleraren zijn sinds 2010 erkend met de President's Excellence in Teaching Award. De Princeton Review heeft de naam Texas Tech Law professoren onder de meest toegankelijke en gedurende drie opeenvolgende jaren van de natie, werd Texas Tech Law in de top-25 wet scholen voor Spaanse studenten door Hispanic Outlook in het Hoger Onderwijs tijdschrift. Met kwaliteit studenten, talentvolle faculteit, en toegewijd personeel, de School of Law blijft begaafde advocaten die in het hele land, de regio en het land werken te produceren.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Juris Doctor »

Programma's
Videos

Students from around the world at Texas Tech School of Law

Students from around the world at Texas Tech School of Law

Students from around the world at Texas Tech School of Law