Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1909, de Universiteit van Oklahoma College of Law is een van de grote publiekrechtelijke scholen in de Verenigde Staten met kleine secties en klassen die een sterk gevoel van gemeenschap aan te moedigen, volbracht faculteit met internationale expertise en een state-of-the-art faciliteit met studeerkamers, rechtszalen en klaslokalen uitgerust met de nieuwste technologie.

Zoals Oklahoma enige publiekrechtelijke school, OU wet is momenteel de academische huis van ongeveer 500 studenten in de Juris Doctor, Master of Laws, Master of Legal Studies en diverse dual degree programma's.

De Universiteit van Oklahoma Law Center is de moedermaatschappij van de College of Law. De Law Center omvat ook de Donald E. Bid Law Library, OU Legal Clinic, Department of Legal Assistant Onderwijs, Oklahoma Law Review en American Indian Law Review.

Missie

De Universiteit van Oklahoma College of Law, als onderdeel van de Oklahoma Law Center, streeft naar een dynamische intellectuele gemeenschap gewijd aan het onderwijzen en leren, onderzoek en dienstverlening in het streven naar recht en gerechtigheid te bieden als haar studenten nemen hun juridische opleiding ter voorbereiding van de praktijk van het recht, de gerechtelijke diensten en andere leidinggevende posities in Oklahoma, de natie en de wereld.

geschiedenis

Het College of Law is gevorderd nogal wat sinds Julien C. Monnet richtte het en in 1909. Van zijn bescheiden begin van Dean Monnet, twee docenten en 47 studenten, het College of Law is uitgegroeid tot de meest vooraanstaande juridische instelling in de staat geworden. In 1914, dankzij de onophoudelijke lobby van wetgevers door studenten in de rechten voor de financiering van de bouw, het college verplaatst naar zijn eerste permanente huis, Monnet Hall.

De 47.000 vierkante meter wet Barn, zoals het liefkozend werd genoemd, was de thuisbasis van het college voor 62 jaar. Als het huis van de College of Law, was getuige van vele evenementen in Oklahoma (en Amerikaanse) geschiedenis, met inbegrip van de toelating van de toenmalige toekomstige OU Regent Ada Lois Sipuel Fisher, de eerste zwarte vrouw toegelaten tot het College of Law, in 1948 . Andere opmerkelijke afgestudeerden onder meer de voormalige Amerikaanse senator en huidig ​​OU president David L. Boren, voormalig Oklahoma Governors Frank Keating en Brad Henry en voormalig Oklahoma County District Attorney en huidige Dean Emeritus Andrew M. Coats.

Ondanks de extra vierkante meters gebouwd op de achterzijde van Monnet Hall, de Law Center, dat de College of Law en de bijbehorende entiteiten kwam in 1971 genoemd te worden, ontgroeide het gebouw, waardoor een verhuizing naar zijn huidige woning op Timberdell Road in 1976. Maar daar bleef het niet eindigen. Het toevoegen van de American Indian Law Review tot de gevestigde Oklahoma Law Review aanvullen, uitbreiden van klinische juridisch onderwijs, en in het algemeen het streven om de toenemende eisen van juridisch onderwijs in de late 20e eeuw veroorzaakt OU wet opnieuw ontgroeien haar faciliteiten.

In oktober 1999 werd de grond gebroken op een $ 19.000.000 bouw en renovatie project dat uiteindelijk 80.000 vierkante meter toegevoegd aan de faciliteit, met de 58.000 vierkante voet Donald E. Bid Juridische Bibliotheek en de 250-zetel Dick Bell rechtszaal. De nieuwe bibliotheek is voorzien van de Chapman Leeszaal, gemodelleerd naar de leeszaal in Monnet Hall, met een parketvloer die doet denken aan de vloeren in het Louvre. De Donald E. Bid Law Library, die voor het publiek toegankelijk is, beschikt over de grootste collectie wet, openbare of particuliere, in de staat. De Dick Bell rechtszaal is een van de grootste en technologisch meest geavanceerde rechtszalen in de regio, zo niet de natie, en organiseert live proeven van de verschillende rechtbanken in het centrum van Oklahoma. De Bell rechtszaal heeft gehost hoger beroep gevallen van zowel de Oklahoma Court of Criminal Appeals (met inbegrip van een doodstraf beroep) en het Amerikaanse Hof van Beroep voor het 10e circuit, evenals civiele trials uit het US District Court voor het Western District van Oklahoma.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

LLM

The University of Oklahoma - College of Law

OU wet is in de voorhoede in haar aanbod van juridische cursussen op het gebied van energie en natuurlijke hulpbronnen. Met veel energie en natuurlijke hulpbronnen bedrij ... [+]

OU wet is in de voorhoede in haar aanbod van juridische cursussen op het gebied van energie en natuurlijke hulpbronnen. Met veel energie en natuurlijke hulpbronnen bedrijven met het hoofdkantoor in Oklahoma, stuurt OU wet een groot aantal afgestudeerden in energiegerelateerde gebieden en praktijken per jaar. OU Law bereidt studenten te zijn leiders in energie en natuurlijke hulpbronnen recht en beleid, het assisteren bij de duurzame ontwikkeling van alle vormen van energie en natuurlijke hulpbronnen op een milieuvriendelijke manier.

De LL.M. in Energie en Natuurlijke Hulpbronnen in een jaar full-time studie of twee jaar in deeltijd studie kan worden afgerond.

De Universiteit van Oklahoma - College of Law - LL.M. ... [-]
Verenigde Staten Normandisch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Oklahoma - College of Law

Gelegen in het hart van de oorspronkelijke Indian Territory, OU wet biedt een ideale omgeving voor de studie van de Native Amerikaanse recht en kwesties met betrekking to ... [+]

Gelegen in het hart van de oorspronkelijke Indian Territory, OU wet biedt een ideale omgeving voor de studie van de Native Amerikaanse recht en kwesties met betrekking tot de inheemse bevolking. Oklahoma bevat bijna veertig stammen naties en de tweede grootste Indiaanse bevolking in de Verenigde Staten. Gezien hun aanwezigheid en de geschiedenis van de regio, Indiase wet van invloed op vrijwel alle gebieden van de juridische praktijk, waardoor het een levendige en groeiende veld.

De LL.M. in inheemse volkeren recht in een jaar full-time studie of twee jaar in deeltijd studie kan worden afgerond.

De Universiteit van Oklahoma - College of Law - LL.M.

De John B. Turner LL.M. Programma biedt een unieke combinatie van cursussen, alleen beschikbaar bij OU, en geeft studenten de mogelijkheid om te kiezen uit drie specialisaties: energie en natuurlijke hulpbronnen, inheemse volkeren recht, of US Legal Studies (voor buitenlandse opgeleide advocaten).... [-]

Verenigde Staten Normandisch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Oklahoma - College of Law

De US Legal Studies specialisatie laat buitenlandse opgeleide advocaten om een ​​algemene opleiding in het Amerikaanse recht en juridische kwesties te krijgen. Studenten ... [+]

De US Legal Studies specialisatie laat buitenlandse opgeleide advocaten om een ​​algemene opleiding in het Amerikaanse recht en juridische kwesties te krijgen. Studenten worden aangemoedigd om het curriculum aan te passen aan hun individuele behoeften en cursussen kunnen worden gekozen om de student voor te bereiden op het nemen van een bar-examen in de Verenigde Staten.

Cursussen binnen de US Legal Studies specialisatie kunnen Burgerlijke Rechtsvordering, Contracten, Staatsrecht, Strafrecht, goederenrecht en Onrechtmatige daad, onder anderen.

De LL.M. in US Legal Studies in een jaar full-time studie kan worden afgerond.

De Universiteit van Oklahoma - College of Law - LL.M. ... [-]
Verenigde Staten Normandisch
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Experience OU Law