Georgetown University McDonough School of Business

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over de school

Gelegen op het snijvlak van zakelijke, overheids- en internationale relaties, ontwikkelt de McDonough School of Business van de Universiteit van Georgetown toonaangevende leiders die zich inzetten voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving. Door ons wereldwijde perspectief bereiden we studenten voor op deelname aan de internationale zakelijke omgeving van vandaag.

Globaal perspectief

Meer dan ooit heeft de wereld mondiale denkers nodig. We bereiden studenten voor op de praktijk in de internationale zakelijke omgeving van vandaag. Door ons globaal gerichte curriculum, faculteit van over de hele wereld, verrijkende kansen in het buitenland, en de toegang die alleen Washington, DC kan bieden, zorgen we ervoor dat onze studenten klaar zijn om te concurreren op het wereldtoneel.

Rigoureuze academici

Ons uitdagende curriculum staat onder toezicht van een diverse faculteit met wetenschappers van wereldklasse die zich bezighouden met baanbrekend onderzoek, professionals die ervaring hebben met bedrijven, non-profitorganisaties en regeringsleiders, en ondernemers die studenten begeleiden bij het opstarten van een bedrijf. We bieden een breed scala aan programma's voor alle soorten studenten, van pas afgestudeerden die net het bedrijfsleven betreden tot ervaren professionals die hun carrière willen veranderen.

Cultuur van samenwerking

Voortbouwend op ons jezuïetenerfgoed, benadrukken we samenwerking boven competitie, resulterend in een ondersteunende omgeving die studenten aanmoedigt om hechte vriendschappen aan te gaan en hun kennis buiten het klaslokaal uit te breiden. Deze unieke sfeer ontwikkelt doordachte leiders die ernaar streven niet alleen succesvol te zijn in het bedrijfsleven, maar ook om een positieve impact op de gemeenschap te hebben.

109245_109141_HaririBuildingatnight.jpg

McDonough School of Business History

De McDonough School of Business van de Universiteit van Georgetown begon in 1936 als een undergraduate-programma binnen de School of Foreign Service en is tegenwoordig een wereldleider op het gebied van bedrijfsopvoeding, bedrijfsethiek en sociale verantwoordelijkheid.

In september 1936 lanceerde de divisie Business and Public Administration "om tegemoet te komen aan de eisen van de overheid en het bedrijfsleven, enz. Om een grondig en praktisch begrip van het bedrijfsleven en de overheid mogelijk te maken." Op dat moment in de geschiedenis werd het kapitaal van de natie erkend als een zakencentrum en een politieke stad. De nieuwe divisie bood een Bachelor of Science in Business Administration graad met majors in business management, bankwezen, boekhouding en openbaar bestuur.

In 1957 richtte Rev. Joseph Sebes, SJ, de School of Business Administration op, in de overtuiging dat inzicht in commerciële markten essentieel is voor wereldwijde politieke stabiliteit. Onder de faculteit was er een gevoel dat wat ze deden experimenteel was - zelfs revolutionair - omdat de jezuïetengemeenschap gekant was tegen een school die gefocust was op het idee om geld te verdienen. Niettemin zette de school door, en tegen de jaren tachtig was hij klaar voor een doorbraak.

De school lanceerde haar MBA-programma in 1981. Samen met functionele gebieden zoals management, financiën, marketing en boekhouding, werden de cursussen gevuld met de vier hoekstenen waarop het programma was gebaseerd: zakelijke / overheidsrelaties, ethiek, internationale handel en communicatie. Toentertijd was het integreren van internationale zakelijke elementen in elke cursus baanbrekend. Slechts een decennium na de eerste klas studeerde in 1983, US News

De jaren tachtig kende een periode van aanhoudende groei, waaronder de lancering van de divisie Executive Education voor aangepaste en open inschrijvingsprogramma's. Het was ook een transformerende tijd voor onderzoek; de schoolcultuur werd niet alleen onderzoeksvriendelijker, maar er kwamen ook middelen beschikbaar om senior onderzoekers aan te werven op een steeds competitievere markt.

In 1993 veranderde de naam van de school opnieuw in de Georgetown School of Business. Het decennium eindigde met een viering: in 1998 schonk Robert Emmett McDonough, die in 1949 afstudeerde aan de School of Foreign Service, 30 miljoen dollar aan de school, die later de Robert Emmett McDonough School of Business werd. Het geschenk, de grootste eenmalige gift tot nu toe in de geschiedenis van de universiteit, zou jarenlang door de activiteiten van de business school worden gevoeld en aanvullende, duurzame bronnen voor werving voor docenten bieden.

Zo begon twee decennia van buitengewone groei voor de school, beginnend met de benoeming van George Daly als decaan in 2005 en voortgezet met David A. Thomas en huidig decaan Paul Almeida. Verschillende nieuwe opleidingen gelanceerd, waaronder het MBA-avondprogramma, Global Executive MBA-programma, Executive Master in Leadership-programma, Master of Science in Finance-programma en Master of Arts in International Business and Policy. Daarnaast hebben verschillende door faculteiten geleide centra, initiatieven en instituten gestalte gekregen met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen als financiële markten, ondernemerschap, onroerend goed en sociale ondernemingen.

De meest zichtbare nalatenschap is het huidige huis van de school, het $ 82,5 miljoen, 179.000 vierkante voet Rafik B. Hariri Building, genoemd naar de overleden Libanese premier en filantroop wiens zoon een alumnus van 1992 van de school is. Voor de eerste keer in zijn geschiedenis deelt de hele school één woning.

Tegenwoordig is McDonough de thuisbasis van ongeveer 1.400 studenten, 1.400 MBA en andere afgestudeerde studenten en 700 deelnemers aan programma's op maat van de klant. De faculteit is nu 160 sterk, waarvan ongeveer 110 fulltime zijn. En de McDonough School of Business geniet een reputatie van academische excellentie die zich manifesteert door onderscheidende en wereldwijde programma's, beurzen en activiteiten die gebruik maken van de rijke structuur van Washington, DC, de Georgetown-expertise en identiteit weerspiegelen en worden geleid door de jezuïetwaarden van de universiteit.

Locaties

Washington

Address
Rafik B. Hariri Building, 3700 O St NW
DC 20057 Washington, District of Columbia, Verenigde Staten

Opleidingen

Deze school biedt ook: