Dominican University of California

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Dominican University of California is een onafhankelijke universiteit die het beste van de vrije kunsten biedt in combinatie met een strenge professionele opleiding. Dominican werd opgericht in 1890 en heeft een eeuwenlange reputatie voor excellentie op het gebied van wetenschap, onderzoek en gemeenschap.

De universiteit biedt meer dan 60 academische programma's die de diversiteit en creativiteit van de faculteit en studenten weerspiegelen.

Met meer dan 1800 afgestudeerde en niet-gegradueerden en een faculteitsratio van 10: 1 is Dominic in staat om persoonlijke aandacht voor kleinere scholen met succes te combineren met de academische middelen van een grotere universiteit.

Brooke Cagle / Unsplash

Missie

Dominican onderwijst en bereidt studenten voor op ethische leiders en sociaal verantwoordelijke wereldburgers die de Dominicaanse waarden van studie, reflectie, gemeenschap en service in hun leven opnemen. De universiteit zet zich in voor diversiteit, duurzaamheid en de integratie van de vrije kunsten, de wetenschappen en professionele programma's. Bekijk nieuws

Studentenleven

Amerikaans nieuws

Dominicaans focus op interdisciplinaire studies biedt een uitdagende academische omgeving. In de wetenschappen excelleert de universiteit in het betrekken van studenten bij gesofisticeerde onderzoeksprojecten die studenten in staat stellen om op nationale academische conferenties te presenteren en samen met hun facultaire mentoren in peer-reviewed tijdschriften te publiceren.

In de geesteswetenschappen kunnen studenten dans en muzikale uitvoeringen combineren met de studie van filosofie, literatuur, wereldculturen en religie. Dominican biedt ook sterke niet-gegradueerde professionele programma's aan in het bedrijfsleven, het onderwijs en de verpleegkunde, naast het afstudeeraanbod in deze disciplines, evenals psychologie en bezigheidstherapie.

Becca Tapert / Unsplash

Dominicaanse diversiteit

Studenten komen uit de hele Verenigde Staten, hoewel voornamelijk uit de Bay Area en Noord-Californië, en uit 18 andere landen, waaronder Brazilië, China, Ierland, Japan, Rusland, Spanje, Taiwan, Thailand en Turkije. Meer dan 92 procent van de studenten die een Dominicaanse opleiding volgen, krijgt financiële steun. De kleine klassen zorgen ervoor dat alle studenten persoonlijke begeleiding van hun mentoren krijgen.

Atletiek

Dominican biedt 12 intercollegiate programma's in heren- en damesbasketbal, heren- en damesvoetbal, heren- en damesgolf, dames- en heren cross country, damesvolleybal, herenlacrosse, damessoftbal en damestennis.

Sinds de opening van het state-of-the-art Conlan Center in 2000, heeft Dominican enorm veel succes geboekt in de atletiekcompetitie. In 2007-2008 won het herenbasketbalteam zijn vijfde Cal Pac Conference Championship in zes jaar tijd. De vrouwenvolleybal- en vrouwenteam won ook Cal Pac Conference Championships in 2007-2008.

In 2009-2010 is Dominicaans overgestapt van NAIA naar NCAA Division II status als lid van de Pacific West Conference en werd hij een volledig NCAA Divisie II-lid in 2011-12. Lacrosse voor heren is lid van de Western Intercollegiate Lacrosse Association (WILA).

Locaties

San Rafael

Dominican University of California

Telefoonnr.
(415) 457-4440