Danube University Krems FBG - Department of Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De faculteit van Bedrijf en Globalisering biedt voortgezet universitair onderwijs binnen een breed scala van economie en management wetenschappen, communicatie, kennis en informatie management, openbaar bestuur en e-governance, Europese integratie, alsmede in het bedrijfsleven en Europees recht. In het bijzonder benadrukt de faculteit permanente educatie op het gebied van migratie- en integratieonderzoek en bestrijding van computercriminaliteit. Als onderdeel van dit proces verleent de faculteit niet alleen deskundige kennis, maar ook specifieke managementkennis en sociale competenties die vereist zijn voor het omgaan met een steeds meer pluralistische samenleving. Een interdisciplinair team van ervaren leraren die goed worden erkend in de wetenschappelijke wereld, bevordert methodisch denken en onafhankelijk werk met behulp van veelzijdige vormen van lesgeven. Bovendien richt het onderzoek van de faculteit zich sterk op de huidige economisch-politieke en sociaal-politieke kwesties in nauwe samenwerking met de internationale wetenschappelijke gemeenschap. Een van de belangrijkste prioriteiten is toepassingsgericht onderzoek voor en in samenwerking met bedrijven en openbare instellingen. Daarnaast bieden interdisciplinaire teams advies, begeleiding en training voor ondernemers, NGO's en besluitvormers in de wereld van politiek en openbaar bestuur.

Afdeling Management en Economie

We streven ernaar om de nummer één in Europa te zijn in executive education en normen te stellen door onze ultramoderne curricula afgestemd op de behoeften van een manager in de snel veranderende 21e eeuw. Als een levenslange carrièrecoach en partner voor onze leidinggevenden, voorzien wij in hun specifieke behoeften met geavanceerde managementkennis geleverd door flexibele blended learningformaten op basis van de nieuwste technologie. Dit stelt ons in staat een blijvende impact te hebben op zowel de loopbanen en zelfontwikkeling van onze managers als de recente uitdagingen van de samenleving.

Afdeling Zakelijk recht en Europese integratie

Danube Legal Excellence: gerenommeerde faculteit - uitstekende student-tot-leraar ratio - campussfeer - internationaliteit De afdeling Ondernemingsrecht en Europese integratie is de leidende instelling voor postacademische juridische studies in Oostenrijk. De cursussen zijn specifiek gericht op de behoeften van werkende professionals en combineren uitmuntendheid in onderzoek en onderwijs. Danube University Krems ligt op 80 km van Wenen - in een van de mooiste culturele landschappen van Europa, bekend als de Wachau. Het is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Afdeling E-governance en administratie

Nieuwe ontwikkelingen in technologie, sociale en politieke structuren veranderen de traditionele vormen van werk en bestuursstructuren. Het Departement voor E-Governance brengt theorie en praktijk samen en biedt verder onderwijs en training op post-graduate niveau. De opleidingen en seminars worden in deeltijd aangeboden, zodat professionals kunnen studeren tijdens hun carrière. Via onderzoek, consultancy en een aantal nationale en internationale samenwerkingsverbanden zijn we in staat om de meest actuele inhoud, oplossingen en methoden aan te bieden. We willen nieuwe ideeën, innovatieve managementbenaderingen en mensgerichte oplossingen en hulpmiddelen bieden voor openbaar bestuur en IT-beheer.

Afdelingsmigratie en globalisering

We werken aan een kritisch probleem van moderne samenlevingen, namelijk migratie en globalisering. Hiermee willen we bijdragen aan een beter begrip van de processen op het werk om sociale cohesie en welzijn te bevorderen. Ons onderwijs en onderzoek zijn gericht op:

  • Migratie
  • Europa en globalisering
  • Leren, werken en arbeidsverhoudingen
  • Gezondheid en welzijn
  • Wonen, wijk en regionale ontwikkeling
  • Sociale zekerheid en mensenrechten
  • Religie en interculturele communicatie
  • Met speciale nadruk op gender- en generatiekloven

We doen zowel fundamenteel als toegepast onderzoek, bieden wetenschappelijke richtlijnen voor beleidsmakers, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en de media. We volgen een geïntegreerde benadering van onderzoek en levenslang leren. Ons team bestrijkt een breed scala aan professionele disciplines, zodat we vanuit verschillende gezichtspunten de complexiteit van migratie en globalisering kunnen aanpakken.

Afdeling Kennis en Communicatie Management

Wij zijn een universitair Competentiecentrum voor onderzoek, praktijk en vervolgonderwijs . Het onderwerp dat we behandelen varieert van cognitie en communicatie tot kennis- en informatiebeheer, terwijl ons werk een stimulans vormt voor zowel de economie als de samenleving. Onze onderzoeks- en onderwijsexpertise is gebaseerd op een effectieve combinatie van drie disciplines: cognitieve wetenschap, informatiewetenschappen en communicatiewetenschappen. We gebruiken deze expertise om sleutelcompetenties in zowel theorie als praktijk voor mensen en organisaties te ontwikkelen en te onderwijzen. Ons departement biedt momenteel 16 masterprogramma's, waarbij elk communicatievaardigheid combineert met managementexpertise. Momenteel werken we aan zeven grootschalige internationale projecten op het gebied van onderzoeksinformatieontwerp en sociale systemen (bruikbaarheid en netwerkonderzoek). Als aanvulling op ons masterprogramma bieden we gecertificeerde programma's, universitaire seminars en vakspecifieke managementtrainingen.

Danube University Krems

De universiteit voor permanente educatie De Donau-universiteit Krems is de universiteit voor permanente educatie. De cursussen zijn specifiek gericht op de behoeften van werkende professionals. De universiteit biedt exclusieve masterprogramma's en korte programma's op vijf studiegebieden. Met meer dan 8.500 studenten en met 17.000 afgestudeerden uit 90 landen, is het een van de toonaangevende aanbieders van vervolgopleidingen in Europa. Donau Universiteit Krems combineert bijna 20 jaar ervaring in postuniversitair onderwijs met innovatie en de hoogste kwaliteitsnormen voor onderzoek en onderwijs.

Locaties

Krems an der Donau

Donau-Universität Krems

Address
Donau-Universität Krems
Dr.-Karl-Dorrek-Str. 30

3500 Krems an der Donau, Neder-Oostenrijk, Oostenrijk
Telefoonnr.
+43 2732 8930

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen