The Hague Academy of International Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Als u nu deze paar woorden leest, betekent dit dat u al hebt gehoord van The Hague Academy of International Law , wat ons enorm bevalt. Het bevestigt dat het prestige en de bekendheid van de Academie wereldwijd erkend worden op academisch en diplomatiek gebied. In feite wordt uw interesse in de Academie gedeeld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, die regelmatig met tevredenheid de bijdrage onderstreept die de Academie levert aan het onderwijzen, bestuderen, verspreiden en bredere waardering van het internationaal recht (A / RES / 72 / 115, punten 22 en 23 van 7 december 2017).

Het is dan ook een groot genoegen om u te verwelkomen. We denken dat u waarschijnlijk veel goede redenen zult vinden om te kiezen voor deelname aan onze programma's, waarvan we u in de volgende paragrafen een kort overzicht zullen geven.

Zonder te diep te graven in de geschiedenis van de Academie, laten we u eraan herinneren dat The Hague Academy of International Law bijna een eeuw geleden officieel werd ingehuldigd, op 14 juli 1923, in Nederland, in de hoofdzaal van het Permanente Hof van Internationale Justitie, in het Vredespaleis, in aanwezigheid van onder anderen de President en leden van het Hof en de vertegenwoordigers van de Volkenbond. Charles Lyon-Caen, toen president van het Curatorium, vermeldde in zijn inaugurele rede zijn wens dat de Academie een "onderwijsinstelling van hoog niveau zou worden, die een veelheid aan studenten van over de hele wereld zou aantrekken". Deze uitdrukking van krachtige beknoptheid is de exacte weerspiegeling gebleken van wat de Academie bedoeld was te zijn, vanaf de oorsprong tot vandaag.

Inderdaad, de Academie is ongetwijfeld een "onderwijsinstelling van hoog niveau" waar cursussen, seminars, conferenties, bezoeken aan het Vredespaleis, ambassades, internationale instellingen en uitwisselingen over een breed scala aan onderwerpen, onverminderd doorgaan het hele jaar door. Cursussen worden gegeven door "de meest bekwame mannen en vrouwen uit alle verschillende staten van de wereld", opnieuw de woorden van Charles Lyon-Caen aanhalend, namelijk hoogleraren van internationaal recht, rechters en specialisten, een van 's werelds meest vooraanstaande en gerenommeerde.

"Een veelheid aan studenten van over de hele wereld" komt naar de Academie en dit maakt het een echt unieke instelling. Bijna zevenhonderd aanwezigen van ongeveer honderd verschillende nationaliteiten volgen elk jaar in juli en augustus de beroemde 'Summer Courses on Public and Private International Law' in het magnifieke Auditorium, waar simultane vertaling in het Engels en het Frans wordt gegeven. Later, in de zomer, opent het Centrum voor Studies en Onderzoek zijn deuren voor een twintigtal jonge onderzoeksstudenten uit alle lagen van de bevolking, die, onder leiding van twee deskundigen, geavanceerd onderzoek verrichten dat wordt bekroond door een publicatie, elk jaar op een ander juridisch onderwerp. Dit wordt gevolgd, meestal in het najaar, door de inmiddels beroemde gespecialiseerde Advanced Course, die recent enkele aspecten van het internationale strafrecht heeft behandeld, en tot slot het royale externe programma, wanneer de Academy zichzelf exporteert naar het buitenland voor een week lang cursussen over een gekozen thema. In januari 2019 zal een evenement van groot belang zijn, namelijk de inhuldiging van de eerste Winter Courses van de Academie, bedacht in dezelfde lijn als de Summer Courses, voor een duur van drie weken. Het zal zeker een belangrijk en gedenkwaardig evenement in de geschiedenis van de Academie zijn, die daarom zijn cursussen toegankelijk zal maken voor een groter aantal aanwezigen.

Deze samenvatting geeft een korte beschrijving van de belangrijkste aspecten van de activiteiten van de Academie, die we voor u aanbevelen. Sta ons toe om te zeggen dat diegenen van jullie die ervoor kiezen deel te nemen aan onze programma's de gelegenheid zullen hebben om een ​​unieke omgeving te ontdekken, de stad Den Haag, die bekend staat als de internationale hoofdstad van de wereld. De stad is inderdaad de zetel van nieuwe internationale rechtbanken en tribunalen die zijn toegevoegd aan hun voorlopers, het Permanente Hof van Arbitrage en het Permanente Hof van Internationale Justitie, dat later werd opgevolgd door het Internationaal Gerechtshof. Tal van belangrijke internationale organisaties, instituten, stichtingen en verenigingen die actief zijn op de verschillende gebieden van het internationaal recht, zijn de afgelopen jaren in Den Haag opgericht.

Tot slot, deelname aan onze programma's zal de gelegenheid zijn voor u om te ontdekken of om terug te keren naar Nederland, een land waar de kunst van het leven een systeem is geworden, waar vrede en democratie kardinale deugden zijn, en waar de architectuur van de gebouwen en de rijkdom van de musea heeft tot op de dag van vandaag de "Gouden Eeuw" van een natie verlengd, waarvan de tradities van gastvrijheid en tolerantie voor u duidelijk zullen zijn.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Frans

Bekijk Law Course »

Programma's

Deze school biedt ook:

Course

Gevorderde cursus over internationaal strafrecht

Campus Voltijd 5 dagen November 2018 Nederlanden Den Haag

De cursus biedt een diepgaand begrip, discussie en training in theorie en praktijk van het internationaal strafrecht. Algemene en gespecialiseerde thema's worden aangesneden door vooraanstaande deskundigen uit het veld en aangevuld met oefeningen. [+]

De cursus biedt een diepgaand begrip, discussie en training in theorie en praktijk van het internationaal strafrecht. Algemene en gespecialiseerde thema's worden aangesneden door vooraanstaande deskundigen uit het veld en aangevuld met oefeningen.

De geavanceerde cursus over internationaal strafrecht van 2018 vindt plaats van 12 tot 16 november 2018.

Speciale aandacht: internationaal strafrecht in een tijdperk van innovatie:

Nieuwe technologieën en veranderende handhavingsstrategieën

De aanpak van het onderzoek naar en de vervolging van internationale misdrijven is aan de gang. Technologie ontwikkelt zich veel sneller dan nationale en internationale wettelijke kaders. Cybercriminaliteit vormt nieuwe bedreigingen voor overheden, bedrijven en traditionele strafrechtsystemen. Forums, zoals internet, sociale media en smartphones, worden door individuen gebruikt om misdaden over internationale grenzen te plegen. Media-aanbieders zijn in toenemende mate verplicht een balans te vinden tussen bescherming van de vrijheid van meningsuiting en de noodzaak om de verspreiding van geweld en criminaliteit via internet te beperken. Tegelijkertijd helpen moderne technologieën om de verantwoordingsplicht te versterken. Misdaden zijn moeilijker te verbergen. Meer en meer overtredingen worden gedocumenteerd en geregistreerd via nieuwe technologieën. Dit stelt nieuwe uitdagingen voor onderzoeken, strafprocedures en handhavingspraktijken. Er is een sterke tendens naar privatisering van informatieverzameling en onderzoek. Binnenlandse en internationale gerechtshoven worden geconfronteerd met uitdagingen om te vertrouwen op open source-bewijsmateriaal in strafrechtelijke of terroristische processen (bijv. Buitenlandse strijders). Particuliere organisaties, zoals Bellingcat, zijn erin geslaagd essentiële patronen van de MH17-aanval te reconstrueren door middel van open-sourceonderzoek. Particuliere entiteiten worden opgeroepen om materiaal te bewaren voor verificatie of samenwerking met overheidsinstanties. In Syrië zijn internationale misdrijven onderzocht... [-]


Wintercursussen over internationaal recht

Campus Voltijd 3 weken January 2019 Nederlanden Den Haag

De wintercursussen richten zich op internationaal recht (zowel openbaar als privé) en vinden plaats over een periode van 3 weken. De wintercursussen volgen de traditionele structuur van de zomercursussen en bestaan ​​uit een algemene cursus en een reeks speciale cursussen. De algemene cursus is verdeeld over de volledige 3 weken (15 uur). [+]

De Winter Courses zijn een nieuw programma. De allereerste sessie van de Wintercursussen zal worden gehouden van 7 tot 25 januari 2019, een periode van 3 weken, tijdens welke cursussen op hoog niveau over internationaal recht (zowel publiek als privaat) zullen worden gegeven aan The Hague Academy of International Law .

De Wintercursussen worden op exact dezelfde manier georganiseerd als de zomercursussen en bestaan ​​uit cursussen over algemene en speciale onderwerpen die vervolgens worden gepubliceerd in de Collected Courses- reeks, waarvan er momenteel meer dan 386 delen zijn, die behoren tot de belangrijkste encyclopedische publicaties over publiek en privaat internationaal recht.... [-]