Ghent University Law School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

bouwen

Universiteit Gent is een ondernemende universiteit met een internationale uitstraling. Ons motto is "Durf te denken": waar 37.000 studenten en 8.000 medewerkers worden gestimuleerd om een ​​kritisch denken aanpak. Pluralisme en maatschappelijke betrokkenheid zijn de hoekstenen van onze filosofie, net als diversiteit, participatie en onafhankelijk denken.

Hoewel deelname aan de LLM programma vereist voldoende financiële steun, zijn toelating beslissingen onafhankelijk van de aanvrager persoonlijke financiële middelen bereikt. De latere besluiten ten aanzien van de financiële steun zal kunnen studenten die externe financiële steun nodig hebben om de financiële haalbaarheid van de toepassing ervan te meten.

Universiteit Gent is een van de toonaangevende onderwijs- en onderzoeksinstellingen in de Lage Landen hoger. Gevestigd in een historisch, student-vriendelijke stad in het culturele en economische centrum van Europa, de Universiteit Gent is een actieve partner in een breed scala van nationale en internationale educatieve, wetenschappelijke en industriële netwerken samenwerking. Hoewel de Universiteit Gent is officieel een Nederlands sprekende universiteit, wordt Engels gesproken door zowel studenten en medewerkers. Bovendien kunnen internationale studenten een breed scala aan cursussen Engels en programma's te kiezen, zoals dit LLM Programme.

Universiteit 's Gent 11 faculteiten bestaan ​​uit 125 afdelingen, het aanbieden van hoge kwaliteit, op onderzoek gebaseerde programma's in een breed scala van academische disciplines. De internationale studentenpopulatie (11,5%), getuigt van de kwaliteit en diversiteit van het onderwijs en onderzoek Universiteit 's Gent. Universiteit Gent is 62 beste universiteit op de Shanghai ranking in 2016. Al deze factoren, in combinatie met een sterke internationale focus, maakt de Universiteit Gent een top-rank universiteit in Europa.

De Law School

peoppe

De Law School is gevestigd in het historische centrum van de stad Gent. Terwijl het bezetten van een aantal historische gebouwen uit de zeventiende en negentiende eeuw, heeft het moderne onderwijs faciliteiten, waaronder een uitstekende bibliotheken en goed uitgeruste computer faciliteiten.

De officiële onderwijstaal is Nederlands, met uitzondering van de specifieke het Engels postdoctorale programma's zoals het LLM programma's.

De faculteit bestaat uit meer dan 80 professoren en ongeveer 90 medewerkers die, in aanvulling op het onderwijs, worden op grote schaal bezig met onderzoek, schrijven, lezingen en openbare dienstverlening. Veel van de leden hebben een internationale reputatie in hun vakgebied, deelnemen aan nationale en internationale projecten en worden opgeroepen als deskundigen bij de voorbereiding van de openbare orde. In het LLM programma, een aantal buitenlandse hoogleraren met een internationale reputatie te versterken van de faculteit voor specifieke cursussen.

De Gentse Law School is een EU "Jean Monnet Centre of Excellence", erkend voor zijn expertise en de beschikbare middelen voor de Europese Unie Law. Met de EU-instellingen in de nabijheid, Gent Law School biedt alle nodige faciliteiten voor een diepgaande studie van de wet en de praktijk van de Europese Unie en internationaal ondernemingsrecht. Studenten kunnen ook profiteren van de uitstekende bibliotheek, die fungeert als een Europees Documentatie Centrum.

Met een student bevolking van ongeveer 4.000 studenten, Ghent University Law School is op dit moment één van de grootste wet scholen in Vlaanderen en België. Veel van haar alumni spelen een prominente rol binnen het rechtssysteem als ambtenaren, rechters, leden van de binnenlandse en internationale advocatenkantoren of hoogleraren aan andere Belgische en buitenlandse universiteiten.

Ghent University Law School telt onder haar alumni een voormalig Belgisch premier en leider van de ALDE-partij, Guy Verhofstadt en andere prominente ministers van de federale regering en de Vlaamse overheid, de leden van het Hof van Cassatie, het Grondwettelijk Hof en de Raad van State in België.

Voor meer informatie over Ghent University Law School, kunt u terecht op www.ugent.be/re.

Het programma

LLM

Het LLM-programma bestaat uit drie gespecialiseerde LLM's van die aspirant-studenten kunnen kiezen uit, namelijk ofwel:

 • LLM in Internationaal en Europees Recht; of
 • LLM in International Business Law; of
 • LLM in de Europese Unie Law.

De gespecialiseerde aard van het programma geeft studenten de specifieke vaardigheden en competenties te ontwikkelen in de snel ontwikkelende gebieden van het EU-recht. De drie LLM programma's bieden studenten de mogelijkheid om hun eigen koers van de studies te ontwerpen in overeenstemming met hun carrière prioriteiten. Het stelt hen in staat om kennis te krijgen op vele relevante en actuele onderwerpen van het internationaal recht. Niettemin, hoewel de cursussen misschien gespecialiseerd en afgestemd op de behoeften van studenten, wat ze gemeen hebben is dat alle drie de LLM programma's bij uitstek geschikt zijn voor studenten van buiten de EU die een gedegen achtergrond in de EU-regelgeving nodig hebben en voor die van binnen de EU die willen de provinciale studie van het nationale recht te ontsnappen.

Kortom, de Universiteit Gent Law School LLM programma vormt een belangrijke opstap voor advocaten en professionals die kennis hebben van EU-wetgeving en / of EU-instellingen voor hun loopbaanontwikkeling vereisen. Voor meer informatie met betrekking tot elk van de gespecialiseerde cursussen, worden de studenten geadviseerd om de officiële website van de LLM programma's te bezoeken.

Solliciteer voor Academisch Jaar 2017-2018 van 1 oktober 2016 via http://www.law.ugent.be/llm/application-form!

De Hoogtepunten van het programma

De Gentse Law School LLM programma's ervoor te zorgen dat nieuwe carrière-georiënteerde extra-curriculaire activiteiten wordt jaarlijks aan de LLM studies aan de Universiteit Gent worden toegevoegd om zo van het versterken van uw CV (voor u om een ​​interessante baan veilig te stellen op Europese of internationale instellingen en organisaties, prominent wet en adviesbureaus).

Praktische cursus "Skills for Lawyers"

Deze kern LLM cursus is in eerste instantie bedoeld om de vaardigheden van de wet studenten ontwikkelen en hun spreekvaardigheid en leesvaardigheid, consulting verbetering, met behulp van en het schrijven van juridisch Engels, evenals de ontwikkeling van de communicatie en presentatievaardigheden. Tegenwoordig is deze cursus krijgt altijd spannend en praktisch!

De opgewaardeerd "Skills for Lawyers" cursus bestaat uit de volgende blokken:

 • Mastering juridisch Engels en juridisch onderzoek en presentatievaardigheden voor advocaten
 • Beoefenen als internationaal jurist en het krijgen om te weten over het leven op een advocatenkantoor
 • Crash-gangen seminar over Commercial Contract Drafting
 • Onderhandelen en Mediation
 • Lezingen door vooraanstaande advocaten, politici en economen uit de hele wereld.

Hier krijgt u de kennis, vaardigheden en technieken om uw werkgever vanaf de eerste dag te imponeren op het werk - dat is wat we nastreven!

Deelname aan Moot Courts

Met ingang van het studiejaar 2016-2017 en verder onze LLM studenten een uitzonderlijke mogelijkheid om deel te nemen aan Moot Courts als een deel van hun officiële curricula hebben verkregen.

Krijg wat de eerste hand ervaring op smekende en bewijzen dat u een gemotiveerde en toegewijde leerling door deel te nemen aan één van de volgende pleitwedstrijden:

 • European Law Moot Court
 • Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Court
 • Ph. Jessup International Moot Court Competition.

Summer Stage Scheme

Onze LLM programma's proberen om continu te dienen als platform voor een stap voorwaarts in de carrières van onze studenten: we bieden een aantal carrière-gerichte lezingen en coaching op onze LLM studenten om hen beter voor te bereiden voor verschillende toepassingen processen en interviews leiden tot potentiële internationale tewerkstelling . Wij bieden ook onze LLM studenten mogelijkheden om te netwerken tijdens de diverse gastcolleges en evenementen.

Met ingang van studiejaar 2016-2017 introduceren we een 1-maand zomer (niet-betaalde) stage programma voor de top-drie LLM afgestudeerden. De hardwerkende studenten die de professoren van de top-scores hebben bereikt en onder de indruk van hun motivatie om te slagen zal worden aangeboden een kans om stage bij Gent Law School, advocatenkantoren en non-gouvernementele organisaties!

Mentorschap programma

We hebben dit programma, zodat u uw carrière plannen kunnen bespreken en advies krijgen van onze lichte en ervaren alumni die zullen komen en delen hun kennis en praktische ervaring met u gelanceerd, de advocaten-in-vorming, door middel van verschillende lezingen en coaching sessies!

Toelatingseisen

Studenten komen in aanmerking voor toelating, indien zij voldoen aan de volgende toelatingscriteria:

 • Een graad in de rechten hebben, dat wil zeggen de mate waarin in het land van herkomst maakt men in aanmerking komen voor de juridische beroepen uit te oefenen. Studenten in hun laatste jaar van de undergraduate studies van toepassing kunnen zijn en kan onder voorwaarden worden toegelaten, onder voorbehoud van de succesvolle afronding van hun diploma.
 • Uitzonderlijk, na een onderzoek van hun curriculum en in het licht van de verworven competenties, de kandidaten die niet beschikken over een diploma rechten kunnen ook worden toegelaten. In dat geval kan de toelating worden onderworpen aan beperkingen met betrekking tot de vakken te volgen.
 • Om bewijs van voldoende Engels taalvaardigheid (toepassing op alle niet-Engels als moedertaal te presenteren. Wij eisen een minimale score van 560 voor de papieren TOEFL, 95 voor internet gebaseerde TOEFL of 7 voor IELTS. Echter, er is een mogelijkheid om een ​​vrijstelling voor potentiële kandidaten die een studie loop van minimaal één jaar (gelijk aan 60 ECTS) in een hebben afgerond krijgen Engels sprekende instelling voor hoger onderwijs (op vertoon van een respectievelijke document waaruit blijkt afronding van een dergelijk programma )).
 • Voldoende financiële ondersteuning, zoals aangegeven in het aanvraagformulier, hetzij door middel van persoonlijke financiële middelen of via financiële hulp. Houdt u er rekening mee dat het collegegeld voor het LLM programma is 5424,10 euro.
 • Om te solliciteren voor toelating tot het LLM programma met alle benodigde documenten.

Aanvraagprocedure voor het studiejaar 2017-2018 zal open zijn vanaf 1 oktober 2016 zijn! Solliciteer hier: http://www.law.ugent.be/llm/application-form

Aanvraagprocedure

Het selectieproces wordt gecoördineerd door het Comité voor Internationale Betrekkingen van de Law School. Bij de selectie van de studenten, de Commissie houdt rekening met academisch potentieel, de ernst van het doel en motivatie. Selectie is een eerbetoon, niet alleen om de prestaties in het verleden van de aanvrager, maar ook om zijn / haar mening vermogen om goed te presteren in een veeleisende LLM programma en bij te dragen aan de LLM-groep.

Gent Law School niet discrimineert elke aanvrager op basis van ras, huidskleur, nationaliteit of etnische afkomst, godsdienst, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, burgerlijke staat of ouderlijke staat, handicap, inkomen of persoonlijke financiële middelen.

Hoewel deelname aan de LLM programma vereist voldoende financiële steun, zijn toelating beslissingen onafhankelijk van de aanvrager persoonlijke financiële middelen bereikt. De latere besluiten ten aanzien van de financiële steun zal kunnen studenten die externe financiële steun nodig hebben om de financiële haalbaarheid van de toepassing ervan te meten.

Les-en collegegeld

De Universiteit Gent is een staatsuniversiteit, en haar beleid is om collegegeld tot een minimum beperken (voor de LLM programma, is 5424,10 euro). Echter, de universiteit biedt weinig Master Grants, kunt waarvan de details zijn te vinden op de website van de universiteit.

Het LLM programma zelf heeft geen financiële middelen beschikbaar zijn voor beurzen aan de kosten van levensonderhoud in Gent te ondersteunen. Aan de andere kant, is het LLM programma aan te bieden een beperkt aantal beurzen (http://www.law.ugent.be/llm/news/ghent-llm-scholarship-fund-launched-apply-now) of gedeeltelijke / full collegegeld ontheffingen, afhankelijk van de budgettaire grenzen en over de noodzaak van de aanvragers.

(The Scholarship Fund is gericht op het ondersteunen van getalenteerde en gemotiveerde kandidaten die zich niet kunnen veroorloven om de kosten van hun studie te dekken. De beurzen dekt alleen de LLM collegegeld. Het exacte bedrag van een beurs kan verschillen al naar gelang de behoeften van de aanvrager en de beschikbare middelen. Reis- en verblijfkosten zijn niet gedekt.) Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de financiële beperkingen meestal vermindering van het aantal beurzen / ontheffingen tot een niveau ver onder hun vraag. Kandidaten worden dan ook dringend verzocht om financieel self-ondersteunend, hetzij door persoonlijke middelen of door middel van derden interventie.

Besluiten over financiële steun van de universiteit worden genomen nadat de beslissingen toelating.

Financiële steun

LLM kandidaten worden aangemoedigd om wegen te verkennen voor de financiële steun van buiten de LLM programma. Er moet echter worden benadrukt dat de LLM programma technische of logistieke ondersteuning van deze externe applicatie processen, anders dan brieven van aanbeveling en / of bevestigingen van toepassing of selectie, indien vereist niet kan bieden.

Plaats

Grad

Om te studeren in Gent is echt om te werken in het hart van Europa! Brussel en zijn vele EU-instellingen zijn slechts een korte, gemakkelijk en comfortabel met de trein. Den Haag, Luxemburg en Straatsburg alle grote institutionele hoofdsteden in hun eigen recht zijn allemaal op minder dan een dagje uit hier, en samen met Brussel zullen we de meeste van hen te bezoeken tijdens uw verblijf. En natuurlijk, voor degenen onder u die willen de grote metropolen van Europa te verkennen, Gent is een fantastische gateway.

Met directe toegang tot het Europese HSL-netwerk en met een grote internationale luchthaven bijna binnen handbereik, zult u in staat om Parijs, Londen, Berlijn en nog veel meer spannende bestemmingen te bezoeken op de daling van een hoed. Wij houden u bezig, maar je zult ook de tijd om een ​​aantal van Europa's grote steden te ontdekken op uw eigen gemak en zal een minimum aan gedoe.

Gent Law School ligt aan de Universiteitstraat 4-6, 9000 Gent, België. De belangrijkste administratieve gebouw van de Universiteit Gent, het Rectoraat, is gelegen aan de Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent, België.

Accommodatie

Met zijn universiteit en andere instellingen voor hoger onderwijs, de stad Gent herbergt een student bevolking van ongeveer 50.000. De huizenmarkt is dan ook begrijpelijk uitgerekt. Voor inkomende buitenlandse studenten vinden van geschikte accommodatie is perfect doenbaar, maar kan enige moeite en flexibiliteit vereisen. Er zijn in wezen twee manieren om geschikte huisvesting te vinden: via de particuliere markt, of via Studentenkamers.

Als u kiest voor de universiteit huisvesting, zal kamers ter beschikking worden gesteld vanaf 16 september. U vindt accommodatie in de universitaire residenties vragen na uw toelating tot het LLM programma. Het betalen van uw niet-terugvorderbare Inschrijvingsgeld na toelating tot de opleiding geeft de afdeling huisvesting van de mogelijkheid om uw verblijf in de universiteit woningen goed te keuren. Echter, slechts een aantal kamers zijn gereserveerd voor LLM studenten en worden verhuurd in opdracht van de aanvraag en de betaling.

Studentenleven

Onze universiteit en de wet school heeft uitwisselingsprogramma's met tal van universiteiten over de hele wereld. De wet school trekt honderden buitenlandse studenten per jaar. Uw LLM klasse zal deze culturele diversiteit te weerspiegelen. Uw LLM professoren en docenten zal een bezoek aan internationale experts. Uw LLM ervaring in Gent, daardoor veel meer dan een academische opleiding. Het zal ook een once-in-a-lifetime culturele ervaring. Je ontmoet, studie en leven, met interessante en getalenteerde mensen van over de hele wereld. Je zult deze plaats een verrijkt en verlicht mens verlaten met een beter begrip van de wereld van vandaag en met obligaties en banden die vele grenzen overschrijden. Voor meer foto-impressies, kunt u terecht op onze FB pagina, waar we regelmatig updaten met waardevolle tips en huidige activiteiten - academische en buitenschoolse gelijk: www.facebook.com/llmugent.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels

Bekijk Law LLM » Bekijk MSc\'s »

Programma's

Deze school biedt ook:

LLM

LLM in European Union Law

Campus Voltijd 10 maanden September 2019 België Gent

De LLM in European Union Law presenteert de beste van de geroemde expertise van Gent Law School in EU [+]

De LLM in European Union Law presenteert de beste van de geroemde expertise van Gent Law School in de EU-wetgeving voor studenten streven om zich te specialiseren in de wet en de instellingen van de Europese Unie. Door een zorgvuldige combinatie van verplichte kernvakken en keuzevakken gespecialiseerde cursussen krijgen de studenten een all-round hoog niveau tussen de EU onderwijsrecht, met behoud van een vrijheid van de focus op de persoonlijke carrière of onderzoeksbehoeften. De Gentse Law School is een EU 'Jean Monnet Centre of Excellence', erkend voor zijn expertise en de beschikbare middelen voor de European Union Law. Met de EU-instellingen in de nabijheid ervan, Gent Law School biedt alle nodige faciliteiten voor een diepgaande studie van de wet en de praktijk van de Europese Unie. Studenten kunnen ook profiteren van de uitstekende bibliotheek, die fungeert als een Europees Documentatie Centrum. Met een steeds groeiende en de verdere integratie van de Europese Unie, en in een steeds meer globale juridische omgeving, de LLM biedt een extra diploma rechten die instrumenteel op de internationale arbeidsmarkt. De gespecialiseerde aard van het programma geeft studenten de specifieke vaardigheden en competenties te ontwikkelen in de snel ontwikkelende gebieden van het EU-recht. Kortom, de Universiteit Gent Law School LLM programma vormt een belangrijke opstap voor advocaten en professionals die kennis hebben van EU-wetgeving en / of EU-instellingen voor hun loopbaanontwikkeling vereisen. Curriculum: http://www.law.ugent.be/llm/llm-european-union-law... [-]


LLM in Internationaal en Europees recht

Campus Voltijd 10 maanden September 2019 België Gent

Het LLM programma in European Law is gewijd aan de juridische context van de Europese Unie. Die omgeving bestaat uit de EU-wetgeving als zodanig, maar ook van het internationaal recht en van de lidstaten [+]

De LLM in Internationaal en Europees Recht biedt het breedste spectrum van mogelijkheden voor studenten met een internationale carrière of onderzoek oriëntatie. Het geeft studenten de mogelijkheid om cursussen uitkiezen uit een rijkdom aan thema's van Europees (EU) of internationale relevantie, waardoor een educatief programma op maat van hun persoonlijke interesses en loopbaan nodig heeft. Ghent University Law School heeft een breed scala van het Engels taalcursussen op een grote verscheidenheid van Europese en internationale recht kwesties. Het LLM programma biedt studenten de mogelijkheid om hun eigen koers te studeren volgens hun carrière prioriteiten te ontwerpen. Het stelt hen in staat om kennis te krijgen op vele relevante en actuele onderwerpen van het internationaal recht. Voor studenten die hun vaardigheden en kennis breed te ontwikkelen voor een carrière met een internationale dimensie, dit programma biedt de best mogelijke persoonlijke voorbereiding. Terwijl zodat studenten om zich te concentreren op bepaalde onderwerpen die van belang, maar ook volledig tegemoet aan de behoeften van de studenten die een algemeen Europees en internationaal recht onderwijs te zoeken. Met de combinatie van academische en praktische vaardigheden modules, het programma bereidt studenten voor de internationale professionele leven dat steeds meer de realiteit van professionals wet over de hele wereld. OPMERKING: Het aanvraagproces voor het academische jaar 2018-2019 is open sinds 1 oktober 2017 (is open tot 1 juni voor de aanvragers die geen visum nodig hebben en 1 maart voor alle aanvragers die een visum nodig hebben).... [-]


LLM in International Business Law

Campus Voltijd 10 maanden September 2019 België Gent

De LLM in International Business Law is een vlaggenschip programma voor studenten die zich specialiseren in de [+]

De LLM in International Business Law is een vlaggenschip programma voor studenten die zich specialiseren in de internationale juridische aspecten van ondernemen in onze globaliserende wereld. Terwijl een zekere mate van persoonlijke keuze, het stuurt studenten naar het belangrijkste juridische bouwstenen van internationaal ondernemingsrecht, garanderen een geavanceerde graad met echte toegevoegde waarde in een business-georiënteerde carrière. De Gentse LLM in International Business Law geeft studenten de mogelijkheid om diepgaande kennis over alle praktijkgebieden krijgen en is gericht op toekomstige of reeds ervaren advocaten en bedrijfsjuristen omgaan met commerciële, bedrijfs-, effecten-en bankwezen juridische kwesties, evenals de internationale economische wet. Gebouwd rond het gerenommeerde Financial Law Institute, combineert het programma de expertise van zijn professoren met dat van ervaren beoefenaars op gebieden zoals fusies en overnames, intellectuele eigendom en arbitrage, om u hands-on ervaring te bieden. Alle cursussen in het LLM richten hetzij op EU-brede regelgeving of gebruik een rechtsvergelijkende benadering. Het programma is bij uitstek geschikt voor studenten van buiten de EU die een gedegen achtergrond in de EU-regelgeving nodig hebben en voor die van binnen de EU die willen de provinciale studie van het nationale recht te ontsnappen. OPMERKING: Het aanvraagproces voor het academische jaar 2018-2019 is open sinds 1 oktober 2017 (is open tot 1 juni voor de aanvragers die geen visum nodig hebben en 1 maart voor alle aanvragers die een visum nodig hebben).... [-]


Videos

Introducing Ghent University

Contact

Ghent University

Adres Ghent University Law School Universiteitstraat 4
BE-9000 Gent, Vlaanderen, België
Website http://www.law.ugent.be/llm/
Telefoon +32 (0)9 264 97 00