Read the Official Description

Eötvös Loránd University (ELTE) - wat betreft studenten- en personeelsaantal, kwaliteit van onderwijs en onderzoek, en haar internationale betrekkingen - is een prestigieuze instelling voor openbaar hoger onderwijs in Hongarije, die sinds haar oprichting in 1635 onafgebroken actief is. onderzoek universiteit in Hongarije, het is de meest populaire hoger onderwijsinstelling onder aanvragers evenals alma mater van vijf Nobelprijswinnaars en leidende figuren in technologie, openbaar beleid en cultuur in Hongarije. ELTE heeft wijdverbreide internationale betrekkingen. Het heeft bilaterale overeenkomsten voor samenwerking en uitwisseling met ongeveer 600 instellingen voor hoger onderwijsinstellingen. Het is een actief lid van prestigieuze internationale universiteitsnetwerken en betrokken bij joint degree-programma's. Momenteel studeren 29.000 studenten aan acht faculteiten bij ELTE met ongeveer 3.000 internationale studenten uit meer dan 100 landen. ELTE biedt 45 bacheloropleidingen, 101 masterprogramma's, 295 ongedeelde hoofdtrajecten voor lerarenopleidingen en meer dan 60 graden programma's aangeboden aan buitenlandse studenten in vreemde talen (voornamelijk Engels). ELTE is het grootste wetenschappelijke establishment van Hongarije met 16 doctorale scholen en 126 doctoraatsprogramma's.

Annie Spratt / Unsplash

Feiten over ELTE

 • Beste universiteit van Hongarije op basis van uitstekende docenten en studenten
 • Het staat bovenaan de ranglijst van Hongaarse universiteiten samengesteld door 15-25-jarigen
 • Uit marktonderzoek blijkt dat het een van de populairste Hongaarse merken is
 • Hoogste Hongaarse universiteit in de ARWU wereldwijde ranglijst van universiteiten
 • De enige Hongaarse vestiging bij de 200 beste Europese universiteiten op de ranglijst samengesteld door de Universiteit van Leiden
 • ELTE biedt het breedste scala van hoger onderwijs in Hongarije
  • 8 faculteiten
  • 38 bacheloropleidingen
  • 96 masteropleidingen
  • 80 gecombineerde niet-gegradueerde universitaire opleidingen
  • 8 lerarenopleidingen voor scholen en kleuterscholen, 3 nationaal erkende lerarenopleidingsscholen
  • 13 162 cursussen
  • 64 talen bij de faculteit Geesteswetenschappen
  • Meer dan 50 programma's in vreemde talen
 • Het grootste wetenschappelijke establishment van Hongarije
 • 73 academische docenten (20% van alle Hongaarse academici)
 • 16 Ph.D. scholen, 118 Ph.D. programma's
 • 5 colleges
 • De populairste universiteit van Hongarije
 • 28.400 studenten
 • 20% van alle afgestudeerden diende in 2015 een aanvraag in voor toelating tot ELTE
 • Volgens 86% van onze studenten, ELTE biedt de beste cursussen op hun respectieve gebieden in het land

Internationale relaties

Studenten van ELTE komen uit meer dan 70 verschillende landen.

Als een vertrouwde partner van 450 hogeronderwijsinstellingen en een actief lid van 9 prestigieuze internationale universitaire organisaties, hebben we sterke connecties over de hele wereld.

Mobiliteit

Door middel van onze uitstekende programma's zoals Erasmus, CEEPUS, de EER- en Noorweegsubsidies, Campus Hongarije en bilaterale samenwerkingsverbanden, gaan meer dan 1000 van onze studenten elk jaar naar het buitenland of komen uit het buitenland.

Leren van de besten

ELTE is regelmatig gastheer voor een aantal internationale conferenties en legt speciale nadruk op het uitnodigen van vooraanstaande onderzoekers van verschillende vakgebieden tot intensieve workshops en lezingenseries.

Gezamenlijke programma's

De masteropleiding EIT ICT Labs en het masterprogramma Geschiedenis op de afdeling Atelier van de faculteit Geesteswetenschappen (het eerste Erasmus Mundus-programma gecoördineerd door een Hongaarse universiteit) zijn twee uitstekende voorbeelden van onze programma's die certificeringen aanbieden in samenwerking met de beste Europese universiteiten.

Interinstitutioneel centrum voor Franse studies

Op basis van de Frans-Hongaarse bilaterale overeenkomst, is het belangrijkste doel van het Centre Interuniversitaire d'Études Francaise (CIEF) de ondersteuning van de opleiding van de Franse taal, evenals van de Franse literatuur en cultuur. De bibliotheek met pedagogisch methodologiemateriaal is uniek in Hongarije.

EIT ICT Labs

Deze MA en Ph.D. programma voor informatie- en communicatietechnologieën is gebaseerd op de samenwerking tussen Europese universiteiten en bedrijven en heeft Boedapest als enige basis in de Midden- en Oost-Europese regio's. ELTE is de leider van de Budapest Associate Partner Group.

Zomeruniversiteiten

De ELTE Hongaarse zomeruniversiteit van het Karpatenbekken biedt de jeugd van Hongaarse minderheden in de buurlanden de mogelijkheid hun wetenschappelijke kennis uit te breiden op een specifiek gebied van hun respectieve gebieden: het populaire programma heeft elk jaar meer dan 150 deelnemers. ELTE biedt tal van andere cursussen, zoals de ELTE Summer University of Hungarian Language and Culture, Health Technology Assessment, Heidelberg University - ELTE Joint Summer University Program.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

Course

Eötvös Loránd University

De moderne en progressieve syllabus is ontworpen om de studenten de kennis te geven die nodig is om de lopende belastingkwesties van de wereld waarin we leven te begrijpe ... [+]

De moderne en progressieve syllabus is ontworpen om de studenten de kennis te geven die nodig is om de lopende belastingkwesties van de wereld waarin we leven te begrijpen. Ons onderwijzend personeel zorgt voor een gebalanceerd onderwijs in termen van theorie en praktijk. Het programma loopt in samenwerking met uitstekende Europese docenten zoals Prof Dr. Frans Vanistendael (ere-professor van ELTE Law, voormalig academische voorzitter van IBFD, voormalig decaan van KU Leuven België) Prof. Dr. Ekkehart Reimer (Heidelberg University Institute of Public Finance and Tax Law), Prof. Dr. Marco Greggi (faculteit Rechtsgeleerdheid Ferrara), Prof. Dr. Niels Bammens (KU Leuven België), PD Dr. Matthias Valta (waarnemend professor Düsseldorf University) en Dr. Daniel Varro (Postdoc University Assistant University of Vienna).... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

LLM

Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om internationaal gerenommeerde juridische experts vorm te geven die klaar zijn om uitdagingen op wereldwijde schaal aan te gaan en er zeker ... [+]

Het doel van dit programma is om internationaal gerenommeerde juridische experts vorm te geven die klaar zijn om uitdagingen op wereldwijde schaal aan te gaan en er zeker van zijn dat ze complexe kwesties in een internationale regelgevingsomgeving met een hoog niveau van vertrouwen kunnen behandelen.

Dit is de eerste LL.M in Europees en internationaal zakenrecht in Hongarije en biedt een diepgaand onderricht over de complexe juridische omgeving van Europese en internationale economieën.

Het Europese en internationale zakelijke recht LL.M is ontworpen om een ​​internationale groep van beoefenaars van juridische beroepen voor te bereiden op de wereldwijde uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. Het programma combineert state-of-the-art kennis en vaardigheden met een internationale oriëntatie. Het zal helpen om de analytische en interpersoonlijke vaardigheden van de deelnemers te ontwikkelen op gebieden zoals logisch redeneren, argumenteren en geschillenbeslechting.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van het programma is om internationaal gerenommeerde juridische experts vorm te geven die klaar zijn om uitdagingen op wereldwijde schaal aan te gaan en vol vert ... [+]

Het doel van het programma is om internationaal gerenommeerde juridische experts vorm te geven die klaar zijn om uitdagingen op wereldwijde schaal aan te gaan en vol vertrouwen om complexe kwesties in een internationale regelgevingsomgeving met een hoog niveau van vertrouwen aan te kunnen.

Mensenrechten zijn een belangrijk onderdeel geworden van de rechtsorde van de Europese Unie, vergezeld van een steeds groter wordende maatschappelijke behoefte aan betere bescherming. Internationaal overeengekomen mensenrechtenbeginselen en -normen beïnvloeden nu ook in toenemende mate de vorming van economisch beleid.

Voortdurend gerangschikt in het hoogste niveau van rechtsscholen in Centraal-Europa, de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, lanceert ELTE een programma in Europese mensenrechten om vooraanstaande geleerden, advocaten en beleidsmakers bij elkaar te brengen. Vanaf 2016 september richt ons Europees mensenrechtenprogramma zich op complexe en creatieve probleemoplossing op het gebied van mensenrechtenwetgeving en wil studenten in staat stellen nieuwe benaderingen te gebruiken in mensenrechtengeschillen op verschillende Europese fora.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Meet ELTE - English version