Lees de Officiële BeschrijvingMet studenten uit ontwikkelingslanden en ontwikkelde landen, uit de praktijk en de academische wereld, uit juridische, technische en andere educatieve achtergronden in het achterhoofd, was het duidelijk dat het daaropvolgende programma zo uitgebreid mogelijk moest zijn. Zo gingen Dr. Bludau en professor Straus op zoek naar geschikte partners met sterke referenties in het onderwijzen van intellectueel eigendomsrecht, het recht in het algemeen, evenals economie en zaken.

Ze vonden de Universiteit van Augsburg; de Technische Universität München; en de George Washington University Law School (Washington, DC).

Na uitgebreide onderhandelingen werd het München Intellectual Property Law Centre ( MIPLC ) ingehuldigd tijdens een oprichtingsceremonie op 17 maart 2003. Met de genereuze samenwerking van het Beierse ministerie voor Wetenschap, Onderzoek en de Kunsten, konden de vier partners formeel goedkeuring van het masterprogramma "Intellectual Property and Competition Law" in recordtijd. Tegelijkertijd waren we bezig met het werven van faculteiten van over de hele wereld, het afronden van de administratieve details van het programma, en begonnen we te adverteren voor studenten.

In oktober 2003 konden we studenten aantrekken uit acht landen op vijf continenten. In augustus 2004 studeerden deze 13 studenten van onze eerste klas af aan MIPLC , waarbij de Universiteit van Augsburg de graad "Master of Laws" behaalde. Ons eerste academiejaar was - ondanks alle kinderziektes van deze ambitieuze nieuwe onderneming - succesvol beëindigd. In het tweede academiejaar steeg onze inschrijving tot 18 studenten uit 13 landen. Bovendien is de MIPLC LL.M. programma werd gekozen om bij te dragen aan de verdere opleiding van zeven ASEAN-wetenschappers, die in het kader van het ECAP II-programma deelnamen aan het programma voor de winterperiode 2004/05.

Tegen 2008 konden we voor het eerst 30 nieuwe studenten inschrijven en zaten we midden in een accreditatieproces dat inmiddels met succes is afgerond. De huidige klas van 2013/14 bevat 23 studenten uit 15 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

We zijn veel mensen dank verschuldigd voor hun kritische bijdragen aan deze nieuwe onderneming. Vanaf het allereerste begin toonden de leiders van de vier MIPLC partners hun vaste toewijding aan deze unieke samenwerking en behandelden ze ingewikkelde kwesties vakkundig en op een flexibele manier.

Onze oprechte dank gaat vooral uit naar professor Wolfgang A. Herrmann en Dr. Ludwig Kronthaler, president en (toen) Kanzler van Technische Universität München; Professor Wilfried Bottke, wijlen president van de universiteit van Augsburg; Professor Michael K. Young, vervolgens de decaan van de George Washington Law School (Washington, DC), en professor Martin J. Adelman van GW Law.

Al deze personen waren behulpzaam bij het opzetten van de MIPLC als een sterke samenwerking tussen meerdere partners. Verder is dank verschuldigd aan professor Thomas MJ Möllers van de Universiteit van Augsburg en wijlen Dr. Manfred Scholz, een voormalig lid van onze raad van bestuur, die samen aanzienlijke financiële steun hebben gekregen van de Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Last but not least was professor Josef Drexl, nu voorzitter van de MIPLC van bestuur van MIPLC , behulpzaam bij het opstellen van de studie- en examenregeling waaraan alle MIPLC studenten zijn onderworpen.

Zonder hun steun en zonder de vriendelijke en behulpzame benadering van het Beierse ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Kunst, hadden we de LL.M. nooit kunnen beginnen. programma in het najaar van 2003, slechts zes maanden nadat het centrum was opgericht.

En zonder onze meer dan 65 faculteitsleden zouden we natuurlijk niet zo'n divers en veelzijdig programma hebben kunnen maken. Niet in de laatste plaats vanwege hun voortdurende betrokkenheid bij het MIPLC programma, garanderen hun toegewijde lezingen de kwaliteit van het onderwijs dat de MIPLC biedt.

We danken ook onze academische docenten, die door het geven van de één-op-één tutorialsessies met hun studenten een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze LL.M. programma.

Op basis hiervan kijken we uit naar de ontwikkeling van het huidige en toekomstige academiejaar en streven we ernaar de kwaliteit van ons programma continu te verbeteren door de onderlinge verbondenheid van de cursussen nog meer te vergroten, door de cursussen aan te passen aan de behoeften van de studenten, en, niet in de laatste plaats door nieuwe cursussen aan te bieden.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij zijn vier partners, internationale faculteit en studenten van over de hele wereld. ... [+]

Ons programma

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij zijn vier partners, internationale faculteit en studenten van over de hele wereld.

Met slechts 38 studenten (maximaal) per jaar is ons programma veel kleiner dan andere. Dit garandeert een intensieve interactie tussen studenten, professoren en personeel, evenals persoonlijke ondersteuning. Onze cursussen zijn speciaal ontworpen voor ons programma en onze studenten.

Ons programma is:

Gespecialiseerd en volledig geaccrediteerd en intensiefGeschikt voor rechtenstudenten en studenten met andere achtergrondenVolledig in het Engels gedoceerdMulti-jurisdictioneel, met betrekking tot het burgerlijk recht en tradities van het common law en meerdere landenDivers met een grote verscheidenheid aan modules om uit te kiezenInterdisciplinair, waarbij alle aspecten van intellectuele eigendom worden besproken vanuit juridisch en relevant economisch oogpuntVan toepassing, met de praktische aspecten van IE in simulaties, casestudy's en stageAangevuld met studiebezoeken aan het Europees Octrooibureau en andere IP-organisaties, een optioneel studiebezoek aan Washington, DC en gastcolleges en lezingen het hele jaar doorEen lid van het EIPIN-netwerkGelegen in Europa's IP Capital München... [-]
Duitsland München
Oktober 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 München, Beieren, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 (89) 24246-5321