Lees de Officiële Beschrijving

Krediet voor de MIPLC zaad idee is te wijten aan professor Schricker, de voormalige directeur van het Max Planck Instituut voor Intellectuele Eigendom en Mededingingsrecht (nu MPI voor Innovatie en Concurrentie). Uit dit zaad idee groeide het plan om een ​​internationale top-kwaliteit LL.M. vestigen programma om het intellectuele eigendomsrecht te leren om een ​​divers studenten. De uitvoering van dit plan werd aangepakt door professor Joseph Straus, een van de opvolgers professor Schricker als directeur van het Max Planck Instituut en het Max Planck Instituut, met name de toenmalige secretaris-generaal dr. Barbara Bludau.

Met studenten uit ontwikkelingslanden en ontwikkelde landen, uit de praktijk en de academische wereld, van juridische, technische en andere educatieve achtergrond in het achterhoofd, was het duidelijk dat de daaruit voortvloeiende programma zou zo volledig mogelijk te zijn. Aldus Dr Bludau en professor Straus uiteengezet om geschikte partners met sterke referenties in het onderwijzen van intellectueel eigendomsrecht, recht in het algemeen, maar ook economie en bedrijfskunde te identificeren.

Zij vonden de Universiteit van Augsburg; de Technische Universität München; en The George Washington University Law School (Washington, DC).

Na uitgebreide onderhandelingen, de Munich Intellectual Property Law Center (MIPLC) werd ingehuldigd op een Founding Ceremony op 17 maart 2003. Met de royale medewerking van het Beierse ministerie voor Wetenschap, Onderzoek en Kunst, de vier partners in staat waren om de formele goedkeuring van de masteropleiding "Intellectueel Eigendom en Mededingingsrecht" krijgen in een recordtijd. Tegelijkertijd waren we bezig werven faculteit van over de hele wereld, de afronding van de administratieve gegevens van het programma, en het begin tot reclame te maken voor studenten.

In oktober 2003 waren we in staat om studenten uit acht landen op vijf continenten te trekken geweest. In augustus 2004, deze 13 leerlingen van de eerste klas afgestudeerd aan MIPLC, met de Universiteit van Augsburg verlenen van de "Master of Laws" graad. Onze eerste studiejaar - ondanks alle kinderziektes van dit ambitieuze nieuwe poging - met succes beëindigd. In het tweede studiejaar, onze inschrijving steeg tot 18 studenten uit 13 landen. Daarnaast is de MIPLC LL.M. programma werd geselecteerd om bij te dragen aan de verdere opleiding van zeven ASEAN geleerden, die het programma voor de winter periode 2004/05 in het kader van het programma ECAP II toegetreden.

Tegen 2008, waren we in staat om 30 nieuwe studenten zich inschrijven voor de eerste keer en waren in het midden van een accreditatieprocedure die heeft inmiddels met succes afgerond. De huidige klasse van 2013/14 houdt 23 studenten uit 15 landen in Europa, Noord-en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

We zijn dank verschuldigd aan vele mensen voor hun kritische bijdragen aan deze nieuwe onderneming. Vanaf het allereerste begin, de leiders van de vier MIPLC partners toonden hun vaste voornemen om deze unieke samenwerking, en behandeld gecompliceerde kwesties vakkundig en flexibel.

Oprechte dank gaat in het bijzonder aan Professor Wolfgang A. Herrmann en dr. Ludwig Kronthaler, President en (vervolgens) Kanzler van Technische Universität München; Professor Wilfried Bottke, wijlen president van de Universiteit van Augsburg; Professor Michael K. Young, dan is de decaan van de George Washington Law School (Washington, DC), en professor Martin J. Adelman van GW wet.

Al deze mensen waren instrumentaal in het helpen opzetten van de MIPLC als een sterke multi-samenwerkingspartner. Verder dank aan professor Thomas MJ Möllers van de Universiteit van Augsburg en wijlen dr. Manfred Scholz, een voormalig lid van onze Raad van Toezicht, die aan elkaar bevestigd aanzienlijke financiële steun van de Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Last but not least, professor Josef Drexl, nu de voorzitter van de Raad van Bestuur MIPLC, heeft bijgedragen tot het opstellen van de Studie-en examenregeling waaraan alle MIPLC studenten zijn onderworpen.

Zonder hun steun, en zonder de vriendelijke en behulpzame benadering van het Beierse ministerie voor Wetenschap, Onderzoek en Kunst, konden we nooit de LL.M. gestart programma in het najaar van 2003, had slechts zes maanden na het Center gecreëerd.

En natuurlijk, zonder onze meer dan 65 docenten, zouden we niet in staat om zo'n divers en veelzijdig programma te creëren. Niet in het minst omwille van hun voortdurende inzet voor het MIPLC programma, hun toegewijde lezingen garanderen de kwaliteit van het onderwijs de MIPLC aanbiedingen.

Ook danken wij onze academische docenten, die, door het uitvoeren van de een-op-een les sessies met hun leerlingen, een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze LL.M. programma.

Op basis hiervan zijn wij op zoek naar de ontwikkeling van de huidige en toekomstige studiejaren en streven naar continue verbetering van de kwaliteit van ons programma door nog meer het vergroten van de onderlinge verbondenheid van de cursussen, door aanpassing van de cursussen aan de behoeften van de studenten, en, niet de minste, door het aanbieden van nieuwe cursussen.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij zijn vier partners, internationale faculteit en studenten van over de hele wereld. ... [+]

Ons programma

De MIPLC biedt een echt internationale en interdisciplinaire ervaring, dankzij zijn vier partners, internationale faculteit en studenten van over de hele wereld.

Met slechts 38 studenten (maximaal) per jaar is ons programma veel kleiner dan andere. Dit garandeert een intensieve interactie tussen studenten, professoren en personeel, evenals persoonlijke ondersteuning. Onze cursussen zijn speciaal ontworpen voor ons programma en onze studenten.

Ons programma is:

Gespecialiseerd en volledig geaccrediteerd en intensiefGeschikt voor rechtenstudenten en studenten met andere achtergrondenVolledig in het Engels gedoceerdMulti-jurisdictioneel, met betrekking tot het burgerlijk recht en tradities van het common law en meerdere landenDivers met een grote verscheidenheid aan modules om uit te kiezenInterdisciplinair, waarbij alle aspecten van intellectuele eigendom worden besproken vanuit juridisch en relevant economisch oogpuntVan toepassing, met de praktische aspecten van IE in simulaties, casestudy's en stageAangevuld met studiebezoeken aan het Europees Octrooibureau en andere IP-organisaties, een optioneel studiebezoek aan Washington, DC en gastcolleges en lezingen het hele jaar doorEen lid van het EIPIN-netwerkGelegen in Europa's IP Capital MünchenOnze faculteit... [-]
Duitsland München
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 vind je doctoraat rechten
Campus
Lees meer in Nederlands
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 München, Beieren, Duitsland
Website
Telefoonnr.
+49 (89) 24246-5321