Ghent University - Faculty of Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De faculteit Wetenschappen is heel divers. Onderzoekers binnen de faculteit richten zich op de studie van de kleinste en de grootste in het universum, de levende en niet-levende materie, op zoek naar kennis op het meest fundamentele niveau of ontwikkeling van high-tech toepassingen. Daarom bieden we onderwijs en onderzoek op een hoog internationaal niveau, met wetenschap en technologie gericht op de behoeften van de samenleving. Daarnaast bieden we cursussen en programma's op alle traditionele gebieden, maar ook in veel meer gespecialiseerde disciplines.

Onderwijs

Via actieve samenwerkingsovereenkomsten verwelkomen we elk jaar ongeveer 120 uitwisselingsstudenten en dit aantal neemt nog steeds toe. De meeste uitwisselingsstudenten komen uit Europese landen. Veel van deze studenten nemen deel aan onderzoekswerkzaamheden in de laboratoria van de faculteit. We accepteren ook ongeveer 150 reguliere internationale studenten van over de hele wereld in onze bachelor-, master-, postuniversitaire en PhD-programma's.

We zijn er trots op alert te zijn op de behoeften van onze buitenlandse studenten en bieden begeleiding op alle niveaus.

Onderzoek

De Faculteit Wetenschappen draagt bij aan de ontwikkeling van de wetenschap en de groei van kennis in Vlaanderen en de wereld. De faculteit investeert in onderzoek dat voldoet aan de internationale kwaliteitsnormen. In onze 13 afdelingen met hun begeleidende onderzoeksgroepen bieden we jonge onderzoekers een stimulerende onderzoeksomgeving. Elke onderzoeksgroep heeft een aantal onderzoeksgebieden geïdentificeerd. De onderwerpen van de onderzoeksgebieden omvatten een breed spectrum.

Feiten en cijfers

Afdelingen: 13
Personeel
  • Hoogleraren: 130
  • Medewerkers en wetenschappelijke staf: 700
  • Administratief en technisch personeel: 160
studenten
  • Bachelorstudenten: 1250
  • Masterstudenten: 950
  • Promovendi: 1500


Universiteit Gent Global Campus

De Universiteit Gent is de eerste Europese universiteit die deel gaat uitmaken van de Global Campus in Incheon, Korea. Ghent University-Global Campus biedt drie bacheloropleidingen: Molecular Biotechnology, Environmental Technology, en Food Technology.

Website

https://www.ugent.be/we/en

PublicDomainPictures / Pixabay

Locaties

Gent

Address
Krijgslaan 281 - S2
9000 Gent, Vlaanderen, België

Opleidingen

Deze school biedt ook: