Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij de Université Libre de Bruxelles!

BRUSSEL, EEN STAD OP MENSELIJKE SCHAAL

In het hart van Europa, op slechts 1u20 met de trein van Parijs, 1u30 van Amsterdam en 1u50 van Londen en Keulen, biedt Brussel alle voordelen van een hoofdstad en de kwaliteit van het leven in een groot en levendig dorp. Brussel is de thuisbasis van alle grote Europese instellingen. Het is de officiële zetel van de EU en vele andere politieke en economische besluitvormingsentiteiten en beschikt over een groeiend aantal bedrijven, organisaties en internationale experts.

De lange traditie van gastvrijheid en uitwisseling in de groenste hoofdstad van Europa betekent dat bezoekers en bewoners kunnen genieten van een brede mix van wereldvoedsel en muziek, terwijl cultuurliefhebbers kunnen kiezen uit een groot aantal musea en shows. De Université Libre de Bruxelles of ULB, gelegen in het hart van de stad, biedt ook vele culturele, feestelijke en sportieve activiteiten. De universiteitscampussen en de omliggende gebieden zijn buitengewoon aantrekkelijk en bieden precies de juiste mix van studie en vrije tijd.

40128_ulb_2.jpgMULTICULTURAAL EN INTERNATIONAAL

Als multiculturele universiteit met een derde van studenten en onderzoekers uit het buitenland , is internationale betrekkingen een dagelijkse realiteit voor de Université Libre de Bruxelles, net als de stad Brussel zelf, een van 's werelds meest kosmopolitische steden. Samenwerking met universiteiten van over de hele wereld is geïntensiveerd in zowel onderwijs als onderzoek, grotendeels dankzij de verschillende Europese mobiliteitsprogramma's. Naast studentenmobiliteitsprogramma's biedt de universiteit diverse geïntegreerde programma's met buitenlandse partners , waaronder gezamenlijke master- en doctoraatstitels. Verschillende van deze programma's hebben de prestigieuze Erasmus Mundus- accreditatie ontvangen.

De naar buiten gerichte positie met betrekking tot Europa en de wereld heeft geresulteerd in een aantal overeenkomsten, samenwerkingen en speciale partnerschappen met enkele van 's werelds beste universiteiten. Met vele jaren ervaring op het internationale toneel lanceerde de universiteit UNICA, een netwerk van 45 toonaangevende Europese universiteiten met meer dan een miljoen studenten. Het is ook een van de oprichters van het International Forum of Public Universities (IFPU).

De internationalisering van de instelling is verankerd in het volgende:

  • Grensoverschrijdende samenwerking met de regio Nord-Pas-de-Calais (Rijsel) in Frankrijk
  • Een beleid van preferred partners om gezamenlijke, langdurige activiteiten op te zetten met ongeveer tien instellingen (met name Oxford, Parijs VI, Berkeley, Montreal, UBC in Vancouver, Fudan in Shanghai)
  • Verschillende gespecialiseerde instellingen en centra waaronder het Institut d'études européennes (onderzoekspool Jean Monnet), de Solvay Brussels School of Economics and Management, de School for Public Health, het Centre for Canadian Studies, Czech Studies, etc.
  • Een transatlantische dialoog en openstelling voor opkomende landen

In de loop van de jaren, en ondanks beperkte middelen, heeft de ULB haar niveau van uitmuntendheid kunnen handhaven en haar publieke en sociale verantwoordelijkheden kunnen vervullen. De universiteit is van mening dat het kan helpen bij het creëren van een meer rechtvaardige en democratische wereld door een vertrouwensrelatie, een kritische dimensie en de vereiste onpartijdigheid in een geglobaliseerde wereld bij te dragen.

40130_ulb_4.jpgGROUNDBREKEND ONDERZOEK

Vier wetenschappelijke Nobelprijzen, één Fields-medaille, drie Wolfsprijzen en twee Marie Curie-prijzen zijn verder bewijs van de aloude traditie van excellentie van de universiteit.
De Université Libre de Bruxelles is een actief lid van de onderzoeksruimte en is betrokken bij bijna 130 projecten die worden gefinancierd door het 7e Europese kaderprogramma. In de afgelopen jaren heeft het 7 Starting Grants verkregen van de European Research Area (ERC) om onderzoek te financieren in geneeskunde, economie, wiskunde, sociologie of politieke wetenschappen, evenals 2 Advanced Grant in Artificial Intelligence and Physics. Bovendien wordt het Instituut voor Europese Studies van de universiteit erkend als een " Jean Monnet Europees onderzoekscentrum " voor zijn werkzaamheden op het gebied van Europese integratie.

HOOG LEERSTANDAARDEN

De Université Libre de Bruxelles heeft 13 faculteiten, scholen en gespecialiseerde instituten die alle disciplines bestrijken, een combinatie van academische input en onderzoek. Het biedt bijna 40 niet-gegradueerde programma's en 235 afgestudeerde programma's . Het werkt ook samen met 20 doctoraatsscholen , met bijna 1600 promoties. Sommige van onze masterprogramma's richten zich op transdisciplinariteit, terwijl andere meer nadruk leggen op internationale betrekkingen via European Masters degrees of meertaligheid. We werken ook al een aantal jaren nauw samen met de VUB (Vrije Universiteit Brussel - Brusselstalige universiteit).

Humanisme, individuele verantwoordelijkheid ...

"De Université Libre de Bruxelles baseert zijn onderwijs en onderzoek op het principe van het vrije onderzoek, dat op alle terreinen de onafhankelijkheid van het oordeel en de verwerping van een op autoriteit gebaseerde opvatting van kennis veronderstelt." (1ste artikel van de statuten van de ULB). Een specifiek kenmerk van het lesgeven van de ULB is om studenten hun persoonlijke vrijheid te bieden en hen tegelijkertijd de nodige ondersteuning te bieden. Het is aan de studenten zelf om te profiteren van de kansen en de vele vormen van ondersteuning die voor hen beschikbaar zijn: de universiteit is dus een school van verantwoordelijkheid.

... en innovatie

De meest opvallende innovaties zijn geïntroduceerd op postdoctoraal niveau. Deze programma's, waarvan sommige tijdens de avonduren en in het weekend worden gegeven, zijn vooral gericht op werkende volwassenen en zijn gebaseerd op nieuw opkomende sociale en economische behoeften (euro-marketing, corporate governance, enz.), Of op geavanceerd onderzoek (esthetiek). en de filosofie van de kunst, de wetenschapsfilosofie, bioinformatica, enz.). Nieuwe en innoverende cursussen van deze aard bouwen voort op de aloude traditie van de ULB van de ULB en ontwikkelen haar verder in nieuwe richtingen.

40129_ulb_3.jpgEEN FOCUS OP LINGUISTISCHE EN CULTURELE DIVERSITEIT

Als Franstalige universiteit worden de meeste cursussen aan de Université Libre de Bruxelles in het Frans afgeleverd. Een groeiend aantal Master-graden wordt echter gedeeltelijk of volledig in het Engels afgeleverd. De universiteit biedt een breed scala aan cursussen Frans , voorafgaand aan en tijdens het academische jaar, om haar internationale studenten te helpen hun taalvaardigheid te verbeteren.

EEN GEÏNTEGREERDE UNIVERSITEIT

De Université Libre de Bruxelles is vastbesloten om iedereen de kans te geven om zijn hogere studies voort te zetten en heeft een reeks initiatieven voor studentondersteuning ontwikkeld: bijv. Financiële en psychologische ondersteuning, begeleiding, Franse lessen, enz. De universiteit biedt ook academici buiten de campus ondersteuning. Een opmerkelijk voorbeeld is een ondersteuningsprogramma voor onderpresterende middelbare scholieren (Schola) dat de Unesco Comenius-prijs kreeg .

Sinds de oprichting in 1834 is de Université Libre de Bruxelles nauw betrokken geweest bij het voortdurende debat over kritisch denken en vrijheid . Dit omvatte een uitgesproken verzet tegen dictaturen en andere nationalistische misstanden, de bevordering van gelijke kansen en tal van andere sociale kwesties. Na de oprichting van een van de eerste NGO's (CEMUBAC), blijft de universiteit een actieve rol spelen in ontwikkelingshulp en internationale samenwerking.

Zowel Europees als internationaal, verwelkomend een onafhankelijke, geëngageerde en dynamische organisatie, kan de Université Libre de Bruxelles rekenen op haar uitgebreide wereldwijde alumninetwerk (VAE), de beste ambassadeurs van de universiteit. Op basis van het principe van vrij onderzoek dat onafhankelijk redeneren en de afwijzing van alle dogma's vooronderstelt, heeft de universiteit haar oorspronkelijke ideeën behouden als een vrije instelling die zich sterk inzet voor de verdediging van democratische en menselijke waarden.

Vrijheid van onderzoek en participatie

De Université Libre de Bruxelles baseert zijn onderwijs en onderzoek op het principe van vrij onderzoek en heeft zijn studenten altijd de mogelijkheid geboden om een actieve en participerende rol te spelen in het universitaire leven en in de evaluatie van het onderwijs dat zij ontvangen. Het principe van het vrije onderzoek, dat is gebaseerd op een onafhankelijk oordeel en een afwijzing van een op gezag gebaseerde visie op kennis, is inderdaad verankerd in de statuten van de universiteit.

Als gevolg hiervan is de ULB een van de weinige Belgische of zelfs Europese universiteiten waar studenten in alle besluitvormende organen vertegenwoordigd zijn. In dezelfde geest is er al meer dan twintig jaar een systematische beoordelingsprocedure voor leraren in gebruik en deze is gebaseerd op de eigen beoordeling door studenten van de pedagogische vaardigheden van hun docenten.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Frans

Deze school biedt ook:

LLM

Université libre de Bruxelles - ULB

De LL.M. is een geavanceerd afstudeerprogramma dat is ontworpen om uw juridische kennis en expertise uit te breiden op de snel veranderende gebieden van het internationaa ... [+]

De LL.M. is een voltijds programma dat loopt van oktober tot juni. Cursussen zijn verdeeld in twee semesters, met examens gehouden in januari en juni. Studenten hebben recht op een tweede sessie examens die eind augustus - begin september wordt gehouden. LL.M. kandidaten die het programma succesvol hebben afgerond, krijgen een LL.M. in International Business Law van de Université Libre de Bruxelles (Université Libre de Bruxelles, ULB), erkend door de bevoegde Belgische academische autoriteiten (Communauté française) in het kader van het programma van permanente educatie.

De LL.M. is bedoeld voor studenten die optimaal willen profiteren van het buitengewone aanbod aan mogelijkheden die worden aangeboden in Brussel, de hoofdstad van Europa. Het programma omvat bezoeken aan de instellingen van de Europese Unie (Europese Commissie, Raad en Parlement) die hun hoofdkwartier in Brussel hebben. De LL.M. maakt deel uit van het programma-aanbod van de Université libre de Bruxelles (ULB), een van de toonaangevende universiteiten in Europa, met 25.000 studenten, waarvan 32% van buiten België komt.... [-]

België Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
9 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Presentation of the LL.M. in International Business Law

Université Libre de Bruxelles
Address
Avenue Franklin Roosevelt 50 1050 Bruxelles
1050 Brussels Hoofdstedelijk Gewest, België
Website
Telefoonnr.
+32 2 650 38 72