Universiteiten in

Gedetailleerde informatie over verschillende studie locaties

Klik op onderstaande links om meer te lezen over het studeren van rechten in verschillende landen. Wij verschaffen je algemene informatie over de landen, en vertellen je over de lokale hoger onderwijssystemen, de wettelijke specificaties, collegegeld, de opbouw van een academisch jaar, rechtenstudie-mogelijkheden voor internationale studenten en nog veel meer.

Rechten studies over de hele wereld

Zowel Bachelor als Master programma's in Rechten worden door Rechtenscholen en rechtenfaculteiten van universiteiten over de hele wereld aangeboden. Rechtenstudies kennen een breed scala aan specialisaties en zijn geschikt voor bijna elke toekomstige student.

Er zijn veel verschillende onderwijsinstituten gespecialiseerd in rechten over de hele wereld. Alhoewel de details per land verschillen, vallen de meeste in één van de verschillende categorieën, zoals:

 • Juridische faculteiten aan universiteiten die zich richten op zowel onderzoek als onderwijs en die een breed scala aan Rechten specialisaties aanbieden;
 • Rechtenscholen die zich focussen op specifieke rechtsgebieden;
 • Business schools die zich focussen op diploma's of certificaten die zowel op business als op rechten gericht zijn.
 • Gespecialiseerde instellingen die zich richten op professionele certificaten en diploma's voor professionals die op zoek zijn naar een specialisatie binnen hun rechtelijk vakgebied.

Veel universiteiten over de hele wereld bieden LLB, LLM, MBA in Rechten, PhD in Rechten programma's, evenals Rechtelijke cursussen. Het is gebruikelijk voor studenten om zich te specialiseren binnen een gebied in de rechten zoals Ondernemingsrecht, Internationaal Recht, Milieurecht, Financieel Recht, Strafrecht, Fiscaal Recht, etcetera.

Potentiële studenten kunnen ook overwegen om in het buitenland te gaan studeren, vooral als ze geïnteresseerd zijn in zeer gespecialiseerde rechtsgebieden. Studenten gaan steeds vaker in het buitenland studeren binnen alle niveaus van het hoger onderwijs (hogeschool of universitair niveau). Volgens de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) Institute for Statistics (UIS), is het aantal studenten dat in het buitenland studeert, gestegen naar jaarlijks bijna 4 miljoen, wat bijna het dubbele aantal is van de 2 miljoen in 2000. Studenten uit Oost-Azië en de Stille Oceaan vormen 28 procent van dit totaal, terwijl de studenten uit Noord-Amerika en Europa zijn goed voor ongeveer 15 procent. De landen die de meeste studenten naar het buitenland sturen zijn China, India en de Republiek Korea. Ongeveer 6 procent van de studenten uit Centraal-Azië en ongeveer 5 procent van de studenten uit sub-Sahara Afrika studeren in het buitenland, waardoor studenten uit die regio's de meest mobiele studenten in de wereld zijn. De huidige top bestemmingen voor internationale studenten zijn de USA, UK, Australië, Frankrijk, Duitsland en Japan.

Veel studenten zijn ook ingeschreven in online of afstandsonderwijs voor graduate-niveau programma's die in een ander land dan waar zij verblijven, worden aangeboden. Deze studenten zijn niet meegeteld in de UIS nummers, zodat het totale aantal internationale studenten iets hoger is, waarschijnlijk meer dan 4 miljoen.

Studenten kunnen vanwege verschillende redenen rechten willen gaan studeren in het buitenland, waaronder:

 • In staat om te kiezen uit 's werelds beste rechten programma's. Bovendien zijn sommige rechten specialisaties alleen beschikbaar in een handvol landen, of zijn de beste programma's alleen beschikbaar in bepaalde regio's.
 • Studeren in een andere cultuur. Studenten die een LLM, MBA in Law, een PhD of een cursus recht met betrekking tot een specifieke regio van de wereld nastreven, moeten overwegen om een programma in die regio te volgen om zo een volledige culturele onderdompeling en een beter begrip van hun vakgebied te verkrijgen. Daarnaast zullen studenten die een carrière in internationale recht ambiëren, waardevolle ervaring opdoen door het leven in een andere cultuur.
 • Verhoogde taalvaardigheden als het programma wordt onderwezen in een andere taal dan de moedertaal van de student. Bovendien, hoewel veel internationale LLB, LLM, en PhD-programma's nu in het Engels worden gegeven, krijgen studenten de kans om hun taalvaardigheid te vergroten door extra studies of contacten met de lokale bevolking.

Studenten die overwegen om een rechten studie te gaan volgen, moeten met de volgende factoren rekeningen houden wanneer ze besluiten om aan een universiteit in eigen land of in het buitenland te studeren:

 • De kosten van het programma, met inbegrip van de kosten van levensonderhoud. Sommige landen bieden goedkoop of zelfs gratis onderwijs aan, maar hoge kosten van levensonderhoud kunnen die besparingen tenietdoen. Echter, vele landen en individuele universiteiten bieden beurzen en andere vormen van financiële hulp aan, en sommige van deze zijn gericht op internationale studenten. Landen verschillen ook veel wat betreft de regels over hoeveel uren internationale studenten mogen werken, en sommige landen staan ​​überhaupt niet toe dat buitenlandse studenten werken. Kosten voor ziektekostenverzekeringen verschillen ook sterk per land.
 • De kwaliteit van het onderwijs, in verhouding tot de kosten en immateriële factoren van studeren in het buitenland, zoals culturele verrijking en taalvaardigheid. Hoewel alle masters in de rechten aan een hoge standaard voldoen, variëren de onderwijsmethoden vaak sterk per school, programma en cultuur. Daarnaast ondervinden sommige studenten dat ze minder kunnen leren wanneer ze niet in hun moedertaal studeren.
 • De vereiste taalvaardigheid. Studenten die niet voldoende taalvaardigheid hebben in de taal van het onderwijs voor een bepaalde cursus of studie, hebben mogelijkerwijs een extra jaar nodig om die vaardigheid aan te leren. Soms kunnen studenten die vaardigheid behalen door studie in hun eigen land, maar in andere gevallen zullen de studenten extra tijd in het buitenland moeten doorbrengen.
 • Het type onderwijs dat wordt aangeboden zoals deeltijd versus voltijd, online en afstandsonderwijs. De meeste landen eisen van internationale studenten die op basis van een studentenvisum in het land verblijven, dat zij voltijd studeren. Echter, studenten die al in het buitenland wonen op basis van een werkvergunning, kunnen wellicht hun rechten studie op deeltijd basis volgen.
Daarnaast bieden online en afstandsonderwijs grote flexibiliteit.

Neem nu even de tijd om rechtenfaculteiten en scholen over de hele wereld te bekijken. Als je al weet waar je naar op zoek bent, kan je direct op dat land of specifieke programma klikken. Of je kan even de tijd nemen om te browsen en te lezen over alle spannende rechten programma's die wereldwijd beschikbaar zijn.

Lees meer Lees Minder