Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 6 Wet Opleidingen in Sportrecht 2023/2024

6 Wet Opleidingen in Sportrecht 2023/2024

Overzicht

Wat is sportrecht?

Sportrecht is een rechtsgebied dat zich bezighoudt met juridische kwesties in de professionele sport. Advocaten die op dit gebied betrokken zijn, behandelen zaken als arbeids- en spelersrelaties, sportmarketing- en uitzendcontracten, drugstests, handelsmerken en auteursrechten, intellectueel eigendom, stadionfinanciering, uitzendcontracten en fankwesties. Sportrecht is beschreven als een "praktijkgebied dat juridische vaardigheden gebruikt om sport- of amusementsbedrijven te beschermen tegen opkomende juridische problemen".

Waarom sportrecht studeren?

Sportrechtstudies aan universiteiten zijn doorgaans multidisciplinair. Dit betekent dat studenten vakken volgen in verschillende disciplines. Een programma voor sportrecht kan studenten bijvoorbeeld verplichten lessen te volgen op gebieden als aansprakelijkheidsrecht, bedrijfsbeheer, contracten, antitrustrecht, arbeidsverhoudingen en belastingrecht. Een algemeen carrièrepad voor degenen die een diploma sportrecht hebben, is om wat juridisch werk te doen bij een sportorganisatie zoals de NFL Players Association of andere handelsverenigingen voordat ze uiteindelijk doorstromen naar een agent die professionele atleten vertegenwoordigt.

Welke banen zijn beschikbaar met een diploma sportrecht?

Sportrecht banen zijn te vinden bij professionele sportteams. Ze kunnen samenwerken met general counsel-advocaten en arbeidsrelatiemanagers. Sportadvocaten kunnen atleten, coaches, scheidsrechters of eigenaren vertegenwoordigen in juridische geschillen. Ze kunnen ook contractanalyses uitvoeren of getuigenissen van deskundigen afleggen in zaken die betrekking hebben op acties tegen professionele sportcompetities. Andere mogelijke werkgevers zijn advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in sportrecht, evenals de National Collegiate Athletic Association (NCAA).

Meer informatie

Filters

  • Rechtenstudies
  • Studies ondernemingsrecht
  • Sportrecht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (6)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat