Vind uw SJD-programma

Wat te studeren?
Waar te studeren

Studielocaties

We hebben meer dan duizend universiteiten van over de hele wereld in onze database.

De hoogste graad in de rechten wordt vaak een SJD (ook JSD) genoemd, wat de afkorting is van het Latijnse Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Dit vertaalt zich naar doctor in de rechtswetenschappen of doctor in de rechtswetenschappen . In de VS, waar de graad het meest voorkomt, is de SJD het equivalent van een doctoraat in de rechten. SJD's worden meestal afgerond nadat een student of jurist een Bachelor of Law (LLB) en/of een Master of Law (LLM) heeft afgerond.

Net als een doctoraat is een SJD bedoeld voor studenten met een passie voor juridische wetenschap die een loopbaan in de academische wereld of als ambtenaar willen nastreven. Van SJD-kandidaten wordt verwacht dat zij met hun onderzoek een substantiële bijdrage leveren aan de bestaande juridische kennis. De conferentie van een SJD vindt plaats nadat een kandidaat significant onderzoek met succes heeft voltooid. In de meeste SJD-programma's omvat succesvolle afronding zowel het indienen van een proefschrift van publiceerbare kwaliteit als een mondelinge verdediging van het onderzoek van de kandidaat.

Om een SJD na te streven, moeten potentiële kandidaten zich aanmelden voor het door hen gekozen programma en aantonen dat ze geschikt zijn voor juridisch onderzoek. Hoewel sommige programma's kandidaten accepteren die alleen een LLB hebben, vereisen veel van hen dat ze een LLM of een andere graad in de rechten hebben behaald.

SJD's zijn prestigieuze en rigoureuze studierichtingen. De meeste SJD's worden binnen drie jaar afgerond. Succesvolle SJD-kandidaten kunnen verwachten te werken als academici of juridische professoren, of in hoge posities binnen een openbaar ambt of bij de overheid.