Polen

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  278
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  62
 • Internet abonnement

  12
 • Lokaal vervoer

  21

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  5
 • Pint lokaal bier

  2

Over Polen

Voor veel mensen, Polen is een van de rijkste culturele gebieden van Europa. Polen is gelegen in het centrum van Europa en grenst aan de Oostzee, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen en Rusland. Het grootste deel van het land is vlak, maar twee bergketens bevinden zich in het zuiden. Polen is de thuisbasis van spectaculaire natuurlijke landschap en de prachtige architectuur die kastelen, paleizen, houten kerken en moderne sport arena's omvat. Voor studenten die willen reizen naar het land voor het onderwijs, zijn er tal van veelbelovende redenen om dat te doen. Het land biedt een solide onderwijssysteem, inclusief de verschillende rechtsscholen. Het kan een van de meest veelbelovende landen een wettelijke graad in te krijgen. Wat is de juridische systeem in Polen? Vóór het aangaan van dit soort gebied van studie, moeten de leerlingen een beter begrip van het rechtssysteem hier hebben. Het land rechtssysteem 's blijft evolueren. Het heeft zowel publieke als private wetten onder haar code.De grondwet van Polen is de belangrijkste heersende wetten van het land. Als een civielrechtelijke land, het parlement maakt de wetten. In veel gevallen zijn wetten gelokaliseerd, waardoor het een beetje een uitdaging om deze wetten te leren totdat u vertrouwd bent met de omgeving zijn.

Studeer in Polen

Wat is de Wet Degree in Polen? In het land van Polen, mensen die willen werken als jurist of advocaat, moet een Magister 's Degree te verkrijgen. Er zijn vele locaties voor deze mensen om in te werken, zodra ze krijgen deze graad in de rechten, waaronder het werken als een rechter, openbare advocaat, juridisch adviseur, advocaat, notaris, deurwaarder, en octrooigemachtigde. Er zijn twee balies in het land, de Poolse Orde van Advocaten, dat is de belangrijkste pleitbezorger vereniging, en de Nationale Kamer van juridische adviseurs, die gericht is op juridische adviseurs. Wet Hoger Onderwijs in Polen als een groot land, zijn er tal van wet scholen in Polen. Studenten moeten hun initiële opleiding te voltooien voorafgaand aan de aanvraag van een wet school. Wet graden neem een ​​extra twee tot vier jaar, afhankelijk van de specialisaties. De kosten van de wet graad zal aanzienlijk variëren, maar de tarieven zijn vergelijkbaar met andere Europese recht programma's.Internationale studenten kunnen van toepassing zijn, maar moet dit direct doen om de wet school. Indien aanvaard, zal de school dan helpen de leerling om de noodzakelijke visum te verkrijgen. Inschrijving in de wet scholen kunnen zwaar zijn en ze zijn vaak zeer concurrerende posities. Desondanks, met een goede vraag naar goed opgeleide advocaten in het land, het verkrijgen van een graad in de rechten in Polen kan zeer voordelig zijn.

Visa Requirements

 • C type visa – a short-term Schengen visa.
 • D type visa – a long-term national visa issued for up to one year.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C type visa; D type visa

Prijs en valuta

USD 160

The application fee for a student visa to Poland is around $160. The fees are subject to change.

Wie kan het visum aanvragen?

Students from European Union countries do not need a visa to study in Poland. However, when you have arrived in Poland, you do need to apply for a temporary study visa at the local Voivod’s office.

Students from outside the European Union typically need to apply for a student visa before entering Poland. There are, however, a number of countries that are free of this requirement. You can check if your country is on the list here: http://www.msz.gov.pl

Waar kunt u de aanvraag doen?

Polish embassy or consulate

You should apply for a student visa at the Polish embassy or consulate in your current country of residence.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Once you get admission to your selected university they will send you proper documents that you will use to get your student visa. You should apply for a student visa at your nearest Polish embassy or consulate. These are the documents you may typically be asked to provide:

 • A signed and complete filled Visa Application of Poland for students.
 • Passport that must be valid for at least three months after you plan to leave Poland.
 • Photocopy of National ID card.
 • Official letter from the university or college in Poland where you plan to study.
 • A brief CV or resume.
 • All your previous certificates and diplomas.
 • Proof that you have proficiency in the language in which you wish to study.
 • Proof that you are financially strong enough to bear your educational and living expenses in Poland.
 • Health insurance certificate that is accepted in Europe.
 • Two passport-sized photos.
 • Pay the Visa Application Fee
 • Proof of Accommodation in Poland.

All students have to legalize their stay in Poland by applying for a temporary residence permit. This has to be done a short time after arrival in Poland. Universities will help you with the application procedures. A temporary residence permit entitles you to stay and work in Poland.

Wanneer moet je solliciteren?

It can typically take around 15 days to process your student visa application. However, the processing times vary depending on the country and the type of visa you are applying for. Make sure to apply as soon as possible.

The length of the student visa depends on the length of your course.

Verwerkingstijd

15 Days

Werkmogelijkheden

International students have the right to work while studying in Poland as long as they are enrolled in an educational Institution. 20 hours of work are permitted during studies, as well as 3 months of full-time work during holidays. Full time work is permitted for Residence Card holders.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.