Keystone logo

1 PhD Opleidingen in Studies strafrecht 2024

Filters

Filters

 • PhD
 • Rechtenstudies
 • Studies strafrecht
Vakgebieden
 • Rechtenstudies (1)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  PhD Opleidingen in Studies strafrecht

  Een Doctor of Philosophy, of een doctoraat, is meestal de hoogste graad die een student kan behalen en volgt de voltooiing van een masterdiploma. Een doctoraatsbeurs expert status aan de ontvanger en staat hem toe om les te geven in instellingen voor hoger onderwijs.

  Wat is een doctoraat in strafrechtelijke studies? Dit programma biedt de diepgaande studie van de strafrechtstheorie en -praktijk. Specialisaties binnen het vakgebied kunnen in de meeste gevallen worden gekozen. Studenten in het programma nemen vaak cursussen op gebieden zoals openbaar beleid, rampenbeheer, nationale veiligheid en internationale studies. De meeste doctorale programma's vereisen ook dat studenten een proefschrift afmaken voordat ze de graad behalen.

  Het doctoraat in strafrechtelijke studies biedt studenten de mogelijkheid om leiderschapsvaardigheden te verwerven die kunnen worden vertaald in hun persoonlijke en professionele leven. Studenten leren ook kritische vaardigheden voor noodbeheer die levens kunnen redden. Veel studenten worden door hun studie betere managers van tijd en personeel.

  De graadregeling verschilt tussen de vele universiteiten die het aanbieden; daarom zullen de kosten variëren afhankelijk van het land waarin het diploma is behaald en van de specifieke kenmerken van de gekozen universiteit. Een doctoraat duurt meestal drie tot zeven jaar om te voltooien.

  Afgestudeerden van het PhD-programma vinden vaak verhoogde kansen op werk binnen en buiten de strafrechtelijke arena. Sommige zijn gekwalificeerd om docent te worden op het collegiale niveau. Velen doen dit en zetten hun onderzoek voort naar een hoogleraarschap. Anderen gaan door voor overheidsinstanties in intelligence of noodbeheer. Sommige afgestudeerden zetten hun onderzoek voort als adviseurs voor wetshandhavingsinstanties en regeringen. Weer anderen gaan naar posities als politieagenten, criminele rechercheurs of managers van correctionele faciliteiten of wetshandhavingsinstanties.

  Veel hogescholen en universiteiten bieden het doctoraat in strafrechtelijke studies zowel lokaal als online aan. Studenten kunnen vinden dat een optie het beste bij hen past. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.