Keystone logo

1 Wet Opleidingen in Rechtenstudies Studies burgerlijk recht Letselschaderecht 2024

Filters

Filters

  • Rechtenstudies
  • Studies burgerlijk recht
  • Letselschaderecht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (1)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Wet Opleidingen in Rechtenstudies Studies burgerlijk recht Letselschaderecht

Wat is letselschaderecht?
Letselschaderecht richt zich op het recht dat betrekking heeft op lichamelijk en geestelijk letsel. Het kan gaan om schade veroorzaakt door motorvoertuigen, medische wanpraktijken, productaansprakelijkheid, gebrekkige constructie (gebouwen), pandaansprakelijkheid (ongevallen op openbare plaatsen) of nalatigheid door een organisatie of individu.

Carrière in letselschaderecht
Als student Letselschaderecht krijg je de kans om je te specialiseren in een aantal gebieden, waaronder: recht op medische wanpraktijken, recht op productaansprakelijkheid, letsel op het werk of op openbare plaatsen (bedrijfsaansprakelijkheid), verzekeringsvergoeding voor letsel veroorzaakt door een andere partij .

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Letselschade?
Tijdens je opleiding Letselschaderecht krijg je les over een reeks actuele kwesties, waaronder: de aard en oorzaak van letsel, wettelijke aansprakelijkheid voor letsel en compensatiesystemen. Daarnaast verdiep je je in een aantal aan letselschade gerelateerde onderwerpen, zoals: aansprakelijkheidsrecht, strafrecht, staatsrecht en bewijsrecht.
Wat zijn de voordelen van het bestuderen van letselschaderecht?
Er zijn veel voordelen aan het bestuderen van letselschade. Een voor de hand liggend voordeel is dat het een hoge mate van werkzekerheid biedt, waarbij het aantal banen op het gebied van letselschade de komende jaren sterk zal toenemen. Als afgestudeerd letselschadeadvocaat kun je vaak werk vinden bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in letselschaderecht, maar ook bij grote verzekeringsmaatschappijen.