Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 7 Wet Opleidingen in Mediation 2023/2024

7 Wet Opleidingen in Mediation 2023/2024

Overzicht

Wat is bemiddeling?
Bemiddeling is een proces waarbij alle partijen bij een geschil samenkomen, gefaciliteerd door een bemiddelaar die hen helpt opties te onderzoeken om hun meningsverschillen op te lossen en tot overeenstemming te komen. De bemiddelaars nemen geen beslissingen voor de twistende partijen, maar proberen hen in plaats daarvan te helpen hun eigen oplossing voor het probleem te vinden. Bemiddeling wordt vaak gebruikt wanneer personen die betrokken zijn bij een conflict vrijwillig bereid zijn om deel te nemen aan het proces. Het is succesvol geweest, zelfs wanneer een of meer van de partijen vijandig staan tegenover actieve deelname aan bemiddeling.

Bemiddeling vindt meestal plaats buiten het gerechtelijk systeem om, zodat het als vertrouwelijk en niet-openbaar kan worden beschouwd, hoewel de wetten van rechtsgebied tot rechtsgebied verschillen met betrekking tot de vraag of geschillen naar bemiddeling moeten gaan voordat ze voor de rechtbank worden gebracht. De kosten van de bemiddeling worden gedeeld tussen de partijen die in conflict zijn, en deze vergoedingen kunnen lager zijn dan wat het zou hebben gekost voor elk van hen om hun eigen advocaten in te huren om de zaak te behandelen als ze deze voor de rechtbank hadden gebracht.

Bemiddeling banen
Functies van bemiddelaars zijn onder meer juridische bemiddelaars die door de rechtbank goedgekeurde trainingsprogramma's hebben gevolgd, bemiddelaars voor schikkingen die mensen helpen geschillen buiten de rechtbank om op te lossen, of casemanagers die zich voornamelijk richten op het helpen van mensen bij de voorbereiding op hun bemiddelingssessies.

Waarom is het studeren van Mediation belangrijk?
De vaardigheden die bij bemiddeling worden geleerd, zoals actief luisteren en het vermogen om goed met anderen te communiceren, zijn breed toepasbaar op andere gebieden van het leven. De opleiding voor deze vorm van mediation is een uitstekende manier voor rechtenstudenten om hun communicatieve en probleemoplossende vaardigheden te verbeteren voordat ze de advocatuur in gaan.

Wat zijn de voordelen van het studeren van Mediation?
Een mediationopleiding is niet wettelijk verplicht om mediator te worden, maar kan wel nuttig zijn voor wie zich op dit gebied wil bekwamen. Deelname aan een mediationcursus toont interesse in het helpen van anderen bij het oplossen van geschillen en laat zien dat de persoon enige kennis heeft van hoe mediation werkt. Bovendien kan het volgen van een bemiddelingscursus iemand beter verkoopbaar maken in dit steeds populairder wordende praktijkgebied.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding Mediation?
Een diploma in bemiddeling zal studenten kennis laten maken met de manieren waarop mensen conflicten vreedzaam oplossen, met speciale aandacht voor hoe bemiddeling kan worden gebruikt om gerechtelijke procedures te vermijden. Studenten worden blootgesteld aan verschillende stijlen van geschillenbeslechting, zodat ze een beter idee hebben van welk type het beste werkt voor elke situatie. Ze leren ook over juridische kwesties in verband met bemiddeling en hoe deze kan worden gebruikt als alternatief voor procesvoering.

Meer informatie

Filters

  • Rechtenstudies
  • Studies geschillenbeslechting
  • Mediation
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (7)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat