Keystone logo
Neem rechtstreeks contact op met scholen - Vergelijk 4 Masters in Rechten  (LLM) Opleidingen in Kartelrecht 2023

4 LLM Opleidingen in Kartelrecht 2023

Overzicht

Een LLM is een wereldwijd erkende postgraduaatdiploma. Veel programma's vereisen dat studenten een professionele graad in de rechten behalen voordat ze een Master of Laws-graad behalen. Met een LLM kunnen studenten en professionals die zich willen specialiseren in een bepaald rechtsgebied hun studie voortzetten.

Wat is een LLM in antitrustwetgeving? Het is een graad in de Master of Laws die de complexiteit van de antitrustwetgeving onderzoekt, die ook bekend staat als het mededingingsrecht. Antitrustwetten hebben de neiging om te proberen monopolies of kartels te voorkomen. Studenten die dit diploma volgen, kunnen een reeks onderwerpen bestuderen, waaronder economische analyse, intellectuele eigendomsrechten en bedrijfsrecht. Deze verscheidenheid aan onderwerpen is meestal te wijten aan het feit dat de antitrustwetgeving een gevoelig samenspel is tussen concurrentie en economie.

Veel studenten op dit gebied ontwikkelen het vermogen om effectief met anderen samen te werken. Dit is een vaardigheid die meestal nodig is voor zowel werk- als niet-werkomgevingen. Ze kunnen leren om duidelijke argumenten te construeren uit veel complexe informatie. Het vermogen om informatie te analyseren en een duidelijke conclusie te vormen, wordt door veel werkgevers gewaardeerd. Afgestudeerden ontwikkelen vaak ook een sterke schrijfvaardigheid.

LLM-programma's kunnen sterk variëren van universiteit tot universiteit. Als internationaal erkende graad wordt het aangeboden aan instellingen over de hele wereld. Deze en vele andere factoren beïnvloeden de kosten van deelname. Neem contact op met de universiteit die u wilt bezoeken voor meer gedetailleerde informatie over de kosten.

Afgestudeerden met een LLM in antitrustwet zijn over het algemeen goed geschikt om deskundig advies te bieden op het gebied van intellectueel eigendom en ondernemingsrecht, wat hen in staat stelt om gespecialiseerde adviseurs te worden voor een verscheidenheid aan bedrijven, advocatenkantoren of overheden of om te dienen bij overheids- en internationale toezichthoudende instanties. Als individuen de bar passeren, kunnen ze gekwalificeerd zijn om carrière te maken als advocaat bij grote en kleine bedrijven in zowel de private als de publieke sector.

Online programma's zijn beschikbaar via vele universiteiten wereldwijd. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.

Meer informatie

Filters

  • LLM
  • Rechtenstudies
  • Studies bestuursrecht
  • Kartelrecht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (4)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat