Keystone logo

10 LLM Opleidingen in Juridische Ethiek 2024

Filters

Filters

 • LLM
 • Rechtenstudies
 • Jurisprudentie
 • Juridische Ethiek
Vakgebieden
 • Rechtenstudies (10)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  Popular study format

  Popular locations

  LLM Opleidingen in Juridische Ethiek

  Voor veel studenten die geïnteresseerd zijn in het rechtenstudie, kan het behalen van een LLM-diploma hen doorgaans de gespecialiseerde kennis in hun gekozen gebied van het vak geven. Meestal beschikbaar voor studenten die een bachelordiploma hebben behaald, is een LLM-programma een manier om studenten voor te bereiden op het welslagen van het recht.

  Wat is een LLM in de juridische ethiek? Dit type programma leert studenten doorgaans de complexiteit van ethiek in de bedrijfswereld, met name in de gezondheidszorg. Aan de hand van casestudies en presentaties leren studenten over wetten met betrekking tot geestelijke gezondheid, reproductie, orgaandonatie en medicijnen. Cursussen hebben meestal betrekking op brede onderwerpen zoals mensenrechten, professionele verantwoordelijkheid en onderzoeksmethoden.

  Terwijl ze deelnamen aan een LLM-programma, cultiveren de studenten meestal verschillende sleutelcompetenties die hen in hun persoonlijk en professioneel leven zouden kunnen helpen. Analytische vaardigheden stellen studenten in staat om te navigeren door complexe wetten, terwijl sterke communicatieve vaardigheden studenten helpen netwerken te bouwen en contact te leggen met cliënten. Organisatievaardigheden zijn nuttig voor het opbouwen van een loopbaan en het in balans houden van persoonlijke levens.

  Een LLM-programma duurt meestal een jaar om volledig te zijn. De kosten variëren afhankelijk van de school die de graad biedt, omdat geen twee universiteiten precies hetzelfde zijn, vooral als het gaat om collegegeldkosten.

  Omdat er dagelijks medische vooruitgang wordt geboekt, groeit de vraag naar juridische professionals met een achtergrond in ethiek. Studenten kunnen analisten van het overheidsbeleid worden, of ze kunnen kiezen om te werken als adviseurs over medische ethiek. Velen geven er de voorkeur aan hun kennis te gebruiken om docenten in de medische ethiek te doceren en te worden. Anderen vinden banen die rechtszaken vertegenwoordigen als advocaten voor medische ethiek. Sommigen werken graag achter de schermen als onderzoekers.

  Voor sommige studenten is het niet mogelijk om regelmatig lessen op de campus bij te wonen. Inschrijven voor online klassen kan soms een betere optie zijn, omdat studenten doorgaans meer flexibiliteit hebben over hun eigen schema's. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.