Keystone logo

1 Deeltijd LLM Opleidingen in Islamitisch recht in Verenigd Koninkrijk voor 2024

Filters

Filters

 • LLM
 • Verenigd Koninkrijk
 • Rechtenstudies
 • Studies internationaal recht
 • Islamitisch recht
 • Deeltijd
Vakgebieden
 • Rechtenstudies (1)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  Popular study format

  Popular education type

  Deeltijd LLM Opleidingen in Islamitisch recht

  Wat is de islamitische wet hier?
  De islamitische wet is het rechtssysteem van de islam. Het is gebaseerd op de koran, het heilige boek van de moslims, en de leringen van de profeet Mohammed. Het islamitisch recht omvat vele onderwerpen, waaronder religieuze gebruiken, familierecht, strafrecht en contractenrecht. Er zijn verschillende scholen voor islamitisch recht, elk met zijn eigen interpretatie van de koran en de leer van Mohammed. De meest voorkomende school van islamitisch recht is de soennitische Maliki-school. Andere scholen zijn de sjiitische Jaafari-school en de soennitische Hanbali-school.

  Welke carrières zijn beschikbaar in de islamitische wet?
  Islamitisch recht is een groeiend veld en er zijn veel banen beschikbaar voor advocaten met een diploma islamitisch recht. Enkele van de mogelijkheden zijn werken als advocaat in een moslimland, islamitisch recht doceren aan een universiteit of werken voor een non-profitorganisatie die islamitisch recht promoot.

  Waarom is het bestuderen van islamitisch recht belangrijk?
  Het islamitisch recht is om verschillende redenen een belangrijk studiegebied. Ten eerste biedt het een wettelijk kader voor moslimlanden om hun volk volgens islamitische principes te besturen. Ten tweede is de islamitische wet een bron van leidraad voor moslims over hoe ze hun leven moeten leiden in overeenstemming met de koran en de leer van Mohammed. Ten slotte kan het bestuderen van islamitisch recht advocaten helpen een beter begrip te krijgen van de islamitische cultuur en de uitdagingen waarmee moslims in de moderne wereld worden geconfronteerd.

  Wat is een diploma islamitisch recht?
  Talrijke universiteiten bieden diploma's in islamitisch recht aan. De graad kan een major of een minor zijn en kan naast een ander studiegebied worden gestudeerd, zoals rechten, zaken of religie. Diploma's in islamitisch recht zijn beschikbaar op zowel bachelor- als masterniveau.
  Cursussen islamitisch recht geven een uitgebreid overzicht van het rechtssysteem van de islam. Deze cursussen behandelen familierecht, strafrecht en contractenrecht en hoe religieuze gebruiken worden opgenomen in de juridische praktijk. Studenten leren over de geschiedenis en ontwikkeling van het islamitisch recht, evenals de verschillende stromingen die tot dit rechtssysteem behoren.De meeste cursussen islamitisch recht leren studenten ook hoe ze islamitischejuridische teksten moeten lezen en interpreteren .

  UK, Verenigd Koninkrijk is meer dan 300 jaar oud en bestaat uit vier constituerende naties: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het Verenigd Koninkrijk is een centrum van het leren van de afgelopen 1000 jaar en bezit vele oude en voorname universiteiten. Buitenlandse studenten vormen een aanzienlijk deel van de studenten op Britse universiteiten.

  Een LLM of Master of Laws degree is een academische graad, vaak gezocht door studenten met undergraduate wet graden die op zoek zijn om zich grondiger te voeden in een bepaald gebied van wetgeving studie. LLM programma's zijn onderzoeksgerichte en duren meestal een jaar.

  Deeltijds leren stelt iemand in staat een diploma of kwalificatie te behalen, zelfs als hij niet voltijds naar school kan. Men kan in eigen tempo leren en geleidelijk aan studiepunten opbouwen die meetellen voor een eindkwalificatie.