Keystone logo

5 LLM Opleidingen in Rechtenstudies Studies nationaal recht Familierecht 2024

Filters

Filters

  • LLM
  • Rechtenstudies
  • Studies nationaal recht
  • Familierecht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (5)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

LLM Opleidingen in Rechtenstudies Studies nationaal recht Familierecht

Voor veel studenten is het behalen van een bachelordiploma een voorwaarde voor meer prestigieuze programma's. Studenten die geïnteresseerd zijn in rechtenstudie kunnen ervoor kiezen hun opleiding voort te zetten door zich in te schrijven voor een LLM-programma. Dit type diploma geeft studenten doorgaans expertise op één rechtsgebied en bereidt hen voor op een succesvolle loopbaan in de toekomst.

Wat is een LLM in familierecht? Deze cursus is meestal ontworpen om studenten een grondige kennis te geven over het oplossen van geschillen binnen een gezin. Dit programma bereidt studenten gewoonlijk voor op een loopbaan door middel van cursussen die zijn gericht op juridische onderwerpen die verband houden met het gezinsleven. Studenten bestuderen meestal misbruik, verwaarlozing, echtscheiding, ondersteuning en voogdij over kinderen. Cursussen over partnerschap, contracten, belasting en onroerend goed kunnen ook worden gebruikt om studenten uitgebreide kennis over het onderwerp te geven.

Een LLM in het familierecht bereidt studenten gewoonlijk voor op hun loopbaan door hen te helpen bij het ontwikkelen van verschillende kritische vaardigheden zoals communicatie, probleemoplossend vermogen en analytische competenties. Sterke communicatie- en probleemoplossende vaardigheden kunnen studenten in staat stellen contact te leggen met klanten en unieke oplossingen voor problemen te ontwerpen. Analytische vaardigheden kunnen nuttig zijn in zowel persoonlijke als professionele aspecten van het leven.

Als je fulltime werkt, duurt een LLM-programma meestal één jaar. Elke school heeft verschillende collegegelden en de prijzen kunnen drastisch variëren, vooral tussen universiteiten in verschillende landen.

Studenten met een achtergrond in het familierecht hebben meestal toegang tot verschillende belangrijke loopbanen. Velen worden echtscheidingsadvocaten, terwijl anderen liever als adoptiespecialisten werken. Sommigen kiezen ervoor om te werken als pleitbezorgers van moedersrechten of omgekeerd als voorstanders van vadersrechten. Banen als openbare verdedigers zijn vaak beschikbaar, of studenten kunnen kiezen om carrière te maken als specialisten in reproductieve rechten. Sommigen kunnen besluiten om te werken als niet-traditionele specialisten in familierechten.

Het volgen van lessen op de campus kan een interactieve optie zijn voor het hoger onderwijs, maar het volgen van online cursussen geeft studenten doorgaans meer flexibiliteit. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.