Keystone logo

3 LLM Opleidingen in EU-recht 2024

Filters

Filters

  • LLM
  • Rechtenstudies
  • Studies internationaal recht
  • EU-recht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (3)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular study format

Popular education type

LLM Opleidingen in EU-recht

Master in Laws-programma's bieden waardevolle voordelen. De gevorderde onderwijskans duurt over het algemeen een jaar of twee om te voltooien. Programma's geven een nadere beschouwing van juridische aandachtspunten en bieden training aan rechtenstudenten die verder willen gaan in een of twee concentratiegebieden.

Wat is een LLM in de EU-wetgeving? Deze opleiding kijkt naar de specifieke rechtsstelsels binnen de Europese Unie. Leerders kunnen onderzoek doen naar inhoudelijke en procedurele praktijken. Cursussen kunnen economische, constitutionele en institutionele grondslagen van het recht omvatten, evenals administratief en strafrechtelijk recht. EU-wetgeving heeft de neiging de wetten van specifieke landen te vervangen en reikt alle gebieden van de wet aan.

Met deelname aan een LLM in het EU-wetgevingsprogramma, verwerven geleerden vaak vaardigheden die nuttig zijn in hun persoonlijke leven en professionele loopbaan. Deelnemers aan programma's kunnen bijvoorbeeld inzicht krijgen in hun wettelijke rechten als burgers van een bepaald land en als burgers van de Europese Unie.

Er zijn een aantal internationale en online inschrijvingsmogelijkheden en de kosten weerspiegelen vaak deze verschillen. Het is verstandig voor toekomstige studenten om contact op te nemen met academische instellingen en vragen te stellen over problemen met de kosten en andere inschrijvingen.

Een LLM in het recht van de Europese Unie geeft een inleiding tot de verwachte professionele houding bij rechtbanken en gerechtelijke procedures. Afgestudeerden kunnen carrièreopties vinden in hun eigen land of in internationale stages. De arbeidskansen omvatten doorgaans ondernemings- en privaatrecht, nationale openbare dienstverlening (bijvoorbeeld als ambtenaar of diplomaat), beleidsanalyse, overheidsfuncties, NGO's en onderzoek op academische en juridische gebieden. Sommige afgestudeerden kunnen een baan vinden bij toezichthoudende instanties die zich bezighouden met Europese kwesties of als advocaten in transnationale bedrijven. Anderen kunnen werk vinden als onderzoekers, presentaties op seminars en conferenties.

De lessen zijn zowel online als persoonlijk beschikbaar bij universiteiten en andere instellingen over de hele wereld. Om de juiste school voor u te vinden, zoekt u naar uw programma hieronder en neemt u rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van uw keuze door het leadformulier in te vullen.