Keystone logo

14 LLM Opleidingen in Energierecht 2024

Filters

Filters

 • LLM
 • Rechtenstudies
 • Studies economisch recht
 • Energierecht
Vakgebieden
 • Rechtenstudies (14)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  LLM Opleidingen in Energierecht

  De Master of Laws is een vorm van nascholing voor advocaten. Mensen die al een Juris-arts of een bachelor in de rechten hebben, kunnen via een LLM-programma een gespecialiseerde kennis opdoen over een specifieke wet. Voltijdstudenten kunnen in een jaar tijd een LLM behalen.

  Wat is een LLM in Energy Law? Deze graad concentreert zich op de tak van het rechtssysteem die zich richt op klimaatverandering, hernieuwbaar energiebeleid, landgebruik en wereldwijde energiebehoeften. Studenten kunnen leren hoe ze nieuwe energieproductie- en distributiebeleid kunnen evalueren en aanpakken. Programma's kunnen verschillende leermiddelen gebruiken, waaronder lezingen, discussies, proefschriften en externe oefeningen. Hoewel de vereiste cursussen heel verschillend kunnen zijn, kunnen ze wel of niet vergelijkbaar zijn met milieuwetgeving, energieregelgeving en -beleid, olie- en gasbelasting en wet- en regelgeving inzake natuurlijke hulpbronnen.

  Een LLM in Energy Law biedt deelnemers de kans om vaardigheden op het gebied van analyse, communicatie en timemanagement op te bouwen. Al deze vaardigheden zijn nodig voor een succesvolle loopbaan in de wet, maar kunnen ook een persoon helpen een meer bevredigend persoonlijk leven te leiden.

  Er zijn geen vaste kosten voor een LLM. Sommige universiteiten kunnen zelfs collegegolfschommelingen hebben voor elke startklasse. Aanvragers kunnen een specifieke schatting krijgen door rechtstreeks contact op te nemen met een school.

  Terwijl veel studenten die een LLM verdienen later juristen, rechters of advocaten worden, komt niet iedereen in een rechtsgeleerd loopbaanveld. Sommige afgestudeerden kunnen later beleidsmedewerkers van de overheid worden, internationale milieuadviseurs, energierechtjournalisten, professoren of directeuren van non-profitorganisaties. De exacte loopbaan die een persoon kiest, kan afhankelijk zijn van zijn of haar eerdere werkervaring en ander onderwijs.

  Hoewel LLM-programma's traditioneel in Engelstalige landen werden onderwezen, bieden veel scholen over de hele wereld dit onderwijs nu zowel online als persoonlijk aan. Klaar om meer informatie te krijgen? Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.