Keystone logo

9 LLM Opleidingen in Economisch recht 2024

Filters

Filters

 • LLM
 • Rechtenstudies
 • Studies economisch recht
 • Economisch recht
Vakgebieden
 • Rechtenstudies (9)
 • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

  LLM Opleidingen in Economisch recht

  Een LLM is een opleiding voor individuen die een beter begrip van de wet willen en op een dag een carrière op juridisch gebied willen hebben. LLM-programma's variëren in waarde en lengte en duren ongeveer één tot drie jaar om te voltooien.

  Wat is een LLM in economisch recht? Het doel van programma's die zich richten op economisch recht is om studenten een goed begrip te bieden van hoe de wet en juridische beslissingen van invloed kunnen zijn op de economie. "De economie" kan de economie van een bedrijf zijn, de binnenlandse economie of zelfs de internationale economie. Cursussen richten zich op het vertrouwd maken van deelnemers aan het programma met de gevolgen van wettelijke regels en de economische implicaties van de kerntakken van het recht, zoals bedrijven, onrechtmatige daad, contracten, onroerend goed en mededingingsrecht. Tijdens hun studie kunnen geleerden ontdekken dat veel van hun cursussen zijn gewijd aan economische analyse van de belangrijkste takken van de publieke en private sector.

  Afgestudeerden van dit programma hebben vaak veel wenselijke eigenschappen, zoals hun vermogen om de gevolgen van juridische beslissingen te analyseren voordat ze ermee doorgaan. Studenten kunnen ook beschikken over een diepgaand kritisch denkvermogen en een goed begrip van de lokale en mondiale economie. Elk van deze eigenschappen kan hen goed van pas komen op verschillende gebieden.

  De kosten van dit programma variëren aanzienlijk en zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de locatie van een student, de duur van het gewenste programma en de onderwijsmodus (online of in de klas).

  Afgestudeerden met een diploma in economisch recht hebben de neiging om voorbereid te zijn op een loopbaan op een aantal gebieden. Veel grotere bedrijven hebben behoefte aan contractjuristen, terwijl de meeste civiele rechtszaken de vaardigheden en kennis van een advocaat met onrechtmatige daad vereisen. Afgestudeerden kunnen kiezen om te werken als vastgoed- of vastgoedadvocaat, terwijl anderen meer inhoud zouden kunnen hebben om de concurrentiebedingen in contracten te analyseren en proberen te weerleggen.

  Waar een persoon naar school gaat hangt alles af van zijn of haar locatie, planning en budget. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.