Keystone logo

11 LLM Opleidingen in Rechtenstudies Studies ondernemingsrecht Arbeidsrecht in Verenigd Koninkrijk voor 2024

Filters

Filters

  • LLM
  • Verenigd Koninkrijk
  • Rechtenstudies
  • Studies ondernemingsrecht
  • Arbeidsrecht
  • Arbeidsrecht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (11)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular study format

Popular education type

LLM Opleidingen in Rechtenstudies Studies ondernemingsrecht Arbeidsrecht

Wat is arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht is het recht dat de arbeidsgerelateerde betrekkingen tussen individuen en hun werkgevers regelt. Dit omvat werknemers, werknemers, sollicitanten, vakbonden en beroepsverenigingen. Het arbeidsrecht heeft zich ontwikkeld tot een breed scala aan kwesties, waaronder de aansprakelijkheid van de werkgever voor de handelingen van zijn werknemers op het werk; basisregels over werktijden, loontarieven en contracten; en rechten van werknemers op zwangerschaps- of vaderschapsverlof, uitkeringen en pensioenregelingen. Ook het arbeidsrecht biedt kaders en regelingen voor het beëindigen van arbeidsverhoudingen.

Welke rechtencarrières zijn beschikbaar voor rechtenstudenten die arbeidsrecht studeren?

Er zijn verschillende juridische carrièremogelijkheden voor afgestudeerden in de rechten die arbeidsrecht hebben gestudeerd. Een mogelijke carrièremogelijkheid voor een afgestudeerde rechtenstudent of een rechtenstudent met interesse in arbeidsrecht omvat werken als advocaat bij privaatrechtelijke advocatenkantoren of advocatenkantoren die zich toeleggen op het gebied van arbeidsrecht. Afgestudeerden kunnen ook overwegen om als academici voor juridische commissies, rechtshervormingsorganen en rechtsuniversiteiten te werken. Een afgestudeerde rechtenstudent die geïnteresseerd is in arbeidsrecht kan ook werken als juridisch adviseur voor een vakbond of werkgever. Het kan ook betekenen dat je een wetschrijver wordt voor academische doeleinden of juridische uitgeverijen. Er zijn veel juridische carrières beschikbaar voor afgestudeerden in de rechten of rechtenstudenten die deze discipline bestuderen.

UK, Verenigd Koninkrijk is meer dan 300 jaar oud en bestaat uit vier constituerende naties: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Het Verenigd Koninkrijk is een centrum van het leren van de afgelopen 1000 jaar en bezit vele oude en voorname universiteiten. Buitenlandse studenten vormen een aanzienlijk deel van de studenten op Britse universiteiten.

Een LLM of Master of Laws degree is een academische graad, vaak gezocht door studenten met undergraduate wet graden die op zoek zijn om zich grondiger te voeden in een bepaald gebied van wetgeving studie. LLM programma's zijn onderzoeksgerichte en duren meestal een jaar.