Keystone logo

4 LLB Opleidingen in Rechtenstudies Jurisprudentie Rechtspraktijken 2024

Filters

Filters

  • LLB
  • Rechtenstudies
  • Jurisprudentie
  • Rechtspraktijken
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (4)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

LLB Opleidingen in Rechtenstudies Jurisprudentie Rechtspraktijken

Voor wie juridisch of strafrechtelijk wil werken, is een bachelor in de rechten (LLB) een opstap in die richting. Een LLB kan studenten helpen advocaten te worden of te werken in wetshandhaving.

Wat is een LLB in de juridische praktijk? Programma's omvatten cursussen zoals strafrecht, stichtingen van strafrecht, onderzoeksmethoden, en misdaad en de samenleving. Cursussen over ethiek en rechtssystemen worden ook gegeven. Studenten passen hun studie aan hun carrière aan, zoals verzekeringsrecht, internationaal recht of andere specialismen. Reizen naar het buitenland voor een grondige opleiding voor internationaal recht belangen is ook een mogelijkheid. Cursustracks gaan tussen het volgen van het bachelorexamen en niet-juridische paden. Programma's variëren van twee tot drie jaar.

Veel vacatures maken gebruik van de onderzoeksvaardigheden die in deze programma's zijn opgedaan, of het nu gaat om ondersteuning van advocaten of overheidsinstanties, of om algemene consumentenkennis vóór aankopen van grote tickets. Studenten krijgen ook analytische en kritisch denken vaardigheden terwijl ze beginnen aan de cursussen in de uitoefening van hun diploma.

Afhankelijk van de lengte van het gekozen programma, zullen de kosten voor het voltooien van cursussen variëren. Andere factoren waarmee u rekening moet houden in uw financiële onderzoek zijn huisvesting, locatie en duur.

De waarde van het leren van de wet van het land opent de deur naar verschillende carrières. Veel afgestudeerden met een LLB in de juridische praktijk gaan door als advocaten. In het VK nemen personen dit programma aan als barristers of advocaten. Voor degenen die niet interessant zijn in het afleggen van een bar-examen, werken als paralegal of juridisch assistent levensvatbare carrièremogelijkheden. Afgestudeerden zijn ook afgeweken van het juridische veld, kiezen carrières in human resources, accounting, compliance, wetshandhaving, onroerend goed, bibliotheekwetenschap, relaties met de overheid en bemiddeling.

Programma's zijn beschikbaar op de campus, zowel in eigen land als internationaal, maar ook via programma's voor afstandsonderwijs. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.