Keystone logo

13 LLB Opleidingen in Rechtenstudies Studies bestuursrecht 2024

Filters

Filters

  • LLB
  • Rechtenstudies
  • Studies bestuursrecht
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (13)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

LLB Opleidingen in Rechtenstudies Studies bestuursrecht

Een LLB-diploma is een licentiaatsdiploma dat in veel rechtsgebieden met common law wordt aangeboden. Met betrekking tot de algemene rechtenstudie, is het een niet-gegradueerde cursus, maar het fungeert als een geavanceerde graad in die zin dat toelating tot een LLB-programma meestal een niveau van hbo-opleiding vereist.

Wat is een LLB in onderzoeken naar bestuursrecht? Het richt zich op administratief recht en de evolutie daarvan. Van studenten kan worden verwacht dat zij een aantal kwesties in het bestuursrecht kritisch analyseren. Ze kunnen rechtsstelsels van andere landen vergelijken om problemen met het huidige systeem verder te evalueren. Studenten kunnen ook de proces- en procedurele aspecten van rechterlijke toetsing bestuderen. Individuen kunnen cursussen volgen in onrechtmatige daad, contracten, internationaal publiekrecht, familierecht jurisprudentie en bestuursrecht.

Rechtenstudenten ontwikkelen meestal een breed scala aan vaardigheden, waaronder onderzoeksvaardigheden, overtuigende communicatievaardigheden en analytische vaardigheden. Deze zijn overdraagbaar naar een reeks carrières. Studenten vinden hun overtuigingskracht een goed voorteken bij potentiële werkgevers.

Een LLB in bestuursrechtelijke studies kan worden behaald aan verschillende universiteiten over de hele wereld. De kosten voor deelname kunnen variëren, afhankelijk van het programma en de locatie van de school. Het instellingsbureau van een instituut kan meer gedetailleerde informatie over het collegegeld bieden.

Een LLB in studies in het bestuursrecht bereidt studenten gewoonlijk voor op het behalen van een graad in de Master of Laws of om een ​​opleiding te volgen voor het Bar Exam. Het kan fungeren als een poort naar een carrière als advocaat of advocaat. Er zijn mogelijk andere wegen beschikbaar voor afgestudeerden, waaronder detectives, paralegal, adviseurs, gegevensanalisten of octrooigemachtigden. Studenten kunnen ook gekwalificeerd zijn voor een reeks banen in de publieke sector.

Veel scholen over de hele wereld bieden een LLB aan in bestuursrechtelijke studies. Programma's in het Verenigd Koninkrijk zijn bijzonder gangbaar. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.