Keystone logo

2 Wet Opleidingen in Rechtenstudies Studies bestuursrecht Juridisch Risicomanagement 2024

Filters

Filters

  • Rechtenstudies
  • Studies bestuursrecht
  • Juridisch Risicomanagement
Vakgebieden
  • Rechtenstudies (2)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Popular degree type

Popular study format

Wet Opleidingen in Rechtenstudies Studies bestuursrecht Juridisch Risicomanagement

Wat is juridisch risicobeheer?

Juridisch risicobeheer is het proces van anticiperen op, beperken van en plannen voor juridische problemen die zich kunnen voordoen in een bedrijf of andere organisatie. Juridisch risicobeheer helpt bedrijven financiële verliezen, juridische kosten en slechte public relations te voorkomen. Het doel van legal risk management is om proactief situaties te voorkomen waarin juridische problemen kunnen ontstaan. Juridische risico's kunnen individuen, afdelingen, teams of hele organisaties treffen. Enkele voorbeelden van bedrijfsgebieden die juridische technieken voor risicobeheer toepassen, zijn onder meer het opstellen van contracten, het schrijven van beleid en het inhuren van werknemers.

Juridische risicomanagers hebben kennis van zowel publiek recht als bedrijfsbeleid. Ze kunnen problemen identificeren voordat ze zich voordoen, strategieën ontwikkelen om problemen te voorkomen en plannen maken om juridische problemen op te lossen als ze zich voordoen. Juridische risicomanagers helpen organisaties te allen tijde in overeenstemming met de wet te werken terwijl ze toch zakelijke doelen nastreven. Het uiteindelijke doel van juridisch risicomanagement is het voorkomen van juridische problemen. Als er echter juridische problemen zijn, zorgt een effectieve juridische risicomanager voor het best mogelijke resultaat voor hun organisatie.

Wat zijn de voordelen van het studeren van juridisch risicomanagement aan de universiteit?

Rechtenstudenten die juridisch risicobeheer studeren, leren hoe ze de risico's die gepaard gaan met het runnen van een bedrijf kunnen minimaliseren en plannen. Hun begrip van wet- en regelgeving stelt hen in staat om waardevolle leden van hun organisatie te worden. Studenten kunnen ook leren over juridische processen, jurisprudentie en overheidsverantwoordelijkheid, waardoor ze een loopbaan kunnen volgen waar deze expertise vereist is.

Wat ga ik studeren tijdens mijn opleiding juridisch risicobeheer?

Studenten leren over juridische processen, jurisprudentie, overheidsverantwoordelijkheid en de wet met betrekking tot verschillende sectoren. Studenten juridisch risicobeheer leren om te voldoen aan wetten en toch zaken gedaan te krijgen. Ze zullen ook praktische kennis opdoen van contracten, beleid en aanwervingsprocedures.

Wat kan ik doen met mijn diploma in juridisch risicobeheer?

Veel bedrijfssectoren vereisen praktische kennis van juridische processen, jurisprudentie en verantwoordelijkheid van de overheid, en er zijn veel functies beschikbaar voor personen die kunnen anticiperen op juridische risico's en deze kunnen beperken. Studenten kunnen hun diploma gebruiken om op verschillende gebieden te werken, zoals detailhandel, technologie, luchtvaart en onroerend goed. Ze zouden ook advies kunnen geven aan kleine bedrijven of hun eigen bedrijf kunnen openen dat gespecialiseerd is in juridisch risicobeheer.