Keystone logo
World Trade Institute

World Trade Institute

World Trade Institute

Invoering

Het World Trade Institute (WTI) is een toonaangevende academische instelling die zich toelegt op onderwijs en onderzoek gericht op internationale handel en investeringsregulering en economische globalisering en duurzaamheid. Als centre of excellence aan de Universiteit van Bern met een internationale, interdisciplinaire focus, onderzoeken we de onderlinge verbanden tussen de rechtsgebieden, economie en politieke wetenschappen.

Onderwijs, onderzoek, advies

De WTI combineert graduate-level onderwijs, interdisciplinair onderzoek en gespecialiseerde adviesdiensten in een unieke en dynamische instelling. We werven studenten, onderzoekers, docenten en medewerkers van over de hele wereld, waardoor we een diverse cultuur en een stimulerende omgeving creëren.

De WTI werkt nauw samen met het Instituut voor Europees en Internationaal Economisch Recht, dat hetzelfde pand deelt.

Geschiedenis

Het instituut werd opgericht na de afronding van de Uruguay-ronde van de GATT en de komst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in 1995. Het werd in 1999 opgericht om toekomstige beoefenaars en onderzoekers van over de hele wereld op te leiden en de onderzoekscapaciteiten te versterken in gebieden die een steeds grotere impact hebben op het leven van mensen. De financiële crisis van 2008 toonde het belang aan van niet alleen een stabiel en open multilateraal handelssysteem onder auspiciën van de WTO, maar ook van organisaties en overeenkomsten die regionale integratie bevorderen.

Visie

 • We willen het overheidsbeleid zo vormgeven dat internationaal economisch bestuur tastbare voordelen oplevert voor de samenleving
 • We streven ernaar om 's werelds toonaangevende academische instelling te zijn voor studies, onderwijs en onderzoek op het gebied van internationale handel en investeringsregulering en economische globalisering en duurzaamheid

Missie

 • Wij zijn een centre of excellence aan de Universiteit van Bern
 • We dragen bij tot een beter begrip van het juridische, economische en politieke kader dat globalisering en duurzame ontwikkeling regelt
 • We bieden baanbrekend onderzoek en wetenschappelijke resultaten over grensoverschrijdende onderwerpen
 • We trekken topstudenten van over de hele wereld aan en geven hen de kennis en vaardigheden om de leiders van morgen te worden op het gebied van internationaal economisch bestuur

waarden

 • Openheid: we delen kennis en doen interdisciplinair onderzoek met vakgenoten over de hele wereld
 • Innovatie: we genereren originele ideeën en doen aan thought leadership
 • Gelijkheid: We zetten ons in voor inclusiviteit en non-discriminatie
 • Duurzaamheid: We streven naar institutioneel geheugen, continuïteit en kennisoverdracht

Kwaliteitsborging en ontwikkeling

Kwaliteitsborging en ontwikkeling is belangrijk voor het World Trade Institute . Onze inspanningen zijn gebaseerd op de kwaliteitsstrategie van de Universiteit van Bern (Kwaliteitsstrategie van de Universiteit van Bern). Met interne cursussen en gerelateerde reviews en wetenschappelijke rapportages willen wij voldoen aan de universitaire kwaliteitsrichtlijnen. Geselecteerde cursussen die door het World Trade Institute in het kader van zijn masterprogramma's worden aangeboden, zijn onderworpen aan cursusevaluatie door de faculteiten van de Universiteit van Bern en zijn zeer positief beoordeeld. Naast kwaliteit in onderzoek en onderwijs stimuleren we ook gendergelijkheid en duurzaamheid.

Beurzen en financiering

Volledige vrijstelling van collegegeld
Er wordt een volledige vrijstelling van collegegeld toegekend aan één persoon voor uitstekende prestaties tijdens de grote finale van de laatste mondelinge ronde van de John H. Jackson Moot Court Competition (voorheen ELSA Moot Court).

Global Impact Association (GIA)-beurzen
De onlangs gelanceerde Global Impact Association (GIA) biedt beurzen aan getalenteerde studenten uit de minst ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden die geavanceerde masterstudies in internationaal economisch recht en beleid willen volgen.

Campusfuncties

De stad Bern

Bern, de hoofdstad van de Zwitserse Bondsstaat, is de thuisbasis van de Zwitserse regering, de Zwitserse Nationale Bank, de Zwitserse Spoorwegen, de Zwitserse Post, de Universiteit van Bern en een bevolking van ongeveer 143.000. De stad ligt op een uur met de trein van Basel (de thuisbasis van vele farmaceutische multinationals), Zürich (een van de belangrijkste financiële centra ter wereld) en ongeveer twee uur van Genève, de thuisbasis van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en vele andere internationale organisaties.

Accommodatie

De meeste studenten kiezen ervoor om een kamer te boeken bij de Berner Student Lodging Association of een kamer in een gedeeld appartement te zoeken. De World Trade Institute kan helaas geen accommodatie bieden.

We raden je aan om ruim van tevoren op zoek te gaan naar woonruimte. Het aantal beschikbare kamers in de studentenwoningen en het aantal kamers/appartementen dat te huur is in de regio Bern is zeer beperkt.

  Visum vereisten

  Als u een internationale aanvrager van de WTI bent, moet u ervoor zorgen dat u een bewijs van voldoende financiering kunt overleggen aan de Zwitserse visum-/immigratieautoriteiten. Het WTI stuurt een bevestiging van je toelating om te studeren naar het Berner Migration Office. Zodra u in Zwitserland aankomt, moet u zich binnen zeven dagen bij hen registreren. Meer details zullen worden gegeven bij uw aankomst.

  Statistieken van alumni

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Bern

   Hallerstrasse,6, 3012, Bern

   Vragen