Keystone logo
Utrecht University

Utrecht University

Utrecht University

Invoering

Utrecht University

Utrecht University , opgericht in 1636, is een gewaardeerde internationale onderzoeksuniversiteit, consequent nummer één in Nederland, 14e in continentaal Europa en de wereldwijde top 100 van internationale ranglijsten, en lid van de gerenommeerde European League of Research Universities.

Innovatieve en internationaal georiënteerde academische gemeenschap

Door lid te worden van Utrecht University als student maak je deel uit van een innovatieve en internationaal georiënteerde academische gemeenschap - die niet minder dan 12 Nobelprijswinnaars naar voren heeft gebracht - die zich bezighouden met baanbrekend en multidisciplinair onderwijs en onderzoek. Utrechtse wetenschappers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de samenleving zijn onder meer Nobelprijswinnaar Christiaan Eijkman, een van de ontdekkers van vitamine; neurofarmacoloog David de Wied, die nationale en internationale lof oogstte voor zijn ontdekking dat neuropeptiden (kleine eiwitten) hersenactiviteit en gedrag controleren; en de nieuwste Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft, een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van theoretische natuurkunde. Ook Johanna Westerdijk, de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland.

Persoonlijk en interactief lesgeven

Bij Utrecht University ervaar je een model van kwaliteitsonderwijs dat staat voor persoonlijk en interactief lesgeven op basis van kritische reflectie en debat, flexibiliteit en een keuzeniveau voor studenten, evenals permanente professionele ontwikkeling voor docenten.

Studenten en programma's

Utrecht University telt meer dan 30.000 studenten uit 118 landen. Je kunt kiezen uit 10 Engelstalige bacheloropleidingen en bijna 100 Engelstalige masteropleidingen - het grootste aanbod Engelstalige graduate programma's in Nederland. Bacheloropleidingen zijn 3-jarige opleidingen die leiden tot de graad Bachelor of Arts (BA) of Bachelor of Science (BSc). Masteropleiding bij Utrecht University is een 1- of 2-jarige opleiding die leidt tot een Science degree (MSc), Arts degree (MA) of Laws degree (LLM). Naast een masteropleiding kun je deelnemen aan het Young Innovators Programme: een selectieve honoursopleiding van 15 ECTS op graduate niveau.

Beroepsveld

De verbinding met het werkveld is consequent verankerd in de curricula van de UU-masteropleidingen. Een Career Services center ondersteunt jouw overgang naar de Nederlandse of internationale postdoctorale arbeidsmarkt.

Campusfuncties

Top 5 gelukkigste plekken om te wonen

In Nederland wordt veel Engels gesproken. Utrecht is een prachtige middeleeuwse stad, centraal gelegen in Nederland. Amsterdam en Schiphol Airport liggen op minder dan een half uur rijden en er zijn gemakkelijke treinverbindingen door heel Europa. Niet voor niets plaatste BBC Travel Utrecht in de "top 5 gelukkigste plekken om te leven".

  toelatingen

  Hoe aanvragen?

  Ons aanmeldingsproces gebeurt online. Bezoek onze website voor meer informatie over het aanvraagproces.

  Locaties

  • Utrecht

   Domplein,29, 3512 JE, Utrecht

   Vragen