Keystone logo
University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

Invoering

Over onze school

Vandaag de dag, de verschijnselen van de mondialisering en integratie zijn alomtegenwoordig en relevant zijn. Zij worden vaak waargenomen, enerzijds, als afstandelijk, fragmentarisch en soms bedreigend, en, anderzijds, het bieden mogelijkheden voor individuele landen of groepen naties. Een dergelijke ambivalentie presenteert een enorme uitdaging om de heersende klassen en de nationale publieke opinie, een uitdaging die niet zonder de aard van de geïntegreerde reacties en interpretatieve benaderingen alleen mogelijk binnen een multidisciplinaire context kunnen worden beantwoord. De universiteit van Trento heeft gereageerd op deze uitdaging door het bevorderen van onderzoek, onderwijs en beroepsopleiding op het gebied van internationale studies door de School of International Studies (SIS). Opgericht in 2001, dankzij de nauwe en voortdurende samenwerking tussen de samenstellende Faculteiten (nu departementen) Recht, Economie, Sociologie en Arts & Humanities, de school veranderd in een centrum van de universiteit in 2012.

De school is de enige Graduate School in Italië het aanbieden van geavanceerde cursussen in International Studies voor studenten die een driejarige undergraduate-diploma afgerond. Het organiseert een masteropleiding van twee jaar in de Europese en Internationale Studies - Laura Magistrale in Studi Europei e Internazionali (Meis), een tweejarige masteropleiding in International Security Studies - Laura Magistrale in Studi sulla Sicurezza Internazionale (MISS) en een drie- jaar doctoraat in International Studies. Deze Graduate programma's vormen een natuurlijke voortzetting van de driejarige undergraduate graden aangeboden door de deelnemende faculteiten / afdelingen van de school op het gebied van International Studies. Als een geavanceerde instituut voor interdisciplinaire studies, de School of International Studies is ongeëvenaard in Italië en, in de paar jaar sinds haar oprichting, is uitgegroeid tot een toonaangevende referentiepunt in Europa voor de graduate onderwijs en onderzoek in de economie, recht en politiek. Afgestudeerden zijn gegaan naar leidinggevende functies in de internationale arena als academische carrière met postdoctorale en vaste aanstelling posities in Europa en daarbuiten.

De School is een levendige academische omgeving. Studenten, docenten, post-doc onderzoekers en gastprofessoren van over de hele wereld deel te nemen aan onderwijs en onderzoek van de School. De school organiseert internationale conferenties over onderwerpen variërend van de mondiale economische orde te onderwerpen met betrekking tot de Europese Unie, van de internationale veiligheid aan internationale instellingen. Deze gebeurtenissen een aanvulling op de rijk programma van gastsprekers, waaronder zowel academici en beroepsbeoefenaren, en het bezoeken van onderzoekers, die alle bijdragen aan de totstandkoming van een stimulerende intellectuele gemeenschap.

De afdelingen van de Universiteit van Trento die betrokken zijn bij de school zijn:

  • Economie en management
  • Faculteit der Rechtsgeleerdheid
  • Arts en humanitiesThe directeur van de School of International Studies: Andrea Fracasso
  • SOCIOLOGIE EN SOCIAAL ONDERZOEK

Locaties

  • Scuola di Studi Internazionali via Tomaso Gar, 14 I-38122 Trento, , Trento

Vragen