Keystone logo
University of Trento – Faculty of Law Bachelor's Degree in vergelijkende, Europese en internationale juridische studies (CEILS)
University of Trento – Faculty of Law

Bachelor's Degree in vergelijkende, Europese en internationale juridische studies (CEILS)

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De bachelor in vergelijkende, Europese en internationale juridische studies (CEILS) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Trento biedt een grondige educatieve ervaring voor een carrière in de internationale juridische beroepenwereld.

© Gianpiero Mendini - Origami-videografie

105879_CEILS-frame003-tagliata.jpg

Het CEILS zal zijn studenten voorzien van een authentieke internationale ervaring en een allesomvattende opleiding in vergelijkend, Europees, internationaal en transnationaal recht. Samen met andere nationale rechtsstelsels worden elementen van het Italiaanse recht onderwezen in het Europese, vergelijkende en internationale kader.

Last but not least, studenten van CEILS krijgen de mogelijkheid om stageprogramma's aan te vragen bij internationale instellingen . De diversiteit van de studentengemeenschap zal hun leerbetrokkenheid vergroten en hun contact met andere culturen intensiveren. Het CEILS-curriculum wordt gegeven door Italiaanse en buitenlandse professoren, die ruime onderzoeks- en onderwijservaring hebben in Trento en in het buitenland.

Studie plan

Eerste jaar Tweede jaar Derde jaar
Vergelijkende juridische systemen Geschiedenis van de westerse juridische traditie Werkgelegenheid en arbeidsrecht
Comparative Constitutional Law Inleiding tot de economie Zakelijk en vennootschapsrecht
Romand Foundations of European Law Internationaal recht Bestuursrecht
Europese Unie Vergelijkend privaatrecht Transnationale civielrechtelijke geschillen in een vergelijkbaar perspectief
Grondslagen van privaatrecht vanuit EU-perspectief Strafrechtelijke wet Strafprocedure vanuit een vergelijkend en internationaal perspectief
Wijsbegeerte Multilevel-bescherming van de grondrechten Zakelijke en consumententransacties of conflicten van wetgeving of mededingingsrecht

Informatica en juridisch onderzoek
(Informatica en de wet)

Keuzevakken
Comparative Energy Law; Internationaal economisch recht; Comparative Constitutional Law of Groups and Minorities; Vergelijkende informatie-, communicatie- en technologiewetgeving; Inleiding tot Aziatische wetgeving; Europese en vergelijkende onderwijswetgeving; Comparative Constitutional Justice; Internationaal civiel procesrecht; Klimaatverandering en energierecht; Wet duurzame ontwikkeling

Optionele activiteiten
Stage (bij voorkeur in internationale instellingen); Wettelijk schrijven

Eindexamen
Schriftelijk proefschrift

Toegang tot hogere graden en carrièremogelijkheden

Na de bacheloropleiding kunnen afgestudeerden hun studie voortzetten met een masteropleiding of onmiddellijk beginnen aan hun professionele carrière .

Studenten die besluiten hun opleiding voort te zetten, kunnen een aanvraag indienen voor nationale of internationale masteropleidingen in de rechten, economie, politieke wetenschappen en sociologie . Het vergelijkende, Europese en internationale profiel van CEILS-afgestudeerden kan een geldige achtergrond vormen voor de verschillende hogere (tweede cyclus) graden die worden aangeboden door universiteiten die de Bolognaprocesbenadering hanteren in juridische educatie en daarbuiten.

CEILS-studenten zullen ook worden voorzien van een reeks vaardigheden die bijzonder waardevol zijn voor toegang tot carrières op de internationale markt van juridische beroepen in de publieke en private sector.

Bovendien zouden CEILS-afgestudeerden kunnen worden ingezet in de industrie, dienstverlening of handelssector, evenals in publieke of non-profit private organisaties die internationale juridische expertise vereisen. In het bijzonder kunnen bepaalde functies van juridische functionarissen of juristen uit de taalwetenschappen openstaan ​​voor CEILS-afgestudeerden.

© Gianpiero Mendini - Origami-videografie

105878_CEILS-frame007.jpg

Overzicht

Degree type: Bachelor's Degree
Duur: 3 jaar
Voertaal: Engels
Aantal eerstejaars studenten: 50 studenten
NIEUWE! Non-UE quota: 10 studenten / 4 beschikbare beurzen
Aanmeldingsdeadlines:

 • Niet-EU-kandidaten 20 februari 2019
 • EU-kandidaten maart / juli 2019 (TBA)

Intake: september elk jaar
Selectiecriteria:

 • Niet-EU-kandidaten CV en taalvaardigheid (minimumvereiste Engels B2). Aanvragers op de shortlist worden vervolgens geïnterviewd via Skype of andere beschikbare middelen
 • EU-kandidaten testen (in het Engels) gericht op algemene cultuur vanuit een internationaal perspectief en elementaire IT-vaardigheden

Loopbaanperspectieven: internationale juridische markt en / of verder internationaal onderwijs.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • LLM Advanced Studies in Europese en internationale mensenrechtenwetgeving
  • Leiden, Nederlanden
 • LL.M. in internationaal en Europees recht
  • Olomouc, Tsjechië
 • Master in European Human Rights LL.M.
  • Budapest, Hongarije