Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Invoering

De oprichting van de University of Pécs werd voor het eerst geïnitieerd door koning Lodewijk de Grote in 1367. Tegenwoordig is de University of Pécs een van de meest prestigieuze instellingen van het land, waar tien faculteiten zijn die het volledige spectrum van het hoger onderwijs bestrijken. hoogwaardige en uitgebreide opleiding. Naast de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten is medische behandeling een cruciale activiteit van ons; Het Klinisch Centrum zorgt niet alleen voor de poliklinische en intramurale patiënten in de regio, maar heeft op veel gebieden ook taken op nationaal niveau.

Elk jaar neemt de University of Pécs deel aan de ranglijst van internationale hogeronderwijsinstellingen en het gaat goed. We streven ernaar onze perceptie op alle gebieden verder te verbeteren.

We hebben en zullen grote nadruk leggen op de kwaliteit van het onderwijs, want goed voorbereide studenten betekenen voor ons de beste publiciteit. In deze geest is de voortdurende ontwikkeling van menselijke hulpbronnen en infrastructuuromstandigheden onze topprioriteit. Wij streven ernaar om onze studenten een breed scala aan kennis bij te brengen. Daarom bieden we ondersteuning aan een aanzienlijk deel van onze studenten om deel te nemen aan een verscheidenheid aan stage- en uitwisselingsprogramma's bij erkende instellingen in Europa en andere ontwikkelde landen. Om het onderwijsniveau te kunnen verhogen, maken we gebruik van de modernste technologie en nodigen we de beste professoren uit. We hebben ons motto overgenomen van Luis Pasteur: "het toeval begunstigt de voorbereide geest". Het is zeer verheugend dat het aantal studenten de afgelopen tien jaar is gestabiliseerd, terwijl het aantal buitenlandse studenten aanzienlijk is gegroeid. De University of Pécs is niet alleen een prestigieus instituut, maar ook studentvriendelijk. We willen graag dat onze studenten leren om te presteren en dat ze het ook naar hun zin hebben.

De University of Pécs voert internationaal erkend onderzoekswerk uit. We doen ons best om van onze universiteit een optimale keuze te maken voor een werkplek voor onze getalenteerde onderzoekers, en niet slechts een startpunt. Wij stimuleren onze gewaardeerde collega’s met interne subsidieregelingen voor een nog betere prestatie. In het onderzoekscentrum vernoemd naar János Szentágothai staan de allernieuwste technologieën, apparatuur en hulpmiddelen ter beschikking van onze onderzoekers en studenten. Het belangrijkste onderzoeksprofiel van onze universiteit is fundamenteel wetenschappelijk onderzoek; Via toegepast onderzoek ontwikkelen we echter ook voortdurend onze industriële relaties.

In het kader van het Modern Cities Programma vond op onze universiteit een spectaculaire modernisering plaats. In deze context is er niet alleen sprake van de bouw van nieuwe gebouwen en de renovatie van bestaande gebouwen, maar deze activiteiten liepen parallel met de opleiding van personeel. Het Modern Cities-programma is tot stand gekomen in samenwerking met de stad Pécs.

Pécs is een aantrekkelijk, vriendelijk stadje en menselijk van omvang; Het biedt niet alleen onderdak aan, maar dient ook als thuis voor onze universiteitsburgers. De universiteit is de dominante instelling van de stad; behalve de studenten voelen bijna alle inwoners van Pécs zich ermee verbonden. De aanwezigheid van een groot aantal internationale studenten van over de hele wereld en de mediterrane sfeer maken Pécs tot een gezellige, drukke universiteitsstad met veel leven. De University of Pécs is echter niet beperkt tot de provinciehoofdstad Baranya; er is een onafhankelijke faculteit in de stad Szekszárd, en er is een netwerk van opleidingscentra in de hele Transdanubische regio, zelfs buiten de grenzen.

Als je in een multiculturele omgeving wilt studeren, tegen een redelijk collegegeld, en onderwijs van hoge kwaliteit wilt ervaren aan de oudste universiteit van Hongarije, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Beurzen en financiering

Locaties

  • Pécs

    University of Pécs, , Pécs

    Chat with students

    Vragen