Keystone logo
University of Leeds, Faculty of Social Sciences LLM recht en sociale rechtvaardigheid
University of Leeds, Faculty of Social Sciences

LLM recht en sociale rechtvaardigheid

Leeds, Verenigd Koninkrijk

12 Months

Engels

Full time

29 Jun 2023

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Je krijgt de kans om deel te nemen aan kernmodules die de manieren onderzoeken waarop we gerechtigheid definiëren, toegang krijgen en proberen uit te voeren. Onze kernmodules houden zich specifiek bezig met principes van dekolonisatie om discussies over rechtvaardigheid te heroriënteren vanuit hun koloniale en geracialiseerde context. Je onderzoekt ook het bereik en de omvang van ongelijkheden rond handicap, geslacht, ras en klasse, zowel in eigen land als wereldwijd, en onderzoekt hun voortdurende implicaties voor wetgeving, beleid en praktijk. Naast kernmodules heb je ook de mogelijkheid om je cursus aan te passen met optionele modules, waarbij je kwesties als handicaps onderzoekt; gezondheid, gerechtigheid en belichaming; sociaal zorgrecht; en de opbouw van rechtvaardige en veerkrachtige gemeenschappen.

Tijdens de cursus ontwikkel je geavanceerde kennis en overdraagbare vaardigheden, zoals het begrijpen en oplossen van problemen, het analyseren en communiceren van complexe informatie, en zelfstandig en als onderdeel van een team werken. Dit alles bereidt je voor op een vruchtbare carrière op gebieden als recht, gezondheidszorg, sociale zorg, de derde sector, activisme, beleidsontwikkeling en lokaal bestuur.

Onderzoeksinzicht

Het programma wordt georganiseerd door het Centrum voor Recht en Sociale Rechtvaardigheid , waarvan de leden internationaal erkend onderzoek doen naar belangrijke kwesties op het gebied van sociale rechtvaardigheid. Al ons onderwijs over de cursus is gebaseerd op het nieuwste onderzoek, waardoor u de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan het nieuwste onderzoek op gebieden zoals arbeidsongeschiktheidsrecht; intersekse en trans belichaming; inheemse gerechtigheid; kwesties van ras en klasse; de rechten van kinderen; en sociaal zorgrecht.

Praat MET EEN HUIDIGE STUDENT

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen