Keystone logo
University of Law SQE Juridische praktijkcursus (LPC) - deeltijdweekend
University of Law SQE

Juridische praktijkcursus (LPC) - deeltijdweekend

22 Months

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 15.800 *

Op de campus

* vanaf £ 14.300

Invoering

Dit is de kwalificatie die moet worden behaald om de opleiding tot advocaat te kunnen volgen en is bedoeld voor studenten met een rechtendiploma of niet-juridische afgestudeerden die de GDL hebben afgerond en zich willen kwalificeren als advocaat. Studenten die het programma met succes afronden, ontvangen een postdoctoraal diploma. Het is beroepsgericht en voorziet studenten van de belangrijkste juridische kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te werken in de juridische praktijk als advocaat-stagiair. De LPC wordt vervangen door de SQE. Om te zien of u in aanmerking komt om de LPC-route naar de praktijk te volgen, kijkt u op de website van de University of Law.

Cursus benodigd heden

Om in aanmerking te komen voor uw plaats op onze LPC, moet u voldoen aan de vereisten voor het starten van een Legal Practice Course (LPC), zoals uiteengezet door de Solicitors Regulation Authority (SRA) – zie hieronder. Als u niet aan deze toelatingseisen voldoet, heeft de universiteit geen andere keus dan uw plaats voor de cursus te annuleren. Als je een niet-EER-student bent, heb je ook een visum nodig voor de volledige duur van je cursus – zie Visumvereisten hieronder.

De LPC-selectiecriteria van de University of Law

  • Academisch profiel en prestatie, doorgaans minimaal een feitelijk of voorspeld tweederangs diploma rechten of GDL/CPE/MA-recht*
  • Een voldoende beheersing van de Engelse taal om de cursus met succes af te ronden - zie Engelse taalvereisten hieronder
  • Eventuele bijzondere omstandigheden die in uw aanvraag aan het licht komen Academische of andere referenties *Aan deze vereiste wordt voldaan door: A) De toekenning van een kwalificerende graad in de rechten. Je diploma rechten moet aan bepaalde academische normen voldoen om in aanmerking te komen.

Dit moet onder meer inhouden dat u voldoende examens heeft afgelegd op het gebied van de zeven grondslagen van juridische kennis: publiekrecht, verplichtingen I (contract), verplichtingen II (onrechtmatige daad), strafrecht, grondrecht, aandelenrecht en trusts, en recht van de Europese Unie. Verdere begeleiding over wat een kwalificerende graad in de rechten is; of B) Het behalen van een Common Professional Examination (CPE)/Graduate Diploma in Law (GDL)/MA Law en het behalen van een Graduate Diploma in Law, MA Law of iets soortgelijks, zoals CILEX. De University of Law voldoet volledig aan de gelijkekansenwetgeving en stimuleert actief diversiteit binnen de advocatuur.

Ons toelatingsproces verloopt eerlijk en is erop gericht studenten in staat te stellen hun talenten optimaal te benutten. U wordt aangemoedigd om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van eventuele speciale vereisten. Zo kunnen we bespreken hoe we aan uw wensen kunnen voldoen. U moet bij aanvang van de cursus aan alle toelatingseisen voldoen. Als u dit niet doet, kan dit tot gevolg hebben dat u niet aan de cursus kunt deelnemen. Als u denkt dat dit een probleem kan zijn (bijvoorbeeld als u late beoordelingsresultaten heeft), neem dan zo snel mogelijk contact op met Admissions op 0800 289997 (VK), +44 (0)1483 216000 (internationaal).

Toekomstige stagiair-advocaten De SRA heeft onlangs overleg gevoerd over een aantal voorgestelde wijzigingen in haar regelgeving, waaronder het schrappen van de vereiste voor studenten om zich aan te melden voor studenteninschrijving en goedkeuring van hun academische opleidingsfase voordat ze met de LPC beginnen. Als u een opleidingscontract is aangeboden, moet u ervoor zorgen dat de Solicitors Regulation Authority (SRA) uw "karakter en geschiktheid" om advocaat te zijn heeft gecontroleerd. Dit kan ten minste zes maanden duren als u:

  • Bepaalde strafbare feiten begaan
  • Schuldig bevonden aan een academisch misdrijf
  • Had ernstige financiële problemen (zoals faillissement, individuele vrijwillige regelingen of uitspraken van de districtsrechtbank)
  • Onderworpen aan ongunstige bevindingen van de toezichthouders
  • Heeft enig ander gedrag laten zien dat we niet van een advocaat verwachten (bijvoorbeeld gedrag dat oneerlijk, gewelddadig of discriminerend was) Bekijk de SRA Geschiktheidstest 2011 voor meer informatie en vul het geschiktheidsformulier in als u dit wilt vertellen over eventuele problemen. Als u niets te vertellen heeft aan de SRA, kunt u dit doorgeven als u en uw werkgever laten weten dat uw opleiding start. Mocht de beslissing van de SRA niet vóór de startdatum van de LPC worden bevestigd, dan kunt u doorgaan met de cursus, maar dit op eigen financiële risico. Als u zich zorgen maakt over een karakter- en geschiktheidsprobleem, neem dan contact op met de SRA op 0370 6062555

Accreditatie van voorafgaand leren

Als u eerder een BVC of BPTC heeft gestudeerd, kunt u worden vrijgesteld van bepaalde elementen van de LPC. Bezoek voor meer informatie de SRA-website en neem contact op met ons Admissions-team op 0800 289997 (VK), +44 (0)1483 216000 (internationaal)

Engelse taalvereisten

Als u een diploma buiten Groot-Brittannië heeft behaald en niet uit een 'meerderheid Engelssprekend land' komt, dient u een gewaarmerkte kopie van een van de goedgekeurde Engelse taaltests te verstrekken. Bezoek de website voor meer informatie.

Over de school

Vragen