Keystone logo
University of Law SQE SQE2 Voorbereidingscursus - Deeltijd dag
University of Law SQE

SQE2 Voorbereidingscursus - Deeltijd dag

20 Weeks

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Jan 2025

GBP 4.650 *

Op de campus

* vanaf £ 4.000

Invoering

Deze cursus is bedoeld voor diegenen die zich willen kwalificeren als advocaat in Engeland en Wales met de SQE Pathway . Het is ontworpen voor degenen die SQE1-training hebben voltooid, zoals onze SQE1-voorbereidingscursus. Deze cursus bereidt je voor op de gecentraliseerde SQE2-vaardigheidsbeoordelingen van de SRA, die de praktische juridische vaardigheden testen van klantinterviews, belangenbehartiging, juridisch schrijven, opstellen en onderzoek, en case- en materieanalyse. Het maakt deel uit van onze nieuwe reeks SQE-cursussen.

Deze cursus is bedoeld voor degenen die de SQE1-training hebben voltooid, zoals onze SQE1-voorbereidingscursus.

Kennismakingsaanbiedingen: bespaar € 1.000. Gratis SQE2 examenvoorbereidingscursus.

Cursusstructuur

Modules

Je ontwikkelt de zes SQE2 praktische juridische vaardigheden van interviewen, belangenbehartiging, case- en materieanalyse, juridisch onderzoek, juridisch schrijven en opstellen om SQE2 te zitten en klaar te zijn voor de praktijk.

 • Interviewen. Het plannen en uitvoeren van een interview met een klant, het maken van een presentielijst waarop een klantinterview wordt vastgelegd en een eerste juridische analyse.
 • Advocacy / overtuigende mondelinge communicatie. Het plannen en uitvoeren van een pleitbezorging voor een rechter.
 • Casus- en materieanalyse. Het maken van een schriftelijke rapportage aan een partner met een juridische analyse van een zaak en het geven van klantgericht advies.
 • Praktisch juridisch onderzoek. Juridisch onderzoek doen vanuit verschillende bronnen en een schriftelijk rapport opstellen.
 • Juridisch schrijven. Het opstellen van een brief of e-mail als de advocaat die optreedt in een zaak, die duidelijk en correct de wet toepast en passend is voor de ontvanger.
 • Juridisch opstellen. Een stuk opstellen met behulp van een precedent, of een document wijzigen.

Functionerende juridische kennis (FLK) is een belangrijk onderdeel van het SQE2-examen en deze cursus is bedoeld voor degenen die FLK al hebben gestudeerd door SQE1-training te voltooien, zoals op onze SQE1-voorbereidingscursus of als resultaat van studeren op de LPC, en zal niet worden onderwezen in deze cursus.

Er zijn zes eenheden per week gedurende de cursus (twee eenheden per week in de deeltijdcursussen). Elke unit volgt ons unieke dynamische leermodel: Prepare, Engage, Consolidate (PEC).

Bereiden. Je besteedt ongeveer zes uur per unit aan de voorbereiding met behulp van de virtuele leeromgeving (ELO) van de universiteit waar alle bronnen toegankelijk zijn. De voorbereidingsfase omvat een rijke mix van leeractiviteiten, waaronder handmatig lezen, demonstraties, multimedia, voorbereidende taken en het testen van uw kennisquizzen.

Bezighouden. De Engage-fase omvat zes klassikale en door docenten gefaciliteerde persoonlijke workshops van 90 minuten waarin u wordt gevraagd om de vaardigheden die u in de voorbereidingsfase hebt verworven, te oefenen en toe te passen. Je hebt negen uur per week contact met docenten (drie uur per week bij de deeltijdopleiding).

Consolideren. Je voltooit de fase Consolideren met behulp van onze ELO. Deze fase omvat korte consolidatieleeractiviteiten die gericht zijn op het oefenen van de SQE2-vaardigheden en regelmatige praktijkcontext en herzieningstests van de basiswet met behulp van onze intelligente revisie-app om de kennis die nodig is voor de SQE2-beoordelingen op te frissen.

De cursus helpt je ook om je voor te bereiden op Qualifying Work Experience (QWE) als advocaat-stagiair, door je te helpen de praktische juridische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor de praktijk.

Tijdens de cursus zijn er regelmatig praktijkbeoordelingen met feedback om u voor te bereiden op de vereisten van de echte beoordelingen.

cursus details

Je ontwikkelt de juridische vaardigheden van interviewen, belangenbehartiging, case- en materieanalyse, juridisch onderzoek, juridisch schrijven en opstellen om SQE2 te zitten en klaar te zijn voor Qualifying Work Experience (QWE) en oefenen.

Deze cursus bereidt je voor op de gecentraliseerde SQE2-assessments van de SRA.

Waarom kiezen voor de SQE2 Voorbereidingscursus?

 • Adaptief en gepersonaliseerd leertraject, met behulp van ons dynamische leermodel: Prepare, Engage, Consolidate (PEC), dat alle vaardigheden omvat die door de SRA in SQE2 zijn beoordeeld.
 • Vertrouwen voor de beoordelingen, met veel oefening in het exacte type mondelinge en schriftelijke beoordeling van vaardigheden waarmee u te maken krijgt. Onze intelligente revisie-app, ULawSQE, helpt u de praktijkcontexten waarbinnen de SQE2-beoordelingen zijn gebaseerd, te consolideren en te herzien, zodat u zich volledig voorbereid voelt en precies weet wat u kunt verwachten.
 • Profiteer van onze uitgebreide ervaring in het helpen van studenten bij het ontwikkelen van de vaardigheden die worden beoordeeld in SQE2.
 • Diepgaande begeleiding en ondersteuning van onze ervaren docenten, die allemaal beoefenaars zijn. Je tutor houdt je voortgang bij en geeft je wekelijks individuele feedback, zodat je weet waar je je op moet concentreren.
 • Gloednieuwe bronnen, speciaal ontwikkeld voor SQE2 door onze deskundige docenten. Je krijgt al het cursusmateriaal, inclusief oefenvragen, onze intelligente revisie-app om de oefengebieden te herzien waarin de SQE2-beoordelingen worden gegeven, en op maat gemaakte online studiehandleidingen die speciaal zijn geschreven voor SQE2.
 • Ervaring met werken in de praktijk. Je leert in de context van ons virtuele advocatenkantoor, Ulaw LLP. ULaw LLP bootst de werkomgeving van een advocatenkantoor na en studenten voeren echte taken uit op gesimuleerde zaken, deals en transacties alsof ze op kantoor zijn.
 • Ondersteuning voor je carrière. Je hebt toegang tot de bekroonde Employability Service van ULaw, voor informatie, advies, praktische ervaring en links naar het beroep om je te helpen slagen in je carrière. Het Employability-team is beschikbaar op al onze campussen en helpt je bij het bereiken van je carrière- en werkervaringsdoelen.
 • We werken ook samen met meer dan 90 van de top 100 advocatenkantoren.

Kennismakingsaanbod

Als je deze cursus boekt, krijg je onze SQE2-examenvoorbereidingscursus gratis. Deze korte, intensieve revisiecursus biedt workshops over beoordelingstechniek, revisieactiviteiten en proeftests om ervoor te zorgen dat u zelfverzekerd en volledig voorbereid bent op de SQE2-beoordelingen.

Cursus benodigd heden

Niet nodig. De Solicitors Regulation Authority (SRA) vereist echter een diploma (of gelijkwaardig) om als advocaat te kwalificeren.

Beoordeling

Er zijn geen formele Ulaw-examens. Er zijn regelmatig oefenassessments met feedback om je voor te bereiden op de vereisten van de echte assessments.

Deze cursus leidt niet tot een academische prijs. Studenten die slagen voor de SQE2-beoordelingen zullen echter 30 studiepunten verzamelen, die kunnen worden gebruikt voor een prijs op grond van het beleid voor erkenning van externe beoordelingen van de universiteit.

Je zult je SQE-assessments afleggen bij Pearson VUE-testcentra in het VK en internationaal. Bezoek de SRA-website voor meer informatie over het boeken, betalen en ontvangen van uw resultaten voor uw SQE-beoordelingen, en voor het aanvragen van redelijke aanpassingen.

SQE2 omvat ongeveer 14 uur aan vaardigheidsbeoordelingen gedurende vijf dagdelen. Er zijn 16 schriftelijke en mondelinge taken die de zes juridische vaardigheden omvatten:

 • Klantinterview inclusief een gekoppelde presentielijst/juridische analyse
 • Belangenbehartiging
 • Case- en materieanalyse, inclusief onderhandelingsplanning
 • Juridisch onderzoek
 • Juridisch schrijven
 • Juridische opstelling

De beoordelingen vinden plaats in de praktijkgebieden van:

 • Criminele praktijk (oa cliënten adviseren op het politiebureau)
 • Geschillenbeslechting:
 • Vastgoedpraktijk
 • Testamenten en testamenten, erfrechtadministratie en praktijk
 • Bedrijfsorganisaties, regels en procedures (inclusief witwassen en financiële diensten)

Over de school

Vragen