Keystone logo
© BIMM University
University of Law SQE

University of Law SQE

University of Law SQE

Invoering

De SQE uitgelegd

Vanaf september 2021 wordt het Solicitors Qualifying Examination (SQE) geleidelijk ingevoerd om de nieuwe gecentraliseerde manier te worden om in aanmerking te komen als advocaat in Engeland en Wales. Het zal uiteindelijk de huidige route naar de praktijk vervangen - de Juridische Praktijkcursus (LPC).

94% werkzaam

94% van de postdoctorale studenten met een baan had 15 maanden na hun afstuderen hooggeschoolde beroepen (gegevens 2017/18 Graduate Outcomes).

Keuze uit cursussen

Met een scala aan SQE-cursussen, locaties en flexibele studiemogelijkheden, bereiden we je voor op je carrière als advocaat en op het succes van je SQE-examens.

Meer dan SQE

Naast onze loopbaanondersteuning werk je in ons virtuele advocatenkantoor, met onze deskundige docenten, en ontwikkel je kennis en vaardigheden buiten de SQE.

154730_pexels-photo-3762800.jpeg

Uw route om advocaat te worden

U kunt doorgaan met de huidige Legal Practice Course (LPC) -route als u vóór 1 september 2021 een aanbieding voltooit, start, accepteert of een niet-restitueerbare aanbetaling betaalt voor een van de volgende:

 • Een Graduate Diploma in Law (GDL) / het Common Professional Examination
 • Onze MA-wet
 • De cursus juridische praktijk (LPC)
 • Een periode van erkende opleiding (ook wel opleidingscontract genoemd)

Voor een kwalificerende graad in de rechten (QLD) en een vrijstellingsgraad in de rechten (ELD), zoals onze LLB, moet je een aanbieding voltooien, starten, accepteren of een niet-restitueerbare aanbetaling betalen tegen 21 september 2021.

In de meeste gevallen, voor de kwalificerende graad in de rechten (QLD), de vrijstelling van de graad in de rechten (ELD) en de CPE, moet de relevante cursus uiterlijk op of voor 31 december 2021 starten.

Als je al bent begonnen met een kwalificerende graad in de rechten, Graduate Diploma in Law (GDL) of opleidingscontract, zijn er tot 31 december 2032 overgangsregelingen om in aanmerking te komen als advocaat onder de huidige routes, zolang er cursussen beschikbaar blijven.

Als alternatief hebben we een reeks nieuwe cursussen ontwikkeld die u voorbereiden op een carrière als advocaat en op SQE-succes.

154732_pexels-photo-4344860.jpeg

Veel Gestelde Vragen

We begrijpen dat u mogelijk niet zeker weet welke invloed de SQE op u kan hebben. Maak je geen zorgen, we zijn er om ervoor te zorgen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing over je toekomst te nemen.

Wat is de SQE?

De SQE zal de gecentraliseerde beoordeling zijn voor iedereen die in aanmerking wil komen als advocaat in Engeland en Wales. Het zal deel uitmaken van een nieuwe route in vier fasen om advocaat te worden:

 • Een diploma (of equivalent) in een vak
 • Voldoe aan SQE1- en SQE2-assessments
 • Minimaal twee jaar in aanmerking komende werkervaring (QWE)
 • Laat zien dat je een bevredigend karakter en geschiktheid hebt

Wat houdt de SQE in?

De SQE is opgedeeld in twee delen - SQE1 en SQE2.

In SQE1 wordt u getoetst op 'functionerende juridische kennis' die uw toepassing van het recht toetst aan de hand van realistische cliënt-gebaseerde scenario's in multiple-choice vragen. De beoordelingen hebben betrekking op vakken die je hebt gestudeerd in de rechtenstudie of een conversiecursus, evenals op de beroepspraktijkgebieden in fase 1 van de LPC. Er zullen twee lange multiple-choice papers van elk 180 vragen zijn, die alle aspecten van de SQE1 syllabus behandelen. U moet slagen voor SQE1 voordat u in aanmerking komt voor deelname aan de SQE2-assessments.

In SQE2 wordt u getest op de praktische juridische vaardigheden die nodig zijn om te oefenen, waaronder:

 • Interviewen (met schriftelijke aanwezigheidsnota / juridische analyse)
 • voorspraak
 • Juridisch onderzoek
 • Juridisch opstellen
 • Juridisch schrijven
 • Analyse van zaken en zaken

Wat is de kwalificerende werkervaring (QWE)?

Onder de nieuwe route moet u minimaal twee jaar kwalificerende werkervaring hebben voltooid voordat u als advocaat in aanmerking kunt komen.

Kwalificerende werkervaring is vergelijkbaar met een opleidingscontract en kan op elk moment tijdens het kwalificatieproces worden voltooid (hoewel verwacht wordt dat de meeste studenten dit na SQE1 zullen voltooien).

In aanmerking komende werkervaring kan worden voltooid bij maximaal vier verschillende juridische werkgevers. Het soort werk dat kwalificeert als in aanmerking komende werkervaring omvat plaatsingen tijdens het studeren voor uw diploma, tijd doorgebracht als paralegal of werken in een advocatenkliniek, evenals het werken voor een periode van twee jaar bij één advocatenkantoor.

Alle kwalificerende werkervaring wordt afgetekend door de wettelijke werkgever, die een advocaat moet zijn, en is meestal ook de compliance officer.

Als u al een deel van de vereiste Kwalificerende Werkervaring hebt voltooid, bijvoorbeeld door een Pro Bono-plaatsing, is het aan individuele advocatenkantoren om te beslissen hoe zij uw eerdere werkervaring accepteren. Als u gekwalificeerde werkervaring opdoet bij een advocatenkantoor, moet u mogelijk de volledige periode van twee jaar gekwalificeerde werkervaring bij hen voltooien, als dat is wat zij nodig hebben om bij dat kantoor te werken.

Moet ik een opleidingscontract afronden?

Nee, als u de SQE doet, hoeft u geen opleidingscontract te voltooien. Om in aanmerking te komen voor de SQE-route, moet u in plaats daarvan twee jaar in aanmerking komende werkervaring hebben voltooid.

Hoeveel kosten de SQE-assessments?

Naast het collegegeld betalen studenten rechtstreeks examengeld aan de SRA. De totale kosten voor het maken van beide SQE-assessments bedragen £ 3.980.

 • SQE1: £ 1.558 voor de twee examens, elk bestaande uit 180 vragen, waarmee functionele juridische kennis wordt getest.
 • SQE2: £ 2,422 voor de schriftelijke en mondelinge taken, waarbij zowel praktische juridische kennis als vaardigheden worden getest, waaronder belangenbehartiging, interviewen met klanten (met schriftelijke aanwezigheidsnota / juridische analyse), juridisch onderzoek, juridisch schrijven, juridische redactie en analyse van zaken en zaken.

De SRA heeft geen kosten bevestigd om de SQE opnieuw op te nemen. Het is aannemelijk dat de herkansing evenveel kost als een eerste poging.

Als ik een cursus start, kan ik dan later overschakelen naar de SQE?

Ja. Als je ervoor hebt gekozen om de LPC tijdens de overgangsperiode te studeren, kun je in de toekomst de SQE-examens afleggen als je dat wilt. Hoewel dit waarschijnlijk niet nodig is als u slaagt voor de LPC, kunt u zich blijven kwalificeren onder de huidige route.

Als je ervoor hebt gekozen om de GDL- of MA-wet te studeren, kun je na voltooiing van je programma een van beide routes selecteren.

Moet ik de SQE doen?

Als je al studeert of traint, kun je je blijven kwalificeren via de bestaande routes. Bijvoorbeeld:

Ik ben begonnen met een kwalificerende graad in de rechten.

 • Huidig traject: als je momenteel studeert voor een LLB of een andere kwalificerende graad in de rechten, of je van plan bent om in september 2021 te beginnen, kun je doorstromen naar het LPC, ongeacht of je een opleidingscontract hebt of niet. Onze LPC loopt tot minimaal 2026.
 • SQE-route: je zou de nieuwe LLM Legal Practice (SQE1 & 2) kunnen doen, die start in augustus 2021, of je zou onze nieuwe SQE-voorbereidingscursussen kunnen doen.

Ik doe een niet-rechtenstudie en studeer af in de zomer van 2021.

 • Huidige route: als je van plan bent om in september 2021 een GDL- of MA Law-conversiecursus te starten, kun je doorgaan naar de LPC, die loopt tot in ieder geval 2026.
 • SQE-route: je hebt ook de keuze uit onze nieuwe PGDL of MA Law (SQE1) conversiecursussen. Beide geven u toegang tot de nieuwe LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Of u kunt onze nieuwe SQE-voorbereidingscursussen volgen.

Ik doe een niet-juridische opleiding en ik studeer af in de zomer van 2022 of later.

 • Je kwalificeert je op de SQE-route. We raden je aan om je aan te melden voor een van onze nieuwe wetconversiecursussen - PGDL of MA Law (SQE1) of MA Law (Conversion) - en vervolgens de nieuwe LLM Legal Practice (SQE1 & 2). Of u kunt onze nieuwe SQE-voorbereidingscursussen volgen.

Webinar: SQE of LPC

In dit webinar leer je over de verschillende routes die beschikbaar zijn om als advocaat in aanmerking te komen en hoe je kunt beslissen welke route het beste is voor jou en je carrière.

Dit is het transcript van het webinar dat in oktober 2020 is opgenomen.

Onze SQE-cursussen

Of je nu een rechtenstudent of een niet-rechtenstudent bent, fulltime, parttime, op de campus of online wilt studeren, wij hebben de juiste cursus voor jou. We bieden een breed scala aan SQE-cursussen, van masteropleidingen met SQE1 en SQE2 inbegrepen, tot korte revisiecursussen om je voor te bereiden op je SQE-examens.

Onze SQE-ondersteuning

We zijn toegewijd aan uw juridische carrière en aan het succes van SQE. Van onze bekroonde Employability and Careers Service tot het helpen financieren van je studies, we ondersteunen je bij elke stap.

154729_pexels-photo-3769021.jpeg

Locaties

 • London

  Store Street,14, WC1E 7DE, London

  • London

   London, Verenigd Koninkrijk

   • Birmingham

    Birmingham, Verenigd Koninkrijk

    • Bristol

     Bristol, Verenigd Koninkrijk

     • Guildford

      Guildford, Verenigd Koninkrijk

      • Leeds

       Leeds, Verenigd Koninkrijk

       • Liverpool

        Liverpool, Verenigd Koninkrijk

        • Manchester

         Manchester, Verenigd Koninkrijk

         • Nottingham

          Nottingham, Verenigd Koninkrijk

          • Reading

           Reading, Verenigd Koninkrijk

           • Hong Kong

            Hong Kong, Hongkong

            Vragen