Keystone logo
University of Law Online Postgraduate LLM Medisch recht en ethiek - deeltijd
University of Law Online Postgraduate

LLM Medisch recht en ethiek - deeltijd

Online United Kingdom

24 Months

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 11.350

Afstand leren

Invoering

Onze LLM's uit onze nieuwe reeks masteropleidingen in de rechten zijn bedoeld voor afgestudeerden in de rechten en niet-juristen die de praktische toepassing van een bepaald specialistisch rechtsgebied willen verkennen.

LLM medisch recht en ethiek online - parttime

Een online Master of Laws (LLM) is een postdoctorale opleiding die is ontworpen om uw academische juridische kennis te vergroten, met name gericht op specifieke interessegebieden. Deze cursus is speciaal ontworpen voor afgestudeerden in de rechten en niet-wetten die een masterdiploma in de rechten willen behalen en richt zich op medisch recht en de ethiek die een integraal onderdeel is van hun ontwikkeling. Ideaal als je een kwalificatie in geneeskunde hebt of ambities hebt om in medische aansprakelijkheid te werken, deze cursus is ontworpen om je de flexibiliteit te bieden om je studies te richten op je ambities.

De wet in context

Verkrijg essentiële diepgaande kennis en inzicht in het door u gekozen rechtsgebied en begrijp het belang van juridische regels zoals deze in de echte wereld worden toegepast.

Flexibel studeren

De programmastructuur is zeer flexibel. U kunt uw eigen diploma Pathway ontwerpen dat bij u past en voldoet aan uw carrièredoelen, wat die ook mogen zijn.

Gegeven door vakdeskundigen

Gegeven door een combinatie van voormalige en huidige beoefenaars, evenals onderzoekers en docenten die zich richten op de juridische praktijk, niet alleen op theorie.

Cursus benodigd heden

Studenten moeten in het bezit zijn van een Brits bachelordiploma in elk onderwerp van 2:2 of hoger of gelijkwaardige kwalificaties. Niet-juridische studenten moeten een verplichte introductie van twee weken voltooien die de belangrijkste principes van het Engelse rechtssysteem omvat, tenzij ze kunnen aantonen dat ze een LLB (of gelijkwaardig) of minimaal 3 juridische modules met een waarde van ten minste 80 QCF-credits hebben behaald, die moet zijn: - Engels rechtssysteem, contractenrecht en onrechtmatige daad.

Cursusstructuur

Term 1-4 (parttime)

Inductie van twee weken: voor niet-juristen omvat dit een verplichte inleiding tot het recht van Engeland en Wales, die moet worden voltooid voordat u aan uw eerste modules begint.

 • Medisch recht en ethiek
 • Training onderzoeksmethoden (sessies in termen 1-4)

U kunt er dan drie kiezen uit de lijst met keuzemodules* die modules omvat zoals:

 • Geestelijke gezondheidswet
 • Internationaal Strafrecht
 • Internationale mensenrechten

*Alle keuzemodules zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Term 5-6 (parttime)

 • Proefschrift in medisch recht en ethiek

cursus details

De LLM Medical Law and Ethics Online is een innovatief, flexibel programma dat is ontworpen voor afgestudeerden in de rechten en niet-juristen die essentiële diepgaande kennis van medisch recht willen opdoen. Of je nu door wilt groeien binnen een kantoor gespecialiseerd in medisch recht of gewoon meer wilt weten over hoe het medisch recht in de praktijk werkt, dit programma biedt je de kennis om je ambities waar te maken.

Deze cursus wordt volledig online gegeven. De deeltijdopties zijn verdeeld over zes termijnen in twee kalenderjaren. Aan het begin van elke cursus is er een online introductie.

Elke onderwezen module wordt geleverd over tien lesweken, met workshops van twee uur per week. Al het voorbereidingsmateriaal, inclusief eventuele college-inhoud, wordt, net als al het consolidatiemateriaal, op de Virtuele Leeromgeving (ELO) aangeboden.

Het proefschrift wordt uitgevoerd in termen 5 en 6 (parttime). Alle aangeleerde modules moeten zijn voltooid voordat u aan het proefschrift begint.

Wanneer je online bij ons studeert voor een master, zul je:

 • Word gegeven door vakdeskundigen, voormalige en huidige beoefenaars en op onderzoek en onderwijs gerichte academici.
 • Focus op de juridische praktijk, niet alleen op theorie.
 • Profiteer van strategische partnerschappen met bedrijven, regelgevers en accreditatie-instanties.
 • Leer meer over juridische technologie door modules in juridische technologie te studeren.
 • Verbeter uw inzetbaarheid door belangrijke overdraagbare vaardigheden te verwerven en uw carrière in kaart te brengen met ons carrièreteam.

Deze cursus behandelt gebieden zoals medische nalatigheid, weigering van behandeling, verzoeken om behandeling en de toekomst van medische aansprakelijkheid. De prijsgebonden module voor dit programma is met opzet ontworpen om het medisch recht in context te plaatsen, zodat u kunt leren hoe u complexe theoretische concepten kunt toepassen op real-world klantsituaties. Met de steun en begeleiding van onze ervaren professionele docenten, krijg je waardevol inzicht in de echte en praktische toepassingen van de wet om ervoor te zorgen dat medische praktijken ethisch en veilig blijven.

Naast een algemene introductie tot het programma, is er een introductie van twee weken waarin de belangrijkste principes van het Engelse rechtssysteem worden behandeld. Dit is verplicht voor niet-juristen, maar staat ook open voor rechtenstudenten die een opfriscursus willen in de grondbeginselen van het recht van Engeland en Wales. Dit zou nuttig zijn voor elke student die een aanzienlijke pauze heeft genomen van het juridische onderwijs.

Om u te helpen bij de voorbereiding op uw proefschrift in termijn 3, bevatten de voorwaarden 1 en 2 een reeks verplichte en verdere optionele trainingssessies voor onderzoeksmethoden.

Houd er rekening mee dat, vanwege de Home Office-regelgeving, studenten die een Student Route-visum nodig hebben om bij ons te studeren, niet online mogen studeren en alleen face-to-face onderwezen modules kunnen kiezen.

Cursusinformatie

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een ongezien schriftelijk examen van drie uur of een cursusopdracht van 4.500 woorden.

Aanwezigheid op een van onze Britse campussen (of een goedgekeurd buitenlands centrum op afspraak) is vereist voor alle examens, ook voor online studie.

De standaard campuslocatie voor online studie is Londen.

De proefschriftmodule wordt beoordeeld door het indienen van een scriptie (15.000 woorden) en biedt de mogelijkheid voor een langdurig, diepgaand en intensief onderzoek naar en reflectie op het door u gekozen vakgebied.

Structuur

Deze cursus heeft een innovatief flexibele structuur, met specifieke beoordelingen die bevorderlijk zijn voor effectief leren.

Hoe toe te passen?

 • U kunt deze cursus rechtstreeks aanvragen bij de universiteit.
 • Deze cursus kan niet worden gekozen om naast onze Legal Practice Course (LPC) te studeren.

Over de school

Vragen