Keystone logo

University of Bristol Law School

A logo

Invoering

Ons onderzoek

De universiteit van Bristol loopt voorop op het gebied van wereldwijd onderzoek. We hebben innovaties gemaakt op het gebied van wiegendoodpreventie tot nanotechnologie.

De universiteit heeft een reputatie voor innovatie sinds haar oprichting in 1876. Ons onderzoek behandelt enkele van 's werelds meest urgente problemen op uiteenlopende gebieden als infectie en immuniteit, mensenrechten, klimaatverandering en cryptografie en informatiebeveiliging.

De universiteit heeft momenteel 40 fellows van de Royal Society en 13 van de British Academy - een opmerkelijke prestatie voor een relatief kleine instelling.

We streven ernaar om de beste koppen op individuele gebieden samen te brengen en onderzoekers van verschillende disciplines en instellingen aan te moedigen om samen te werken om duurzame oplossingen te vinden voor de dringende problemen van de samenleving.

We zijn betrokken bij tal van internationale onderzoekssamenwerkingen en integreren praktische ervaring in ons curriculum zodat studenten werken aan real-life projecten in samenwerking met het bedrijfsleven, de overheid en de gemeenschap.

De studentenervaring

We streven ernaar om onze studenten uit te rusten met de kennis en vaardigheden om te slagen in hun gekozen carrière in een competitieve wereldmarkt.

We trekken studenten van over de hele wereld aan en creëren een rijke en opwindende internationale gemeenschap. We hebben ook het geluk dat we ons in een levendige, dynamische stad bevinden met een reputatie voor creativiteit en duurzaamheid.

Met een keuze uit meer dan 200-gradencursussen voor een breed scala aan onderwerpen, houden onze studenten zich bezig met intellectueel uitdagende cursussen die de onafhankelijkheid van de geest stimuleren.

Bristol Futures

Een initiatief van de Universiteit van Bristol dat onze studenten in staat stelt om hun academische en persoonlijke potentieel te vervullen, om van de universiteit af te studeren als vasthoudend, inventief en verbonden individuen die een voordeel voor zichzelf en de samenleving zullen zijn. Bristol Futures is opgebouwd rond drie thema's die de belangrijkste kansen en uitdagingen voor onze generatie onderzoeken:

 • Innovatie & Enterprise
 • Wereldburgerschap
 • Duurzame toekomsten

Naast hun opleiding zullen onze studenten zich met deze thema's kunnen bezighouden binnen een reeks activiteiten en leermiddelen die hun studies en persoonlijke ontwikkeling ondersteunen.

Een Bristol-diploma is zeer aantrekkelijk voor werkgevers: we bieden onze studenten een hoogwaardig, door onderzoek geleid onderwijs en versterken onze wereldwijde reputatie door de beste academici aan te werven. Bristol staat op de vierde plaats in een lijst van universiteiten die het doelwit zijn van toonaangevende afgestudeerde werkgevers (bron: The Graduate Market in 2018, High Fliers Research).

Onze cursussen worden gevormd door het nieuwste denken en onze studenten werken aan real-life projecten met academici die experts zijn in hun vakgebied. Naast het onderwijzen van de feiten, geven onze onderzoekers hun kennis, enthousiasme en ervaring door.

Bristol is klein genoeg om zich warm en vriendelijk te voelen, met welzijnsadviseurs in zowel universiteitsresidenties als academische scholen om onze studenten, persoonlijke docenten en aanvullende ondersteunende diensten te ondersteunen. Het is ook groot genoeg om uitstekende buitenschoolse mogelijkheden te bieden, waaronder een groot aantal clubs, sportactiviteiten en gemeenschaps- en vrijwilligersgroepen.

We investeren continu in nieuwe en bestaande faciliteiten, training en technologie.

Onze bibliotheken, IT-faciliteiten en informele studieplekken houden studenten verbonden en ondersteunen onafhankelijk leren. We hebben een uitgebreid netwerk van ondersteunende diensten om ervoor te zorgen dat onze studenten hulp en advies kunnen krijgen over alle aspecten van het universitaire leven - academisch, persoonlijk, financieel en praktisch - indien en wanneer ze het nodig hebben.

Brooke Cagle / Unsplash

Rankings en reputatie

Bristol staat consequent in de top 100 van de wereld en de tien beste universiteiten van het VK in ranglijsten die putten uit informatie over excellentie in onderzoek en onderwijs.

Wij zijn een van de meest populaire Britse universiteiten en trekken gemiddeld acht kandidaten van topkwaliteit aan voor elke plaats, en onze afgestudeerden behoren tot de meest gewilde werkgevers over de hele wereld.

 • Top tien Britse universiteit (QS World University Rankings 2020)
 • De op een na meest gerichte universiteit door de beste Britse werkgevers (High Fliers Research)
 • Nummer één plek om te wonen in het VK (Sunday Times 2017)
 • Negende in het VK voor inzetbaarheid van afgestudeerden (QS Graduate Employability Rankings 2020)
 • De thuisbasis van de beste bedrijfsincubator ter wereld (UBI Global 2015)
 • Top vijf universiteit voor onderzoek (2014 REF)
 • 13 Nobelprijswinnaars verbonden aan de universiteit - inclusief onze huidige kanselier, Sir Paul Nurse
 • 27 proefpersonen hoog gewaardeerd in de top 100 van de wereld (QS World Subject Rankings 2019)
 • Top tien in de 2016/17 British Universities and Colleges Sport (BUCS) kampioenschappen
 • Zeven plaatsen beklommen in de Guardian University Guide 2019
 • Zesde plaats in Europa voor lesgeven
 • Alumni van de University of Bristol behoren tot de best betaalde afgestudeerden in het VK

Meer dan 40 procent van onze onderwijsprogramma's is geaccrediteerd door professionele instanties, die consequent de uitmuntendheid van ons onderzoeksrijke curriculum, onze leeromgeving en onze leerresultaten erkennen.

Visie en strategie

Onze universitaire strategie weerspiegelt de collectieve ambitie en verbeeldingskracht van onze medewerkers, onze studenten en de bredere Bristol-familie. Het biedt een routekaart met onze ambities voor de komende zeven jaar.

Werken en studeren in Bristol stelt je in staat om nieuwe manieren van denken en zien van de wereld te verkennen en te promoten.

Onze universitaire strategie werd gelanceerd in 2016. Het richt zich op zes belangrijke gebieden:

 • Onderwijs en de studentenervaring
 • Onderzoek, innovatie en partnerschappen
 • Onze medewerkers en werkwijze
 • Internationalisering en wereldwijde betrekkingen
 • Fysieke en digitale infrastructuur
 • duurzaamheid

Onze medewerkers en studenten hebben hun mening gegeven over de strategie zoals deze zich heeft ontwikkeld en teams over de hele universiteit werken nu aan implementatieplannen.

In juni 2016 kregen medewerkers de kans om de vice-kanselier de strategie te horen introduceren en vragen te stellen tijdens interne lanceringsevenementen. Hij sprak over de opwindende toekomst die voor ons ligt in het kader van de onzekerheden rond de uitslag van het EU-referendum.

Locaties

 • Wills Memorial Building, Queens Road, Clifton, Avon, BS8 1RJ, Bristol

Vragen