
Master in het recht van de zee
Tromsø, Noorwegen
DUUR
3 Semesters
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* geen collegegeld voor internationale studenten
Invoering
De oceanen bedekken meer dan 70 procent van het aardoppervlak. Mensen zijn afhankelijk van de oceanen voor leven, werk, voedsel, reizen en menselijke gezondheid. De oceaan is 's werelds grootste reservoir van biodiversiteit, waaronder zeezoogdieren, vissen, schaaldieren, weekdieren en talloze andere soorten.
De LL.M. programma heeft tot doel de traditionele benadering van het zeerecht te verbreden van jurisdictiekwesties om ook substantiële wetgeving op te nemen, zoals instandhouding en duurzaam gebruik van biologische hulpbronnen en bescherming van biodiversiteit en het milieu. Hoewel het studieprogramma een duidelijk mondiaal profiel heeft, heeft het ook een uitgesproken Arctische dimensie. Een groot deel van het noordpoolgebied bestaat uit zeegebieden. Door de wereldwijde klimaatverandering zullen deze gebieden in toenemende mate worden onderworpen aan verschillende toepassingen, zoals scheepvaart, olie- en gaswinning, visserij en onderzoek. De Arctische regio's bieden unieke kansen voor het bestuderen van zowel mondiale als regionale juridische benaderingen om het mariene milieu te beschermen en te behouden.
Programma beschrijving
- Duur: 3 semesters
- Studiepunten (ECTS) : 90
- Toelatingseisen : Bachelor in de rechten of politicologie + motivatiebrief
- Graadnaam : Master of Laws (LL.M.) in het recht van de zee
- Applicatiecode :
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 7001
- Internationale aanvragers: 2033
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 7001
- Internationale aanvragers: 2033
Het programma zal door middel van zijn cursussen en masterproef de studenten een brede introductie en kennis geven van het recht van de zee, inclusief de ontwikkeling ervan en de politieke en institutionele aspecten. Studenten van het programma krijgen les van juridische experts van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en JCLOS, evenals van andere instellingen, zoals intergouvernementele organisaties, internationale tribunalen, academici en praktijkmensen. Het onderwijs omvat lezingen, op problemen gebaseerde seminars, schrijfcursussen, pleitervaringen en excursies naar relevante instellingen, waar studenten bij alle activiteiten actieve deelnemers zijn.
Het programma is intensief met een structuur van drie semesters tot een kalenderjaar, te beginnen in augustus. Het herfstsemester bestaat uit twee inleidende cursussen over het recht van de zee en de politiek van het recht van de zee. Het voorjaarssemester richt zich op meer specifieke onderwerpen over het noordpoolgebied en de bescherming van het mariene milieu. In het derde semester kiezen studenten hun eigen onderwerp voor een individueel onderzoeksproject, dat in de zomer moet worden afgerond.
Programmaoverzicht
Eerste semester
- JUR-3050 Algemene wet van de zee
De cursus biedt een algemene inleiding tot het zeerecht, dat wil zeggen de regels en beginselen van het internationaal publiekrecht die gelden voor de maritieme gebieden.
- JUR-3054 Algemeen zeerecht II
De cursus is gebaseerd op JUR-3050 en gaat dieper in op de geselecteerde onderwerpen.
Tweede semester
- JUR-3052 Bescherming van het mariene milieu door internationaal recht
De cursus richt zich op de internationale wettelijke regels met betrekking tot de bescherming van het mariene milieu tegen de nadelige effecten van verschillende soorten menselijk gebruik en het duurzaam gebruik van mariene hulpbronnen.
- JUR-3053 Wet van de zee en het noordpoolgebied
De cursus richt zich op het recht van de zee en de Arctische vraagstukken. De Algemene Wet van de Zee is van toepassing op de mariene gebieden van het Noordpoolgebied. Maar tegelijkertijd heeft de regio speciale eigenschappen waarmee rekening moet worden gehouden. In dit opleidingsonderdeel zullen de studenten de kennis die ze tijdens de voorgaande opleidingsonderdelen over Arctische vraagstukken hebben opgedaan, moeten toepassen. Over het algemeen heeft de cursus dan ook het karakter van case studies, met speciale nadruk op het Noordpoolgebied.
derde semester
- JUR-3910 Masterproef in het recht van de zee
Het bestaat uit een verplichte scriptie gebaseerd op thema's en vragen uit het Zeerecht. De studenten krijgen individuele begeleiding. Het proefschrift moet minimaal 37 pagina's en maximaal 55 pagina's tellen, met opmaak conform de Regeling voor het recht van de zee, paragraaf 14. Het thema van het proefschrift heeft een (semi-)juridisch karakter en kan perspectieven omvatten zoals rechtstheorie, rechtsgeschiedenis. Het proefschrift moet bestaan uit onafhankelijke analyses van het thema en de beschikbare juridische bronnen. De scriptie biedt de student een diepgaande studie van een bepaald onderwerp. De besprekingen van de scriptie dienen transparant en zo volledig mogelijk te zijn. De verwijzingen naar de bronnen moeten nauwkeurig en controleerbaar zijn.
leerplan
Programma structuur
Termijn | 10 studiepunten | 10 studiepunten | 10 studiepunten |
Eerste semester (herfst) | JUR-3050_186_E_2020_H_1 (15 sp.) JUR-3054_186_E_2020_H_1 (15 sp.) |
Tweede semester (lente) | JUR-3052_186_E_2021_V_1 (15 sp.) JUR-3053_186_E_2021_V_1 (15 sp.) |
Derde semester (zomer) | JUR-3910_186_E_2021_H_1 (30 sp.) |
Lesgeven en beoordelen
Het onderwijs, de opdrachten en de examens weerspiegelen de verschillende soorten taken waarmee de studenten in hun toekomstige professionele loopbaan te maken zullen krijgen. Het doel moet worden bereikt door de actieve deelname van de studenten tijdens de cursussen; door studie, discussies en papers. Lezingen zullen zorgen voor een inleiding tot de thema's, terwijl probleemgebaseerde seminars het grootste deel van het onderwijs zullen uitmaken waar studenten en docenten juridische kwesties identificeren en bespreken. Studenten worden ook aangemoedigd om tijdens de cursussen papers in te leveren om hun kennis van onderwerpen en analytische vaardigheden te ontwikkelen.
Tijdens het schrijven van de masterproef hebben de studenten recht op begeleiding cf. het reglement voor het programma Recht van de Zee artikel 18.
De studenten worden tijdens en aan het einde van de studie beoordeeld. De vormen van beoordeling omvatten werkvereisten, schriftelijke schoolexamens van zes uur, een thuisexamen gevolgd door een mondeling examen en aan het einde van de studie moet elke student een masterscriptie schrijven. De examens en scriptie worden beoordeeld AF, met F als niet geslaagd. Studenten die niet slagen of een andere gewettigde reden hebben, mogen examens herkansen, cfr. Reglement voor examens aan de Universiteit van Tromsø Artikelen 21 en 22.
Zie de individuele cursusbeschrijvingen op de UiT-website voor meer informatie over werkvereisten, examenvorm en evaluatiecriteria.
Programma resultaat
Leerresultaten
De kandidaten verwerven tijdens het LL.M-programma kennis, vaardigheden en algemene bekwaamheid die hen in staat stellen posities te bekleden die te maken hebben met kwesties van het zeerecht. Zij zijn in staat juridische vraagstukken te signaleren en te analyseren en zich op onafhankelijke en kritische wijze te verhouden tot de rechtsorde.
Om deze doelstellingen te bereiken, moeten de kandidaten de volgende kwalificaties verwerven en ontwikkelen:
Kennis:
Een LL.M. kandidaat in het zeerecht heeft:
- Gevorderde kennis van de centrale onderwerpen van het zeerecht.
- Gespecialiseerde kennis van andere onderwerpen van het zeerecht.
- Kennis van wetenschappelijke onderzoeksmethoden.
Vaardigheden:
Een LL.M. kandidaat in het zeerecht is in staat om:
- identificeer en analyseer vragen van theoretische en praktische aard op een methodologisch en ethische juiste manier.
- zelfstandig en kritisch de relevante rechtsbronnen toepassen.
- identificeer de beperkingen van de bestaande wetgeving en bespreek de noodzaak van veranderingen.
- zelfstandig beperkt onderzoekswerk uitvoeren onder supervisie in overeenstemming met normen van onderzoeksethiek.
- organiseer en pas uitgebreide en complexe informatie toe, inclusief het identificeren van hoofd- en deelonderzoeksvragen.
- communiceer zowel mondeling als schriftelijk in het Engels op een duidelijke en nauwkeurige manier juridische redeneringen.
- op de hoogte blijven van juridische ontwikkelingen binnen het zeerecht en zijn/haar kwalificaties verder ontwikkelen.
De kandidaat is in staat om de kennis en vaardigheden individueel en in samenwerking met anderen toe te passen en taken binnen de gestelde tijd af te ronden.
Algemene Competentie:
Na het behalen van het programma kan de student:
- de opgedane kennis en vaardigheden op het gebied van het zeerecht individueel en in samenwerking met anderen toepassen.
- redeneringen op het gebied van het zeerecht op een duidelijke en nauwkeurige manier mondeling en schriftelijk communiceren aan de academische gemeenschap en het publiek.
- opgedane kennis en vaardigheden op het gebied van het zeerecht toepassen op andere terreinen van het internationaal recht, en voor alle taken en projecten waar relevant.
- signaleren en reflecteren op ethische dilemma's die zich in het bijzonder op het gebied van het zeerecht kunnen voordoen en gaan hier op verantwoorde wijze mee om.
- de verworven kennis en vaardigheden op het gebied van het zeerecht toepassen om taken binnen de gegeven tijd uit te voeren.
Carrièremogelijkheden
Baan vooruitzichten
Het programma kwalificeert studenten voor banen op zowel nationaal als internationaal niveau, binnen de Verenigde Naties en haar gespecialiseerde agentschappen, zowel in de nationale diplomatieke dienst als in het openbaar bestuur en de industrie en handel. Verder zijn onze studenten geselecteerd voor stages bij toonaangevende internationale instellingen, zoals de United Nations Division for Ocean Affairs and the Law of the Sea (DOALOS) en het International Tribunal for the Law of the Sea (ITLOS). Studenten kunnen ook gekwalificeerd zijn om carrière te maken binnen de academische wereld als doctoraatsstudenten binnen het zeerecht of andere onderzoeksgebieden.