Keystone logo
University of Antwerp

University of Antwerp

University of Antwerp

Invoering

Onze universiteit is gevestigd in de stad Antwerpen, in het hart van België en Europa. De haven van Antwerpen is een van de grootste ter wereld. De stad Antwerpen is niet alleen een eeuwenoude middeleeuwse en barokke stad vol geschiedenis. Het is ook een bruisende metropool met een bruisend sociaal leven, indrukwekkende architectuur en culturele contrasten. Er wonen ruim 170 nationaliteiten, meer dan in New York! Deze kosmopolitische sfeer weerspiegelt zich ook aan de University of Antwerp .

Toponderzoek en onderwijs maken de University of Antwerp tot een prachtige plek om te studeren en te werken. Wij bevorderen de verbinding tussen onderzoek en onderwijs. Internationalisering is de sleutel tot onze missie. Het is geen toeval dat de University of Antwerp partner is in een veelbelovend Europees Universitair Netwerk, de Young Universities for the Future of Europe www.YUFE.eu.

Als thuis weg van huis voor ruim 20.000 studenten is de University of Antwerp er trots op op menselijke schaal te kunnen opereren. Onze docenten en medewerkers heten u welkom in de eersteklas infrastructuur op een van onze vier campussen. Terwijl je hier bent, word je ook uitgenodigd om te genieten van onze levendige culturele programmering, sportfaciliteiten en vele andere beschikbare studentenvoorzieningen.

faculteiten

 • Toegepaste engineering
 • Arts
 • Bedrijf en economie
 • Ontwerpwetenschappen
 • Wet
 • Geneeskunde en gezondheidswetenschappen
 • Farmaceutische, biomedische en veterinaire wetenschappen
 • Wetenschap
 • Sociale wetenschappen

De University of Antwerp telt ook 17 instituten en centra, waaronder het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid (IOB). Het heeft ook 15 Centres of Excellence.

Statistieken

Feiten en cijfers

 • 23 202 studenten (17,5% uit het buitenland, 127 nationaliteiten)
 • 2339 PhD. studenten
 • 280 promoties per jaar
 • 4420 wetenschappelijke publicaties per jaar
 • 6974 personeelsleden (23% uit het buitenland, 134 nationaliteiten)
 • 918 professoren
 • 501 assistenten
 • 3639 onderzoekers
 • 1633 administratief en technisch personeel
 • 80.000+ alumni
 • 4 campussen in Antwerpen

  Campusfuncties

  The University of Antwerp has more than eighty buildings spread out over four campuses. Depending on your choice of study, you will end up either in the city centre or in the green outskirts.

  De universiteit heeft geen studentenkamers op de campus, maar het is vrij eenvoudig om studentenhuisvesting in de buurt te vinden. Het aanbod studentenhuisvesting op de particuliere markt is groot. Wij raden je aan om via 'Kotweb' een studentenhuisvesting te zoeken. En als u vragen heeft, staat ons International Housing Office voor u klaar.

   toelatingen

   Wil je je inschrijven voor een academische opleiding aan de University of Antwerp ? Je moet aan een aantal toelatingseisen voldoen. Bekijk alle informatie over onze toelatingseisen en onze sollicitatieprocedure op onze website.

   Visum vereisten

   Het visum is het document dat u het recht geeft het land binnen te komen. Bij aankomst in België moet u een verblijfsvergunning of aanwezigheidsverklaring aanvragen bij het gemeentehuis van uw woonplaats. Bekijk alle informatie over visa, verblijfsvergunning en werkvergunning om in Antwerpen te wonen op onze website.

   Beurzen en financiering

   The University of Antwerp directly participates in the selection process of certain scholarship programmes (Scholarships with UAntwerp participation). In addition students can also check if they are eligible for external funding opportunities (External scholarships). Scholarships are available for Bachelor, Master, PhD or for shorter stay programmes.

   Do check with the Belgian embassy in your country whether they have any funding options.

   Note that the tuition fee for most of UAntwerp's study programmes is reasonable when compared internationally. The cost of living for students in Belgium is about €16,000 per year.

   More information is on our website.

   De University of Antwerp biedt korting op het collegegeld als een vorm van studiebeurs aan internationale, niet-EU-studenten met bewezen academische excellentie. Deze vrijstelling verlaagt de vergoeding van € 5.800 per academiejaar naar € 3.100. Daarnaast kent het Vlaams Ministerie van Onderwijs een competitieve Master Mind Scholarship toe aan excellente studenten. Hierin zit een beurs van € 10.000,- plus een vrijstelling van collegegeld per studiejaar.

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   The University of Antwerp, which was founded in 2003, scores extremely well in Young University Rankings:

   • Times Higher Education Millennials 2020 - Rank 5
   • Times Higher Education Young University Ranking 2024 - Rang 12
   • QS 50 under 50 2021 - Rank 20

   World University Rankings

   UAntwerp in

   Some of our programmes are ranked particularly highly...

   The master programme training and education sciences came a well-deserved 79th in the Times Higher Education Subject Ranking 2024UAntwerp was ranked 101-125 in the subject Clinical & Health and the subject Law of the Times Higher Education Subject Ranking 2024In the Times Higher Education Subject Ranking Social Sciences 2024 you will find UAntwerp at place 126-150.

   UAntwerp also did well in the Shanghai Communication Subject Ranking 2022: our Communication Sciences programme was ranked 45th. The Political Sciences programme was ranked 51-75 in the Shanghai Political Sciences Subject Ranking 2022. We noticed a nice evolution in our position for the Shanghai Public Health Subject Ranking, which ranked us 101-150 for 2022.

   Business Economics made it into the Financial Times Masters in Management Ranking for the first time in 2018. UAntwerp is ranked 87th in 2022 whereby she is ranked 6th worldwide in terms of value for money.

   Meanwhile, our Faculty of Business and Economices achieved 3 prestigious international accreditations: ACCSB, EFMD and EQUIS.

   More information on our website

   Getuigenissen van studenten

   Campusleven & Faciliteiten

   Als internationale student heb je toegang tot tal van faciliteiten, zoals een bibliotheek, ruime klaslokalen, studieplekken, een scala aan behulpzame studentenvoorzieningen en campusartsen. En met je UAntwerp MOVE-pas kun je gratis deelnemen aan groepsfitnesslessen, musea en tentoonstellingen bezoeken, korting krijgen bij lokale sportscholen, enz.

   Antwerpen heeft haar internationale studenten alles te bieden. Deze stad op zakformaat met zijn levendige sfeer en historische charme zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren verliefd wordt. Je ontdekt het Antwerpse verleden terwijl je door middeleeuws ogende straten wandelt of één van de 43 musea bewondert. Tegelijkertijd zul je merken dat het ook een moderne, levendige stad is met veel bars, restaurants en lokale specialiteiten (ook bekend als bier, chocolaatjes en friet) om te proberen. Ruim 500.000 burgers van 178 nationaliteiten noemen Antwerpen hun thuis. De meeste mensen spreken meerdere talen en willen graag met je praten over hun favoriete plekje.

   Programma Toelatingseisen

   Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

   Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

   Locaties

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   Chat with students

   Vragen