Keystone logo
Trier University of Applied Sciences

Trier University of Applied Sciences

Trier University of Applied Sciences

Invoering

Een hoge kwaliteit van het onderwijs is een bepalend element in het profiel van de Trier University of Applied Sciences . Moderne studie- en onderwijsmethoden hebben tot doel het hoge opleidingsniveau van de afgestudeerden te waarborgen. De kwaliteit van het onderwijs wordt continu gecontroleerd, verbeterd en verder ontwikkeld door kwaliteitsborgingsmaatregelen in het kader van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Trier University of Applied Sciences vertrouwt bij de ontwikkeling van haar onderwijsmethoden op innovatie en praktijkgerichtheid. Verder worden de sociale competenties van de studenten bevorderd door project- en teamgerichte studiemethodes. Onderzoek en ontwikkeling bij Trier University of Applied Sciences gericht op praktijk- en marktgerichte resultaten en adresseren actuele vraagstukken in het bedrijfsleven en de samenleving.

Toegepast onderzoek

Trier University of Applied Sciences zich in voor hoogwaardig en toepassingsgericht onderzoek. Dankzij haar innovatieve kracht heeft zij haar positie als hogeschool met de meeste derde partijen in Rijnland-Palts weten te bereiken en te consolideren.

Daarbij onderscheidt het zich met name door drie toekomstgerichte onderzoeksgebieden:

 1. "Toegepast materiaalstroombeheer"
 2. "Intelligente technologieën voor duurzame ontwikkeling" en
 3. "Life Sciences: medische en farmaceutische technologie en biotechnologie"

Interdisciplinaire teams ontwikkelen toekomstgerichte oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen die ontstaan door globalisering, de digitalisering van leven en werk, klimaatverandering en de daarmee samenhangende eisen aan duurzame energieproductie en hulpbronnenbeheer, evenals de uitdagingen van een vergrijzende samenleving en de toegenomen behoefte aan een gezond en veilig leven. Bijzondere betekenis wordt gegeven aan een combinatie van duurzaamheid en innovatie, die de basis vormen van deze ontwikkelingsaanpak.

Regionale wortels en internationale netwerken

Trier University of Applied Sciences beschouwt zichzelf als een universiteit met een internationale oriëntatie en regionale wortels. We bevorderen de samenwerking op alle niveaus met partners uit de industrie, politiek, cultuur en samenleving en borgen de vraag naar geschoolde arbeidskrachten in de regio.

Samenwerkingsovereenkomsten met vele universiteiten over de hele wereld, internationale studieprogramma's en een levendige uitwisseling tussen studenten en professoren geven Trier University of Applied Sciences een onderscheidend, internationaal profiel. In de toekomst willen we deze internationale studie-, onderwijs- en onderzoekscultuur verder ontwikkelen en onze internationalisering intensiveren.

Getuigenissen van studenten

Campusfuncties

Drie campussen. Een universiteit. Uitzonderlijk divers.

Met ongeveer 7.600 studenten is Trier University of Applied Sciences de op één na grootste hogeschool in Rijnland-Palts. Een sterke focus op toepassing en praktijk, innovatieve onderwijsmethoden en de sterke combinatie van onderwijs en onderzoek kenmerken onze studies.

Op drie campussen bieden we 80-opleidingen op het gebied van economie, recht, milieukunde , werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek, bouw- en toeleveringstechniek, levensmiddelentechnologie, informatica, games, therapiewetenschappen, architectuur en design, daarmee een divers educatief programma dat uniek is in de regio.

©Trier University of Applied Sciences

Hoofdcampus Schneidershof, Trier
Onze hoofdcampus, gelegen in Trier, de oudste stad van Duitsland, combineert traditionele faculteiten met moderne studierichtingen. Op deze campus, die de afdelingen Computerwetenschappen, Architectuur, Bedrijfskunde en Engineering en Technologie omvat, kan een grote verscheidenheid aan bachelor- en masterdiploma's worden behaald.

©Trier University of Applied Sciences

Milieucampus Birkenfeld, Birkenfeld
Wonen, leren en werken op een echt innovatieve plek: de Environmental Campus Birkenfeld, gelegen aan de rand van het Hunsrück National Park, biedt studenten interdisciplinaire studiecursussen aan in de twee afdelingen Environmental Business and Law, evenals Environmental Planning and Technologies. “Sustainability First” loopt als een rode draad door al ons onderwijs en onderzoek.

©Trier University of Applied Sciences

Campus voor Design en Kunst, Idar-Oberstein
In Idar-Oberstein, een bakermat van de Duitse edelsteenkunst, studeren studenten in een levendige, interdisciplinaire en interculturele uitwisseling. De synergieën van architectuur, design en media creëren innovatieve projecten.

©Trier University of Applied Sciences

  Statistieken van alumni

  Locaties

  • Birkenfeld

   Birkenfeld, Campusallee, 55768, Germany, 55765, Birkenfeld

   • Trier

    Schneidershof, 54293 Trier, Germany, 54293, Trier

    • Idar-Oberstein

     Vollmersbachstraße 53, 55743 Idar-Oberstein, Deutschland, 55743, Idar-Oberstein

     Vragen