Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes LLM Medisch Recht en Ethiek - Deeltijd
The University of Law Postgraduate Programmes

LLM Medisch Recht en Ethiek - Deeltijd

24 Months

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18.500 *

Afstand leren, Op de campus

* £ 10.500 binnenlands, Londen; £ 9.500 binnenlands, niet-Londen; £ 14.000 Internationaal, Londen; £ 12.000 internationaal, niet-Londen; £ 9.500 online

Invoering

Onze LLM's van onze nieuwe masterprogramma's in de rechten zijn bedoeld voor afgestudeerden in rechten en niet-rechten die de praktische toepassing van een bepaald, gespecialiseerd rechtsgebied willen verkennen. Studeer face-to-face of online.

LLM Medisch Recht en Ethiek - Deeltijd

Een Master of Laws (LLM) is een postdoctorale opleiding die is ontworpen om uw academische juridische kennis te vergroten, met name gericht op specifieke interessegebieden. Deze cursus is speciaal ontworpen voor afgestudeerden in rechten en niet-rechten die een masterkwalificatie in de rechten willen behalen en richt zich op medisch recht en de ethiek die een integraal onderdeel zijn van hun ontwikkeling. Deze cursus is ideaal als je een medische kwalificatie hebt of ambities hebt om in medische aansprakelijkheid te werken. Deze cursus is bedoeld om je de flexibiliteit te bieden om je studie te richten op je ambities.

De wet in context

Verkrijg essentiële diepgaande kennis en inzicht in het door u gekozen rechtsgebied en begrijp het belang van rechtsregels zoals deze in de echte wereld worden toegepast.

Flexibel studeren

De programmastructuur is zeer flexibel. Je kunt je eigen diploma Pathway ontwerpen dat bij je past en voldoet aan je carrièredoelen, wat die ook mogen zijn.

Gedoceerd door vakexperts

Gedoceerd door een combinatie van voormalige en huidige beoefenaars, evenals onderzoeks- en onderwijsacademici die gericht zijn op de juridische praktijk, niet alleen op theorie.

Cursusstructuur

Voorwaarden 1-4 (parttime)

Introductieperiode van twee weken: voor niet-rechtenstudenten omvat dit een verplichte inleiding tot de wet van Engeland en Wales, die moet worden voltooid voordat u met uw eerste modules begint.

Je voltooit:

 • Medisch recht en ethiek
 • Onderzoeksmethodentraining (sessies in voorwaarden 1-4)

U kunt er vervolgens drie kiezen uit de lijst met keuzemodules*, waaronder modules zoals:

 • Wet op de geestelijke gezondheidszorg
 • Internationaal Strafrecht
 • Internationale Mensenrechten

*Alle keuzemodules zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Term 5 & 6 (parttime)

 • Proefschrift in medisch recht en ethiek

Cursusinformatie

Beoordeling

Modules worden beoordeeld door een ongezien schriftelijk examen van drie uur of een cursusopdracht van 4.500 woorden.

Aanwezigheid op een van onze campussen in het VK (of een goedgekeurd overzees centrum op afspraak) is vereist voor alle examens, ook voor online studeren.

De standaard campuslocatie voor online studeren is Londen.

De dissertatiemodule wordt beoordeeld door het indienen van een proefschrift (15.000 woorden) en biedt de mogelijkheid voor een langdurig, diepgaand en intensief onderzoek naar en reflectie op een specialistisch gebied van medisch recht en ethiek.

Structuur

Deze cursus heeft een innovatief flexibele structuur, met specifieke beoordelingen die bevorderlijk zijn voor effectief leren.

cursus details

De LLM Medical Law and Ethics is een innovatief, flexibel programma dat is ontworpen voor afgestudeerden in rechten en niet-wetten die essentiële diepgaande kennis van medisch recht willen opdoen. Of je nu wilt doorgroeien binnen een kantoor gespecialiseerd in medisch recht of gewoon meer wilt weten over hoe het medisch recht in de praktijk werkt, deze opleiding biedt je de kennis om je ambities waar te maken.

Wanneer je de LLM Medical Law and Ethics bij ons bestudeert, zul je:

 • Krijg les van vakexperts, voormalige en huidige beoefenaars en op onderzoek en onderwijs gerichte academici.
 • Focus op de juridische praktijk, niet alleen op theorie.
 • Profiteer van strategische partnerschappen met bedrijven, toezichthouders en accreditatie-instanties.
 • Leer meer over juridische technologie door ervoor te kiezen om modules in juridische technologie te studeren.
 • Verbeter uw inzetbaarheid door belangrijke overdraagbare vaardigheden op te doen en uw carrière in kaart te brengen met ons loopbaanteam.

In deze cursus komen onder andere medische nalatigheden, weigering van behandeling, verzoeken om behandeling en de toekomst van medische aansprakelijkheid aan de orde. De bekroonde module voor dit programma is met opzet ontworpen om medisch recht in context te plaatsen, zodat u kunt leren hoe u complexe theoretische concepten kunt toepassen op praktijksituaties van cliënten. Met de steun en begeleiding van onze ervaren professionele docenten krijg je waardevol inzicht in de echte wereld en praktische toepassingen van de wet om ervoor te zorgen dat medische praktijken ethisch en veilig blijven.

Naast een algemene introductie van het programma, is er een introductieperiode van twee weken die de belangrijkste principes van het Engelse rechtssysteem behandelt. Dit is verplicht voor niet-rechtenstudenten, maar staat ook open voor rechtenstudenten die de grondbeginselen van het recht van Engeland en Wales willen opfrissen. Dit zou nuttig zijn voor elke student die een aanzienlijke pauze heeft genomen van de juridische opleiding.

Om je voor te bereiden op je proefschrift, bestudeer je een reeks verplichte en verdere optionele trainingssessies voor onderzoeksmethoden in je eerste semesters.

Houd er rekening mee dat, vanwege Home Office-voorschriften, studenten die een Student Route-visum nodig hebben om bij ons te studeren, niet online mogen studeren en alleen face-to-face onderwezen modules kunnen kiezen.

Cursus benodigd heden

Studenten moeten beschikken over een Britse bachelordiploma in elk vak van 2:2 of hoger of gelijkwaardige kwalificaties. Niet-juridische studenten moeten een verplichte introductieperiode van twee weken volgen die de belangrijkste principes van het Engelse rechtssysteem behandelt, tenzij ze kunnen aantonen dat ze een LLB (of gelijkwaardig) of minimaal 3 juridische modules met een waarde van ten minste 80 QCF-credits met succes hebben afgerond, waaronder - Engels rechtssysteem, contractenrecht en onrechtmatige daad.

Hoe te solliciteren

 • U kunt deze cursus rechtstreeks bij de universiteit aanvragen.
 • Deze cursus kan niet worden gekozen om naast onze Legal Practice Couse (LPC) te studeren.

Let op: onze cursussen in Hong Kong zijn nog niet open voor aanmeldingen. Als je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over studeren in Hong Kong, registreer dan vandaag nog je interesse.

Over de school

Vragen