Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes Legal Practice Course (LPC) - voltijds
The University of Law Postgraduate Programmes

Legal Practice Course (LPC) - voltijds

38 Weeks

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18.500 *

Op de campus

* Buiten Londen: vanaf £ 14.300. Londen: £ 19.500

Invoering

Als u een diploma rechten of GDL heeft en een opleiding tot advocaat wilt volgen, bieden wij drie opties, waaronder een LPC MSc in Recht, Bedrijfskunde en Management, om u klaar te maken voor het bedrijfsleven.

 • Kwalificeer je met een LPC, met de optie om een ​​MSc of LLM te behalen zonder extra kosten
 • Ontwikkel uw commercieel bewustzijn, kritisch denken en de nodige professionele vaardigheden om u voor te bereiden op de uitdagingen van het beroep van advocaat
 • Pas uw cursus aan op uw specialistische interessegebieden via een ruime keuze aan keuzevakken
 • Bestudeer je LPC met een Master en je komt mogelijk in aanmerking voor een postdoctorale studielening

Met een duidelijke focus op uw toekomstige inzetbaarheid, hebben wij meer vertrouwen dan ooit in uw succes en bieden we onze LPC-werkgelegenheidsbelofte aan. Werk binnen negen maanden, of we geven u 100% van uw kosten terug: 50% van uw kosten als cashback plus 50% van uw kosten als krediet voor verdere cursussen.

95% van onze fulltime LPC-afgestudeerden in het VK 2017/18 heeft binnen vijftien maanden na het succesvol afronden van deze cursus werk of verdere studie veiliggesteld, op basis van Graduate Outcomes-gegevens.

Cursus benodigd heden

Om in aanmerking te komen om deel te nemen aan onze LPC, moet u voldoen aan de vereisten voor het starten van een cursus voor juridische oefeningen (LPC) zoals uiteengezet door de Solicitors Regulation Authority (SRA) - zie hieronder. Niet-naleving van deze deelnamevereisten betekent dat de universiteit geen andere mogelijkheid heeft dan uw plaats op de cursus te annuleren.

Als u een niet-EER-student bent, heeft u ook een visum nodig dat de volledige duur van uw cursus bestrijkt - zie onderstaande visumvereisten.

University of Law LPC selectiecriteria

 • Academisch profiel en prestatie, doorgaans minimaal een feitelijk of voorspeld tweederangs diploma rechten of GDL/CPE/MA-recht*
 • Een voldoende beheersing van de Engelse taal om de cursus met succes af te ronden - zie de Engelse taalvereisten hieronder
 • Eventuele speciale omstandigheden onthuld in uw aanvraag

Academische of andere referenties

* Aan deze eis wordt voldaan door:

A) De toekenning van een kwalificerende graad in de rechten. Je diploma rechten moet aan bepaalde academische normen voldoen om in aanmerking te komen. Dit moet onder meer inhouden dat u voldoende examens heeft afgelegd op het gebied van de zeven grondslagen van juridische kennis: publiekrecht, verplichtingen I (contract), verplichtingen II (onrechtmatige daad), strafrecht, grondrecht, aandelenrecht en trusts, en recht van de Europese Unie. Verdere begeleiding over wat een kwalificerende graad in de rechten is; of

B) Het behalen van een Common Professional Examination (CPE)/Graduate Diploma in Law (GDL)/MA Law en het verkrijgen van een Graduate Diploma in Law, MA Law of iets soortgelijks, zoals CILEX.

De University of Law voldoet volledig aan de gelijkekansenwetgeving en stimuleert actief diversiteit binnen de advocatuur. Ons toelatingsproces verloopt eerlijk en is erop gericht studenten in staat te stellen hun talenten optimaal te benutten. U wordt aangemoedigd om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van eventuele speciale vereisten. Zo kunnen we bespreken hoe we aan uw wensen kunnen voldoen.
U moet bij aanvang van de cursus aan alle toelatingseisen voldoen. Als u dit niet doet, kan dit tot gevolg hebben dat u niet aan de cursus kunt deelnemen. Als u denkt dat dit een probleem kan zijn (bijvoorbeeld als u te late beoordelingsresultaten heeft).
Toekomstige stagiair Advocaten

De SRA heeft onlangs over een aantal voorgestelde wijzigingen in zijn reglement geraadpleegd, waaronder het verwijderen van de vereiste dat studenten zich moeten aanmelden voor de inschrijving van studenten en hun academische opleidingsfase goedkeuren voordat ze met de LPC beginnen.

Als u een opleidingscontract is aangeboden, moet u ervoor zorgen dat de Solicitors Regulation Authority (SRA) uw "karakter en geschiktheid" om advocaat te zijn heeft gecontroleerd.
Dit kan ten minste zes maanden duren als u:

 • Bepaalde strafbare feiten begaan
 • Schuldig bevonden aan een academische overtreding
 • Had ernstige financiële problemen (zoals faillissement, individuele vrijwillige regelingen of uitspraken van de districtsrechtbank)
 • Zijn onderworpen aan ongunstige regelgevende bevindingen
 • Ander gedrag vertoond dat we niet van een advocaat verwachten (bijvoorbeeld gedrag dat oneerlijk, gewelddadig of discriminerend was)

Neem een kijkje op de SRA Suitability Test 2011 voor meer informatie en vul de geschiktheidstoepassing in als u hen over eventuele problemen wilt vertellen.

Als u niets te vertellen hebt aan de SRA, kunt u hen hiervan op de hoogte brengen wanneer u en uw werkgever hen laten weten dat uw training moet beginnen.

Mocht de beslissing van de SRA niet vóór de startdatum van de LPC worden bevestigd, dan kunt u doorgaan met de cursus, maar dit op eigen financiële risico. Als u zich zorgen maakt over een karakter- en geschiktheidsprobleem.

Accreditatie van voorafgaand leren

Als u eerder een BVC of BPTC hebt bestudeerd, bent u mogelijk vrijgesteld van bepaalde elementen van de LPC. Ga voor meer informatie naar de SRA-website en neem contact op met ons Admissions-team.

Engelse taalvereisten

Als u een diploma buiten Groot-Brittannië heeft behaald en niet uit een 'meerderheid Engelssprekend land' komt, dient u een gewaarmerkte kopie van een van de goedgekeurde Engelse taaltests te verstrekken.
Voor meer informatie kunt u terecht op de schoolwebsite.

Looptijd

9,5 maanden

Cursus structuur

Fase 1

 • Inleiding tot de beroepspraktijk (professioneel gedrag binnen deze module omvat 15 studiepunten)
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemingsrecht en praktijk (30 studiepunten)
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van geschillenbeslechting, inclusief strafrechtelijke geschillen (30 studiepunten)
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van onroerend goed (30 studiepunten)

Stage 2

Kies drie*:

 • Geavanceerde crimineel
 • Geavanceerd onroerend goed
 • Bank- en schuldfinanciering
 • Commerciële geschillenbeslechting
 • Handelsrecht
 • Mededingingsrecht
 • Werknemers wet
 • Familie wet
 • Immigratie
 • Verzekering
 • Intellectueel eigendom
 • Fusies en overnames
 • Persoonlijk letsel en klinische nalatigheid
 • Particuliere klant
 • Openbare bedrijven

*Beschikbaarheid afhankelijk van vraag, dienstregeling en locatie

cursus details

Juridische praktijkcursus (LPC)

Onze LPC biedt u de best mogelijke voorbereiding op de advocatuur. Als een van de oudste LPC-aanbieders in Groot-Brittannië hebben we de cursus nauwkeurig afgestemd om aan de verwachtingen van mensen in de advocatuur te voldoen en werken we momenteel samen met meer dan 90 van de top 100 advocatenkantoren. Ons doel is om jou optimaal voor te bereiden op het leven als advocaat-stagiair.

Met een duidelijke focus op uw toekomstige inzetbaarheid hebben we onze LPC ontworpen om u te helpen uw carrièrevooruitzichten te verbeteren door de essentiële professionele vaardigheden te leren waar juridische werkgevers naar op zoek zijn. Je studeert in kleine groepsworkshops, gegeven door gekwalificeerde advocaten met uitgebreide praktijkervaring, en via online leermiddelen waarmee je altijd en overal toegang hebt tot je studiemateriaal.

Onze carrièregerichte cursus helpt u bij het ontwikkelen van commercieel bewustzijn, kritisch denken en de professionele vaardigheden waar juridische werkgevers naar op zoek zijn. Daarom hebben we een arbeidsparticipatie van 95% voor voltijdse LPC-studenten*. En met een breed scala aan keuzemodules waaruit u kunt kiezen, kunt u uw cursus echt afstemmen op uw specialistische interessegebieden.

Wanneer u de LPC bij ons bestudeert, ontvangt u:

 • Een carrièregerichte benadering van leren, het ontwikkelen van commercieel bewustzijn, kritisch denken en de professionele vaardigheden waar juridische werkgevers naar op zoek zijn
 • Een MSc in Recht, Bedrijfskunde en Management of LLM in Professionele Juridische Praktijk zonder extra kosten en je komt mogelijk in aanmerking voor een postdoctorale studielening
 • Op maat gemaakte cursusopties die passen bij uw specialistische interessegebieden door een ruime keuze aan keuzevakken
 • Flexibel studeren – kies ervoor om te studeren op een van onze landelijke locaties met de keuze uit voltijd-, deeltijd-, dag-, avond- en weekendcursussen, evenals online cursusopties
 • Toegang tot bekroonde loopbaanondersteuning om u te helpen met uw aanvraag voor een opleidingscontract met meer dan 3.000 pro bono-mogelijkheden zodra u uw plaats accepteert

Er zijn twee fasen bij het bestuderen van de LPC. De eerste omvat het voltooien van vier verplichte modules; met de tweede kun je een selectie maken van gerichte modules, afhankelijk van je interessegebieden en welke versie van de cursus je studeert.

Cursusinformatie

Beoordeling

Beoordeeld door middel van een reeks beoordelingen. Inclusief mondelinge beoordelingen in Interviewing en Advocacy, open boek en gesloten boek examens.

Als je ervoor kiest om je LPC te studeren met een masteropleiding, word je ook beoordeeld met een schriftelijk rapport en een mondelinge stijlbeoordeling.

Structuur

Elk van onze LPC-studiemogelijkheden heeft zijn eigen structuur, met verschillende passende beoordelingen.

Standalone module EU-recht

Als uw onderliggende rechtenstudie niet de module EU-recht omvatte, moet u vóór de LPC een extra module studeren.

Deze op zichzelf staande online module biedt de aanvullende training die u nodig heeft om in aanmerking te komen om de LPC te voltooien en geeft u de nodige vaardigheden en kennis die u nodig heeft om de LPC te bestuderen.

De LPC-route om in aanmerking te komen als advocaat

Kan ik de LPC nog bestuderen?

U kunt nog steeds doorgaan met de LPC-route om in aanmerking te komen als advocaat als u vóór 31 augustus 2021 een aanbod heeft voltooid, gestart, een bod heeft geaccepteerd of een niet-restitueerbare aanbetaling heeft gedaan voor een van de volgende zaken:

 • Een Graduate Diploma in Law (GDL) / het Common Professional Examination
 • Onze MA-wet
 • De cursus juridische praktijk (LPC)
 • Een periode van erkende opleiding (ook wel opleidingscontract genoemd)

Voor een kwalificerende graad in de rechten (QLD) en een vrijgestelde graad in de rechten (ELD), zoals onze LLB, moet u vóór 21 september 2021 een aanbieding hebben voltooid, gestart, een aanbieding hebben geaccepteerd of een niet-restitueerbare aanbetaling hebben gedaan.

In de meeste gevallen moet voor de QLD, ELD en CPE de betreffende cursus uiterlijk op of vóór 31 december 2021 zijn gestart.

Als u al bent begonnen met een kwalificerende studie rechten, GDL of een opleidingscontract, gelden er tot 31 december 2032 overgangsregelingen om volgens de huidige routes in aanmerking te komen als advocaat, zolang er nog cursussen beschikbaar zijn.

Voeg een gratis master toe

In plaats van u in te schrijven voor de kern-LPC, geeft u er misschien de voorkeur aan om u in te schrijven voor een van de volgende masterdiploma-kwalificaties die zonder extra kosten voor u beschikbaar zijn.

LPC MSc in rechten, bedrijfskunde en management

Als u wilt werken voor een advocatenkantoor of een werkgever met een zakelijke/commerciële focus of als u geïnteresseerd bent in het begrijpen van zaken vanuit zowel commercieel als juridisch perspectief, zal onze LPC MSc u voorzien van de belangrijkste juridische kennis en vaardigheden die nodig zijn om succesvol te werken in de juridische praktijk en een uitgesproken zakelijke focus te bieden, waardoor u de zakelijke praktijken van uw cliënten beter kunt begrijpen.

De twee aanvullende MSc-modules zijn:

1. Recht en zakenleven

Een lesmodule die de volgende onderwerpen omvat:

 • De economie, het ondernemingsklimaat en de mondialisering
 • Het functioneren van de stad
 • Beheer
 • Financiële analyse
 • Bedrijfsfinanciën
 • Zakelijke ontwikkeling
 • Strategie

Houd er rekening mee dat Recht en Bedrijfskunde veel berekeningen met zich meebrengt en daarom is een basisniveau wiskunde vereist.

2. Casestudyproject

Een op het bedrijfsleven gebaseerd casestudyproject, een zelfstudieonderzoeksmodule gebaseerd op enkele van de thema's en onderwerpen die aan bod komen in Recht en Bedrijfskunde.

LPC LLM in professionele juridische praktijk

Als u daarentegen de kans wilt krijgen om dieper geïnteresseerd te raken in een gespecialiseerd rechtsgebied en uw opties open wilt houden, zal onze LLM aan uw behoeften voldoen. Rond uw LPC succesvol af met een extra keuzevak naar keuze of een module Recht en Bedrijfskunde en een Professional Practice Research Report en u ontvangt een LPC LLM in Professional Legal Practice.

Als je alleen de LPC wilt studeren

Als u ervoor kiest om de MSc of LLM niet te volgen, kunt u zich nog steeds inschrijven voor de LPC zonder een Masters-prijs. Je ontvangt een postdoctoraal diploma in professionele juridische praktijk en hebt nog steeds de beroepsopleidingsfase van de opleidingsvereisten voltooid.

Belangrijke gegevens

Voortgang voor voltijdstudenten GDL en MA Rechten

Als u in september 2021 bent begonnen met ons voltijds Graduate Diploma in Law (GDL) of Master of Arts in Law (MA Law), komt u in aanmerking voor de Bar Practice Course (BPC) of Legal Practice Course (LPC) in september 2022 bij succesvolle afronding van uw cursus.

Let op: als je een visum nodig hebt om in Groot-Brittannië te studeren en door wilt stromen naar een van onze beroepsopleidingen op de campus, raadpleeg dan onze Britse visumvereistenpagina voor informatie over het aanvragen van een Student Route-visum.

Hoe aan te vragen

 • De aanmeldingen voor deze cursus zijn nu geopend.
 • Als je voltijds wilt studeren, kun je je aanmelden via het Centraal Aanmeldingscollege (CAB).

Over de school

Vragen