Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes Cursus Rechtspraktijk (LPC) - dagdeel
The University of Law Postgraduate Programmes

Cursus Rechtspraktijk (LPC) - dagdeel

22 Months

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

GBP 18.500 *

Op de campus

* Binnenlands: vanaf £ 12.900; Internationaal: vanaf £ 12.900

Invoering

Als je een diploma rechten of GDL hebt en een opleiding tot advocaat wilt volgen, bieden we drie opties, waaronder een LPC MSc in Law, Business and Management, om je bedrijf klaar te stomen.

 • Kwalificeren met een LPC, met de optie om zonder extra kosten een MSc of LLM te behalen
 • Ontwikkel uw commercieel bewustzijn, kritisch denken en de nodige professionele vaardigheden om u voor te bereiden op de uitdagingen van een advocaat
 • Stem uw cursus af op uw specialistische interessegebieden door middel van een ruime keuze aan keuzevakken
 • Bestudeer je LPC met een Masters en je zou in aanmerking kunnen komen voor een postdoctorale studielening

Met een duidelijke focus op uw toekomstige inzetbaarheid, hebben we meer dan ooit vertrouwen in uw succes en bieden we onze LPC Employment Promise aan. Vind een baan in negen maanden, of we geven je 100% van je vergoedingen terug: 50% van je vergoedingen als cashback plus 50% van je vergoedingen als krediet voor eventuele verdere cursussen.

95% van onze 2017/18 voltijdse, Britse, LPC-afgestudeerden heeft binnen vijftien maanden na het succesvol afronden van deze cursus werk of verdere studie veiliggesteld, op basis van Graduate Outcomes-gegevens.

Cursus Rechtspraktijk (LPC) - dagdeel

De LPC is de laatste beroepsopleiding tot gediplomeerd advocaat. Je bestudeert de LPC na het succesvol afronden van een kwalificerende graad in de rechten of andere erkende kwalificaties. Met onze LPC heb je de keuze om een deeltijdse dag te studeren die het beste bij je persoonlijke behoeften past. Deze route is bedoeld om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk. We richten ons op de vaardigheden waarin werkgevers het meest geïnteresseerd zijn, zodat u uw academische kennis kunt vergroten terwijl u zich voorbereidt op de realiteit van het leven in de juridische praktijk.

Cursus benodigd heden

Om in aanmerking te komen om uw plaats op onze LPC in te nemen, moet u voldoen aan de vereisten voor het starten van een Legal Practice Course (LPC) zoals uiteengezet door de Solicitors Regulation Authority (SRA) - zie hieronder. Als u niet aan deze deelnamevereisten voldoet, heeft de universiteit geen andere keuze dan uw plaats op de cursus te annuleren.

Als je een niet-EER-student bent, heb je ook een visum nodig voor de volledige duur van je cursus - zie Visumvereisten hieronder.

Selectiecriteria LPC van de Universiteit van Rechtsgeleerdheid

 • Academisch profiel en prestatie, over het algemeen minimaal een daadwerkelijke of voorspelde tweedeklas graad in de rechten of GDL/CPE/MA Law*
 • Een voldoende beheersing van de Engelse taal om de cursus met succes af te ronden - zie de Engelse taalvereisten hieronder
 • Eventuele bijzondere omstandigheden die in uw aanvraag zijn vermeld

Academische of andere referenties

* Aan deze vereiste wordt voldaan door: A) De toekenning van een kwalificerende graad in de rechten. Je rechtendiploma moet aan bepaalde academische normen voldoen om in aanmerking te komen. Dit moet inhouden dat u voldoende bent geslaagd voor beoordelingen in de zeven grondslagen van juridische kennis: publiek recht, verplichtingen I (contract), verplichtingen II (onrechtmatige daad), strafrecht, grondrecht, eigen vermogen en trusts en recht van de Europese Unie. Verdere begeleiding over wat een kwalificerende graad in de rechten is; of B) het behalen van een Common Professional Examination (CPE)/Graduate Diploma in Law (GDL)/MA Law en het behalen van een Graduate Diploma in Law, MA Law of iets dergelijks, zoals CILEX.

De Rechtenuniversiteit leeft de wetgeving inzake gelijke kansen volledig na en stimuleert actief diversiteit binnen de advocatuur. Ons toelatingsproces verloopt eerlijk en is bedoeld om studenten in staat te stellen hun talenten optimaal te benutten. U wordt aangemoedigd om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van eventuele speciale vereisten. Zo kunnen we bespreken hoe we aan uw wensen kunnen voldoen.

U moet bij aanvang van de cursus aan alle deelnamevereisten voldoen. Als u dit niet doet, kan dit ertoe leiden dat u niet aan de cursus kunt deelnemen. Als je denkt dat dit een probleem kan zijn (bijvoorbeeld als je te late beoordelingsresultaten hebt), neem dan zo snel mogelijk contact op met Admissions.

Toekomstige stagiair Advocaten

De SRA heeft onlangs overleg gepleegd over een aantal voorgestelde wijzigingen in haar regelgeving, waaronder het schrappen van de vereiste voor studenten om zich aan te melden voor studenteninschrijving en goedkeuring van hun academische opleidingsfase voordat ze aan de LPC beginnen.

Als u een opleidingscontract is aangeboden, moet u ervoor zorgen dat de Solicitors Regulation Authority (SRA) uw "karakter en geschiktheid" als advocaat heeft gecontroleerd.

Dit kan ten minste zes maanden duren als u:

 • Bepaalde strafbare feiten gepleegd
 • Schuldig bevonden aan een academisch delict
 • Had ernstige financiële problemen (zoals faillissement, individuele vrijwillige regelingen of uitspraken van de County Court)
 • Onderworpen geweest aan nadelige regelgevende bevindingen
 • ander gedrag hebben getoond dat we niet van een advocaat zouden verwachten (bijvoorbeeld oneerlijk, gewelddadig of discriminerend gedrag)

Bekijk de SRA-geschiktheidstest 2011 voor meer informatie en vul de toelatingsaanvraag in als u hen over eventuele problemen wilt vertellen.

Als u niets te vertellen heeft aan de SRA, kunt u dit doorgeven als u en uw werkgever aangeven dat uw opleiding begint.

Mocht de beslissing van de SRA niet worden bevestigd vóór de startdatum van de LPC, dan kunt u doorgaan met de cursus, maar dit op eigen financiële risico. Als u zich zorgen maakt over een karakter- en geschiktheidsprobleem, neem dan contact op met de SRA.

Accreditatie van eerder geleerde

Als u eerder een BVC of BPTC hebt bestudeerd, kunt u worden vrijgesteld van bepaalde elementen van de LPC. Ga voor meer informatie naar de SRA-website en neem contact op met ons Admissions-team.

Engelse taalvereisten

Als je een diploma buiten het VK hebt behaald en je komt niet uit een 'meerderheid Engels sprekend land', stuur dan een gewaarmerkte kopie van een van de goedgekeurde Engelse taaltests.

Standalone module EU-recht

Als je onderliggende rechtenstudie de module EU-recht niet bevatte, moet je een extra module studeren vóór de LPC.

Deze op zichzelf staande online module biedt de aanvullende training die je nodig hebt om je te kwalificeren om de LPC te voltooien en geeft je de nodige vaardigheden en kennis die je nodig hebt om de LPC te bestuderen.

Hoe toe te passen?

 • De aanmeldingen voor deze cursus zijn nu geopend.
 • Voor een deeltijdstudie kun je direct bij ons solliciteren.

cursus details

Cursus Rechtspraktijk (LPC)

Onze LPC biedt u de best mogelijke voorbereiding op de praktijk. Als een van de langste aanbieders van de LPC in het VK hebben we de cursus nauwkeurig afgestemd om te voldoen aan de verwachtingen van degenen in de advocatuur en werken we momenteel samen met meer dan 90 van de top 100 advocatenkantoren. Ons doel is om je volledig voor te bereiden op het leven als advocaat-stagiair.

Met een duidelijke focus op uw toekomstige inzetbaarheid, hebben we onze LPC ontworpen om u te helpen uw carrièrevooruitzichten te verbeteren door de essentiële professionele vaardigheden te leren waarnaar juridische werkgevers op zoek zijn. Je studeert in kleine groepsworkshops, gegeven door gekwalificeerde advocaten met uitgebreide praktijkervaring, en via online leermiddelen waarmee je altijd en overal toegang hebt tot je studiemateriaal.

Onze loopbaangerichte cursus helpt je om commercieel bewustzijn, kritisch denken en de professionele vaardigheden te ontwikkelen waar juridische werkgevers naar op zoek zijn. Daarom hebben we een arbeidsparticipatie van 95% voor voltijd LPC-studenten*. En met een breed scala aan keuzemodules om uit te kiezen, kunt u uw cursus echt afstemmen op uw specialistische interessegebieden.

Wanneer je de LPC bij ons bestudeert, ontvang je:

 • Een loopbaangerichte benadering van leren, het ontwikkelen van commercieel bewustzijn, kritisch denken en de professionele vaardigheden waarnaar juridische werkgevers op zoek zijn
 • Een MSc in Law, Business and Management of LLM in Professional Legal Practice zonder extra kosten en je zou in aanmerking kunnen komen voor een postdoctorale studielening
 • Op maat gemaakte cursusopties die passen bij uw specialistische interessegebieden door een ruime keuze aan keuzevakken
 • Flexibel studeren - kies ervoor om te studeren op een van onze landelijke locaties met de keuze uit voltijd-, deeltijd-, dag-, avond- en weekendcursussen, evenals online cursusopties
 • Toegang tot bekroonde loopbaanondersteuning om u te helpen met uw aanvraag voor een opleidingscontract met meer dan 3.000 pro bono kansen zodra u uw plaats accepteert

Er zijn twee fasen in het bestuderen van de LPC. De eerste omvat het voltooien van vier verplichte modules; de tweede stelt je in staat om een selectie van gerichte modules te maken, afhankelijk van je interessegebieden en welke versie van de cursus je studeert.

Cursusstructuur

Fase 1

 • Inleiding tot de beroepspraktijk (beroepsgedrag binnen deze module heeft 15 studiepunten)
 • Bedrijfsrecht en praktijkkennis en vaardigheden (30 studiepunten)
 • Kennis en vaardigheden voor geschillenbeslechting, inclusief strafrechtelijke geschillen (30 studiepunten)
 • Vastgoedkennis en -vaardigheden (30 studiepunten)

Stage 2

Kies drie*:

 • Gevorderd crimineel
 • Geavanceerd onroerend goed
 • Bankieren en schuldfinanciering
 • Commerciële geschillenbeslechting
 • handelsrecht
 • Mededingingsrecht
 • Werknemers wet
 • Familie wet
 • Immigratie
 • Verzekering
 • Intellectueel eigendom
 • Fusies en overnames
 • Persoonlijk letsel en klinische nalatigheid
 • Particuliere klant
 • Overheidsbedrijven

*Beschikbaarheid afhankelijk van vraag, dienstregeling en locatie

Cursusinformatie

Beoordeling

Geëvalueerd door middel van een reeks beoordelingen. Inclusief mondelinge beoordelingen in Interviewing en Advocacy, open boek en gesloten boek examens.

Als je ervoor kiest om je LPC met een master te studeren, word je ook beoordeeld met een schriftelijk rapport en een mondelinge stijlbeoordeling.

Structuur

Elk van onze LPC-studieopties heeft zijn eigen structuur, met verschillende beoordelingen die bij je passen.

Voeg een gratis master toe

In plaats van u in te schrijven voor de kern LPC, geeft u er misschien de voorkeur aan om u in te schrijven voor een van de volgende Master's Degree-kwalificaties die voor u beschikbaar zijn zonder extra kosten.

LPC MSc in rechten, zaken en management

Als u wilt werken voor een advocatenkantoor of een werkgever met een zakelijke / commerciële focus of als u geïnteresseerd bent in het begrijpen van zaken vanuit zowel commercieel als juridisch perspectief, zal onze LPC MSc u voorzien van de belangrijkste juridische kennis en vaardigheden die vereist zijn om succesvol te werken in de juridische praktijk en zal een uitgesproken zakelijke focus bieden waardoor u de zakelijke praktijken van uw klanten beter kunt begrijpen.

De twee aanvullende MSc-modules zijn:

1. Recht en zaken

Een aangeleerde module die de volgende onderwerpen omvat:

 • De economie, het ondernemingsklimaat en de globalisering
 • Het functioneren van de stad
 • Beheer
 • Financiële analyse
 • Bedrijfsfinanciën
 • Zakelijke ontwikkeling
 • Strategie

Houd er rekening mee dat Recht en Bedrijfskunde veel berekeningen met zich meebrengen en daarom is een basisniveau van wiskunde vereist.

2. Casestudyproject

Een op bedrijven gebaseerd Case Study-project, een zelfstudie onderzoeksmodule gebaseerd op enkele van de thema's en onderwerpen die worden behandeld in Recht en Bedrijfskunde.

LPC LLM in professionele juridische praktijk

Als u de mogelijkheid wilt hebben om u te verdiepen in een gespecialiseerd rechtsgebied en uw opties open te houden, dan past onze LLM ook aan uw behoeften. Rond je LPC succesvol af met een extra keuzevak naar keuze of een Law and Business module en een Professional Practice Research Report en je ontvangt een LPC LLM in Professional Legal Practice.

Als je alleen de LPC wilt studeren

Als je ervoor kiest om de MSc of LLM niet te volgen, kun je je nog steeds inschrijven voor de LPC zonder een Masters-prijs. Je krijgt een Postgraduate Diploma in Professional Legal Practice en hebt nog steeds de beroepsopleidingsfase voltooid.

De LPC-route om als advocaat te kwalificeren

Kan ik de LPC nog bestuderen?

U kunt nog steeds doorgaan met de LPC-route om u als advocaat te kwalificeren als u vóór 31 augustus 2021 een niet-restitueerbare aanbetaling heeft voltooid, gestart, geaccepteerd of betaald voor een van de volgende zaken:

 • Een Graduate Diploma in Law (GDL) / het Common Professional Examination
 • Onze MA-wet
 • De cursus juridische praktijk (LPC)
 • Een periode van erkende opleiding (ook wel opleidingscontract genoemd)

Voor een kwalificerende graad in de rechten (QLD) en vrijgestelde graad in de rechten (ELD), zoals onze LLB, moet je vóór 21 september 2021 een aanbieding hebben voltooid, gestart, geaccepteerd of een niet-restitueerbare aanbetaling betaald.

In de meeste gevallen, voor de QLD, ELD en CPE, moet de betreffende cursus uiterlijk op of vóór 31 december 2021 zijn gestart.

Als je al bent begonnen met een kwalificerende rechtenstudie, GDL of opleidingscontract, gelden er overgangsregelingen tot 31 december 2032 om je te kwalificeren als advocaat onder de huidige routes, zolang er nog cursussen beschikbaar zijn.

Belangrijke gegevens

Vooruitgang voor voltijdstudenten GDL en MA Rechten

Als je in september 2021 bent begonnen met ons voltijds Graduate Diploma in Law (GDL) of Master of Arts in Law (MA Law), zou je in aanmerking moeten komen om in september te beginnen met de Bar Practice Course (BPC) of Legal Practice Course (LPC). 2022 bij succesvolle afronding van uw cursus.

Let op: als je een visum nodig hebt om in het VK te studeren en je wilt doorstromen naar een van onze beroepsopleidingen op de campus, raadpleeg dan onze pagina met visumvereisten voor het VK voor informatie over het aanvragen van een studentenroute-visum.

Over de school

Vragen