Keystone logo
The University of Law Postgraduate Programmes Bar Oefencursus (BPC) - voltijds
The University of Law Postgraduate Programmes

Bar Oefencursus (BPC) - voltijds

8 Months

Engels

Full time

Request application deadline

Jul 2024

GBP 16.450 *

Op de campus

* BPC - binnenlands: vanaf £ 12.100; Internationaal: vanaf £ 12.100. BPC LLM - binnenlands: vanaf £ 14.900; Internationaal: vanaf £ 14.900

Invoering

Als je een licentiaat in de rechten of GDL hebt en een opleiding tot advocaat wilt volgen, is onze Bar Practice Course (voorheen de Bar Professional Training Course - BPTC) ontworpen om je te helpen het aantal leerlingen te verzekeren. U kunt een hoog niveau van begeleiding verwachten van gekwalificeerde beoefenaars met een ongeëvenaarde ervaring in het leveren van belangenbehartiging. Kies onze BPC LLM en voeg een internationaal erkende masterkwalificatie toe aan je cv.

Vanaf het moment dat je jouw plek accepteert, word je ondersteund door onze gespecialiseerde loopbaanservice. Onze staat van dienst zegt het al - 59% van onze voltijdse studenten van de UK/EEA Bar Practice Course die in 2018 afstudeerden, behaalde een leerlingvolgorde (op basis van studentgegevens verzameld in september 2020). Voorheen de Bar Beroepsopleiding (BPTC).

Bar Oefencursus (BPC) - voltijds

De Bar Practice Course (BPC), voorheen de Bar Professional Training Course (BPTC), is de kwalificerende postdoctorale cursus waarmee afgestudeerden zich kunnen voorbereiden en oefenen als barristers in Engeland en Wales. Het is de beroepsopleidingsfase, die je moet behalen voordat je de laatste, praktische opleidingsfase kunt voltooien; pupillen. Geef jezelf de beste kans om het aantal leerlingen veilig te stellen en je voor te bereiden op het leven als advocaat met onze hoogwaardige begeleiding, ontworpen en gegeven door gekwalificeerde beoefenaars met ongeëvenaarde ervaring in het leveren van belangenbehartiging.

cursus details

Bar Oefencursus

We zijn trots op het aanbieden van de beste juridische training, en onze Bar Practice Course (BPC) is geen uitzondering.

Het is ontworpen om u te helpen uw pupillen veilig te stellen en u voor te bereiden op het leven als advocaat. Je krijgt toegewijde ondersteuning van onze gespecialiseerde loopbaanservice vanaf het moment dat je je plaats aanvaardt, waardoor je de beste kans hebt om leerlingen te krijgen en zoveel mogelijk gevarieerde ervaring op te doen. Dit is de reden waarom 52% van onze studenten die in 2019 afstuderen, een schoolopleiding hebben behaald of afgerond.**

Wanneer je de Bar Practice Course bij ons studeert, ontvang je:

 • Tot 50 uur advocatuurtraining, zodat je volledig voorbereid bent op de balie: test je vaardigheden voor echte advocaten en rechters tijdens prestigieuze pleitwedstrijden georganiseerd door ons Advocacy Committee en ook tijdens schijnprocessen in de rechtbank.
 • Collegegeld in kleine klassen naast de slimste studenten: we eisen dat alle studenten een live selectieproces ondergaan voordat ze een plaats aangeboden krijgen.
 • Toegang tot een boeiende en innovatieve online leeromgeving, plus persoonlijke begeleiding en ondersteuning door collega's wanneer je die het meest nodig hebt.
 • Flexibele studiemogelijkheden die bij je passen: kies ervoor om fulltime of parttime bij ons te studeren op een aantal locaties in het VK.
 • Succes bij het aanvragen van leerlingen en daarbuiten met ons Future Pupil Programme, onderdeel van onze bekroonde Careers and Employability Service, beschikbaar vanaf het moment dat je je plaats accepteert.
 • Keuze uit drie Pathways voor succes met onze Bar Practice Course LLM: voltooi echte juridische werkervaring via onze Pro Bono-klinieken, schrijf een proefschrift of bestudeer aanvullende modules en leg de examens af nadat u uw Bar Practice Course hebt voltooid.
 • Exclusieve toegang tot onze Synap-leer- en revisietool: voltooi meerkeuzevragen om uw voortgang te volgen en te beoordelen.

**52% van onze voltijdse BPC-studenten in het VK/EER 2018/19 die in 2019 afstuderen, heeft met succes de pupillen behaald of voltooid (op basis van studentgegevens verzameld in de zomer van 2021). Voorheen de Bar Beroepsopleiding (BPTC).

Voordelen van ons selectieproces

Ons rigoureuze selectieproces stelt ons in staat om de slimste en meest bekwame studenten te identificeren, waardoor een stimulerende leeromgeving voor iedereen wordt gecreëerd. Als gevolg hiervan kun je, wanneer je onze BPC uitvoert, garanderen dat je naast toegewijde, gefocuste en intelligente studenten studeert, wat je op zijn beurt zal stimuleren om te slagen.

 • Krijg vertrouwen om te weten of een carrière bij de balie iets voor jou is.
 • Oefen je advocatuurvaardigheden in een "pleidooi voor mitigatie" van 5 minuten.
 • Maak van de gelegenheid gebruik om te strijden voor Advocacy Scholarships.
 • Krijg essentiële oefening voor interviews met leerlingen.

Belangrijke mededeling: Vanwege de omstandigheden rond COVID-19 hebben we momenteel virtuele Selectie-evenementen voor de nabije toekomst.

Belangrijke gegevens

De Rechtenuniversiteit leeft de wetgeving inzake gelijke kansen volledig na en stimuleert actief diversiteit binnen de advocatuur. Ons toelatingsproces verloopt eerlijk en is bedoeld om studenten in staat te stellen hun talenten optimaal te benutten. U wordt aangemoedigd om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van eventuele speciale vereisten. Zo kunnen we bespreken hoe we aan uw wensen kunnen voldoen.

Zie belangrijke informatie die is uitgegeven door de Bar Standards Board voor degenen die willen studeren voor de balie van Engeland en Wales.

Vooruitgang voor voltijdstudenten GDL en MA Rechten

Als je in september 2021 bent begonnen met ons voltijds Graduate Diploma in Law (GDL) of Master of Arts in Law (MA Law), zou je in aanmerking moeten komen om in september te beginnen met de Bar Practice Course (BPC) of Legal Practice Course (LPC). 2022 bij succesvolle afronding van uw cursus.

Belangrijke informatie voor sollicitanten voor de Bar Practice Course

Belangrijke informatie voor diegenen die willen studeren voor de balie van Engeland en Wales.

Is het geschikt voor u?

We zijn erg blij dat je serieus overweegt om een carrière bij de balie na te streven. U moet echter goed nadenken of u het potentieel heeft om een succesvolle carrière als advocaat te maken. Een carrière aan de balie is zeer veeleisend en stelt hoge eisen.

The Bar kan een zeer lonende carrière bieden als je:

 • Een hoog intellectueel vermogen hebben.
 • Zijn zeer gearticuleerd in geschreven en gesproken Engels.
 • Kan denken en communiceren onder druk, en,
 • Beschikken over vastberadenheid en uithoudingsvermogen en zijn emotioneel robuust.

Statistieken

Als je eenmaal overtuigd bent dat je over deze kwaliteiten beschikt, en het potentieel hebt om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, moet je ook enkele van de 'feiten en cijfers' over een carrière bij de balie in overweging nemen voordat je je vastlegt.

Kortom, jaarlijks volgen ongeveer 1800 studenten de Bar Course en het aantal aangeboden pupillen bedraagt doorgaans ongeveer 550 per jaar. Sommige studenten die de Bar Course voltooien, keren terug naar het buitenland of wenden zich tot andere beroepen. Studenten mogen echter tot 5 jaar na het voltooien van de Bar Course naar pupillen streven, dus de concurrentie voor pupillen is extreem intens. In een bepaald jaar kunnen meer dan 3.000 personen een leerlinglage aanvragen, en sommige kamers hebben meer dan honderd kandidaten voor elke leerlingplaatsing, en op dit moment is er slechts een beperkt aantal leerlingplaatsen bij de Employed Bar.

Een huurcontract krijgen

U dient zich er ook van bewust te zijn dat het verkrijgen van een huurwoning in Chambers of een passende functie aan de Employed Bar, na het verstrijken van de opleiding, een hele uitdaging kan zijn. Elk jaar zijn er normaal gesproken minder huurwoningen dan pupillen, en kamers bieden niet altijd huur aan hun eigen leerlingen aan.

Advies zoeken

Vergeet niet dat je ook aan de formele toelatingseisen moet voldoen voordat je aan de cursus begint: een tweedeklas graad in de rechten (of in een ander vak plus een conversiecursus), Inn-lidmaatschap en voldoende taalvaardigheid. De BSB heeft een Bar Course Aptitude Test (BCAT) ingevoerd, die je moet halen in augustus van het jaar waarin je met je studie begint.

U dient zoveel mogelijk te weten te komen en de informatie serieus in overweging te nemen voordat u zich aan de studie - en financiële en andere uitgaven die daarvoor nodig zijn - toelegt.

Dus om een realistische inschatting te maken of u geschikt bent voor een carrière als advocaat, moet u:

 • Vraag advies aan je universitaire juridische docenten en loopbaanadviseur.
 • Ga naar de herbergen en spreek met hun onderwijspersoneel (ze organiseren open dagen voor universiteitsstudenten).
 • Kom meer te weten over het beroep en bekijk de statistische informatie.
 • Probeer relevante ervaring op te doen, zoals werken voor een advocatenkantoor, een mini-pupillage doen of voor een rechter werken.
 • Probeer te praten met mensen die voor de balie hebben gestudeerd, bijvoorbeeld met een pas gediplomeerde advocaat.

Als je vertrouwen hebt in jezelf, je capaciteiten en je potentieel om te slagen na hard werken en inspanning, zou dit je niet moeten ontmoedigen. Voor goede kandidaten, van welke achtergrond dan ook, is vaak financiële ondersteuning (bijvoorbeeld van de Inns of Court, of leningen) beschikbaar, en de uiteindelijke beloning - zowel in termen van werkplezier als financiële beloning - kan het een zeer waardevolle carrière maken.

Ons selectieproces

De University of Law zet zich in voor het produceren van uitzonderlijke advocaten en daarom hebben we sinds 2015 van alle aanvragers geëist dat ze een beoordeling ondergaan voordat ze een plaats op de BPC krijgen.

Belangrijkste redenen waarom Selection Events u kan helpen:

 • Krijg vertrouwen om te weten of een carrière bij de balie iets voor jou is.
 • Oefen je advocatuurvaardigheden in een "pleidooi voor mitigatie" van 5 minuten.
 • Maak van de gelegenheid gebruik om te strijden voor Advocacy Scholarships.
 • Krijg essentiële oefening voor interviews met leerlingen.

Cursusstructuur

Kennisgebieden

 • Civiele geschillen, bewijs en oplossing van geschillen buiten de rechtbank
 • Strafrechtelijke procesvoering, bewijs en veroordeling

Kernvaardigheden

 • Advocacy, inclusief hoofdonderzoek, kruisverhoor en civiele toepassingen
 • Vergaderen
 • Het opstellen van
 • Opinie schrijven
 • Professionele ethiek
 • Juridisch onderzoek

schijnproeven

We geven je zoveel mogelijk kansen om je essentiële pleitbezorgingsvaardigheden aan te scherpen en wat je leert in de praktijk te brengen:

 • Deelnemen aan schijnprocessen in echte rechtszalen met echte rechters en senior advocaten
 • Online demonstraties van belangenbehartiging met feedback van praktiserende advocaten
 • Bezoeken aan de High Court, Magistrate's Court, Crown Court en County Courts

Master in de rechten (LLM)

Kies ervoor om deze prijs te studeren en je krijgt de mogelijkheid om een internationaal erkende LLM-kwalificatie toe te voegen aan je cv en leerlingaanvragen.

Je kunt je Master of Laws (LLM) kwalificatie behalen via drie routes:

 1. Volledige praktijkervaring via onze Pro Bono-klinieken* - u adviseert, beheert en vertegenwoordigt cliënten in uiteenlopende rechtszaken. Je wordt ook gekoppeld aan een mastersupervisor, die je door een reflectief leerproces leidt, zodat je je reflectieve beoordeling kunt voltooien en je masterdiploma kunt behalen.
 2. Bestudeer aanvullende modules** - vergroot uw kennis van juridische praktijkgebieden die voor u van belang zijn en die u kunnen helpen de richting van uw carrière te bepalen. Je legt de examens af als je klaar bent met je Bar Practice Course.
 3. Schrijf een proefschrift - dompel uzelf onder in een rechtsgebied en word er een expert in, zodat u uw kennis kunt demonstreren in uw aanvragen voor kamers en daarbuiten.

Als je onze Bar Practice Course LLM bestudeert, kom je mogelijk ook in aanmerking voor een SLC Postgraduate Loan.

*Studenten die in 2021 de Pro Bono-route op onze campus in Liverpool studeren, zullen gedurende het hele programma regelmatig sessies op onze campus in Manchester moeten bijwonen.

**Studenten die in 2021 aanvullende modules op onze campus in Liverpool studeren, moeten een semester lang reguliere sessies (1-2 per week) op onze campus in Manchester volgen.

Cursusinformatie

Beoordeling

Er zijn in totaal 10 beoordelingen met praktijkbeoordelingen voor elke module verspreid over de cursus. Sommige prijzen, gesponsord door kamers, zijn beschikbaar voor de best scorende student in elk onderwerp.

Structuur

Onze Bar Practice Course heeft zijn eigen structuur, met verschillende assessments die bij je passen.

Hoe toe te passen?

De aanmeldingen voor deze cursus zijn nu geopend. Wil je voltijd of deeltijd studeren, dan kun je direct bij ons solliciteren.

Vergeet niet - u moet lid zijn van een Inn of Court voordat u onze BPC start. De deadline voor aanmelding is minimaal 12 weken voor aanvang van de cursus.

Internationale

We hebben studenten uit meer dan 120 verschillende landen op onze campussen, met een toegewijd team om internationale studenten te helpen.

Cursus benodigd heden

Om in aanmerking te komen voor jouw plaats, dien je te voldoen aan de eisen voor het starten van een Bar Praktijk Cursus (BPC) zoals vastgesteld door de Orde van Advocaten (BSB). De Bar Qualification Manual geeft u volledige informatie over deze vereisten.

 • U moet slagen voor de Bar Course Proeve van bekwaamheid in augustus van het jaar waarin u met uw studie begint. Meer details over deze test zijn te vinden op de website van de Bar Standards Board
 • Je hebt ofwel een kwalificerende graad in de rechten (QLD) 2: 1 minimum of een bachelordiploma in een ander onderwerp (2:1 minimum*) en een Graduate Diploma in Law/CPE nodig
 • Voor kwalificerende rechtendiploma's zijn alle aanbiedingen op basis van voorspelde cijfers afhankelijk van het behalen van een 2: 1 of hoger
 • Alle kandidaten die voldoen aan de basiscriteria om in aanmerking te komen, moeten een selectiegesprek bijwonen in een van onze centra

* Voor niet-QLD-aanvragers met een 2:2 zijn aanbiedingen op basis van de voorspelde GDL-graad afhankelijk van het behalen van onderscheiding of lof.

selectiegesprek

 • Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u aan alle geschiktheidsvereisten voor de BPTC voldoet.

Engelse taalvereiste:

U moet vloeiend Engels spreken en u moet kunnen aantonen dat uw mondelinge en schriftelijke Engels gelijkwaardig is aan:

 • IELTS (academisch): score van 7,5 op alle vier de gebieden
 • ISE IV (Trinity College London): Pass in alle vier de componenten
 • Pearsons (academisch): Score van 73 op alle vier de gebieden
 • Cambridge English: eerste certificaat, gevorderd en bekwaamheid (test afgelegd vóór januari 2016): algemeen 191 met geen enkel onderdeel lager dan 191
 • Cambridge English: eerste certificaat (test afgelegd vóór januari 2016): geslaagd voor graad A en uitzonderlijk in alle vier de componenten
 • Cambridge English: Advanced (test afgelegd vóór januari 2016): geslaagd voor Grade B of C en Borderline in alle vier de componenten
 • Cambridge English: vaardigheid (test afgelegd vóór januari 2016): geslaagd voor graad C1 en zwak in alle vier de componenten

Britse of Ierse onderscheiding:

 • Kwalificerende graad in de rechten - 1e of 2: 1
 • GDL - onderscheiding of eervolle vermelding
 • Medisch, tandheelkundig, diergeneeskundig diploma - geslaagd

Let op: de universiteit accepteert tot nader order geen TOEFL Engelse taaltest als bewijs van de Engelse taalvaardigheid van studenten vanwege onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Je moet lid zijn van een Inn of Court voordat je de BPC kunt starten. De sluitingsdatum voor het indienen van een aanvraag bij een Inn of Court is 31 mei van het jaar dat uw BPC ingaat. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende Inn:

 • Gray's Inn
 • Innerlijke tempel
 • Lincoln's Inn
 • Middelste Tempel

Als je een niet-EER-student bent, heb je ook een visum nodig voor de volledige duur van je cursus (zie hieronder)

Nogmaals, je moet aan alle deelnamevereisten voldoen aan het begin van de cursus - als je dit niet doet, kan dit ertoe leiden dat je niet aan de cursus kunt deelnemen.

Barcursus Proeve van bekwaamheid (BCAT)

Kandidaten die toegang willen tot de BPC moeten slagen voor de Bar Course Aptitude Test (BCAT) voordat ze mogen deelnemen aan de cursus. We raden je ten zeerste aan om de test zo snel mogelijk af te leggen en we zullen garanderen dat je aanbieding open blijft staan totdat je de test met succes hebt doorstaan. Als u niet slaagt, kunt u de test na 30 dagen opnieuw afleggen. Omdat je de test met succes moet afleggen voordat je je kunt inschrijven voor de BPC-cursus, raden we je aan om de test zo vroeg mogelijk af te leggen - dit zal voldoende tijd geven als je het opnieuw moet doen, vóór de deadline. Kijk voor meer informatie op de website van de Bar Standards Board.

De Rechtenuniversiteit leeft de wetgeving inzake gelijke kansen volledig na en stimuleert actief diversiteit binnen de advocatuur. Ons toelatingsproces verloopt eerlijk en is bedoeld om studenten in staat te stellen hun talenten optimaal te benutten. U wordt aangemoedigd om ons zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van eventuele speciale vereisten. Zo kunnen we bespreken hoe we aan uw wensen kunnen voldoen.

Looptijd

8 maanden (september), 9 maanden (juli)

Kosten

 • BPC - Binnenlands: vanaf £ 11.750 (januari) of £ 12.100 (juli en september). Internationaal: vanaf £ 11.750 (januari) of £ 12.100 (juli en september).
 • BPC LLM - Binnenlands: vanaf £ 14.450 (januari) of £ 14.900 (juli en september). Internationaal: vanaf £ 14.450 (januari) of £ 14.900 (juli en september).

Over de school

Vragen