Keystone logo
© Miriam Alster Flash90
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Invoering

Durf te ontdekken - HUJI Digitale Open Dag

Sluit je aan bij onze Digitale Open Dag voor bachelor-, master- en postdoctorale opleidingen en ontdek hoe wij excellentie combineren met een rijk studentenleven.

Registreer hier >> href="https://tinyurl.com/2udrnv2x

HUJI - Internationale impact

De wereldberoemde wetenschappers van de Hebreeuwse Universiteit hebben een ongeëvenaarde uitmuntendheid in onderzoek, onderwijs en studie voortgebracht en hebben buitengewone doorbraken bereikt in disciplines variërend van landbouw tot hersenonderzoek, van economie tot onderwijs en nog veel meer. Deze prestaties worden weerspiegeld in het indrukwekkende aantal competitieve onderzoekssubsidies dat de faculteit heeft verkregen, evenals door de registratie van een onevenredig groot aantal internationale octrooien.

Artikelen en studies van universitaire wetenschappers verschijnen regelmatig in prestigieuze wetenschappelijke en academische tijdschriften, en hun onderzoek heeft hen uitstekende prijzen opgeleverd in Israël en in het buitenland. Tot dusver hebben de faculteit en alumni zeven Nobelprijzen gewonnen, één Fields-medaille (het equivalent van de Nobelprijs voor wiskunde), één Canada Gairdner International Award in biomedische wetenschappen en 14 Wolf-prijzen.

De Hebreeuwse Universiteit is bijzonder trots op haar "Startup Nation" technologieoverdrachtbedrijf, Yissum , dat behoort tot de meest productieve en succesvolle incubator-frameworks ter wereld:

 • Sinds de oprichting in 1964 heeft Yissum meer dan 530 technologieën in licentie gegeven
 • Het registreert elk jaar meer dan 50 nieuwe patenten
 • Yissum genereert jaarlijks $ 2 miljard aan inkomsten

HUJI biedt een uitgebreide selectie van semester-, eenjarige, bachelor-, master- en PhD-graden, evenals postdoc-beurzen, stages en kortlopende programma's. De onderwijsfaculteit bestaat uit wereldberoemde experts in hun vakgebied, van wie velen belangrijke prijzen en onderscheidingen hebben gewonnen.

Baanbrekend onderzoek

Sinds de oprichting meer dan 100 jaar geleden, loopt de Hebreeuwse Universiteit voorop in baanbrekend onderzoek in zowel de sociale wetenschappen als de natuurwetenschappen. In feite omvatte de eerste Raad van Bestuur niemand minder dan Albert Einstein en Sigmund Freud; en niet minder dan acht Nobelprijzen en vele andere belangrijke onderscheidingen zijn uitgegaan van de zalen.

Tegenwoordig blijft de universiteit zich sterk inzetten voor haar rol als leider in multidisciplinair onderzoek, en loopt ze voorop op het gebied van baanbrekende innovatie en ondernemerschap op een groot aantal gebieden. Huji heeft meer dan 100 onderzoekscentra en er lopen op elk moment 3.800 onderzoeksprojecten.

Zoals het een vooraanstaande onderzoeksinstelling betaamt met nauwe banden met de internationale onderzoeksgemeenschap, brengt de Hebrew University toponderzoekers van over de hele wereld samen. Een derde van alle promovendi in Israël is ingeschreven aan de Hebreeuwse Universiteit en een kwart van alle internationale postdoc fellows in Israël is aangesloten bij de Universiteit. Het is ook een speerpunt bij het verkrijgen van onderzoekssubsidies van de European Research Council (ERC).

De Autoriteit voor Onderzoek en Ontwikkeling van de Hebreeuwse Universiteit stimuleert en promoot alle onderzoeksactiviteiten op de campus en biedt doorlopende ondersteuning aan onderzoeksprojecten. Tot op heden zijn er meer dan 10.000 patenten geregistreerd door HUJI-aangesloten onderzoekers. De universiteit stimuleert en faciliteert technologieoverdracht en ondersteunt de succesvolle commercialisering van innovaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de universiteit zo'n prominente rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het beroemde start-up ecosysteem van Israël.

Levendige internationale gemeenschap

Meer dan 2.000 studenten uit 90 landen studeren elk jaar in Jeruzalem en profiteren van de vele kortetermijnstudiemogelijkheden die HUJI's Rothberg International School biedt. Deze omvatten een semester Study Abroad en Student Exchange-programma's, Hebreeuwse ulpan-cursussen en verschillende stages. Studenten die zijn aangesloten bij Rothberg maken deel uit van een levendige internationale gemeenschap die geniet van het stimuleren van academische curricula naast een fascinerende persoonlijke ervaring.

Onze studenten verdiepen zich in hun studie en ze genieten ook van de mogelijkheid om een van de meest fascinerende steden ter wereld te ervaren. Jeruzalem bruist van geschiedenis, cultuur en religie, maar het is ook een prachtige moderne hoofdstad met een diverse bevolking en een bruisend nachtleven. De universiteit helpt haar internationale studenten om het meeste uit deze unieke ervaring te halen door een schat aan sociale en culturele activiteiten en onvergetelijke excursies door heel Israël te organiseren.

Waarom studeren aan de Hebreeuwse universiteit?

 • Nummer één in excellentie in Israël en bij de top 100 van universiteiten wereldwijd
 • Acht Nobelprijswinnaars van de afgelopen jaren zijn afgestudeerden of onderzoekers van de HU
 • HU-onderzoekers hebben tal van prestigieuze prijzen gewonnen
 • Er worden meer dan 150 studiegebieden aangeboden, waaronder veel interdisciplinaire programma's
 • Innovatie en creativiteit in onderwijs en onderzoek (neurale berekening, cognitie, computationele biologie, studie van rationaliteit)
 • Vier campussen ontvangen studenten van over de hele wereld
 • Studentenvoorzieningen van het hoogste niveau, inclusief ultramoderne sportfaciliteiten en studentenhuisvesting op alle campussen
 • Ongelofelijk panoramisch uitzicht op de 3000 jaar oude stad Jeruzalem vanuit klaslokalen.

Statistieken

Wereldwijde activiteit: de cijfers

De cijfers spreken voor zich:

 • 265 academische overeenkomsten met instellingen in 45 landen
 • Uitwisselingsovereenkomsten voor studenten met meer dan 90 instellingen in meer dan 30 landen
 • 90 cursussen voor de studie van zo'n 30 talen
 • 308 postdoctorale onderzoekers uit 34 landen
 • Een jaarlijkse inschrijving van bijna 2000 studenten uit 80 landen aan de Rothberg International School.
 • In september 2012 werd de Hebreeuwse Universiteit een van de eerste instellingen die zich aansloot bij Coursera, dat samenwerkt met toonaangevende universiteiten om overal gratis online cursussen aan te bieden.

  Ranglijsten

  The Hebrew University of Jerusalem wordt consequent gerangschikt als de beste universiteit in Israël en behoort tot de top 100 wereldwijd. Bovendien werd de universiteit gerangschikt als de beste Israëlische universiteit en 201-205 beste van de 800 beste instellingen in de 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, gepubliceerd door het Britse tijdschrift Times Higher Education. HUJI was de enige Israëlische universiteit die in de ranglijst van de 200 beste universiteiten ter wereld stond.

  Bovendien staat The Hebrew University of Jerusalem op de eerste plaats in Israël en op de 88e plaats wereldwijd in de Reuters Top 100 van 's werelds meest innovatieve universiteiten.

  Locaties

  • Jerusalem

   Mt. Scopus 9190501 Jerusalem, , Jerusalem

  • Rehovot

   Rehovot, Israël

   Vragen