Keystone logo
Stellenbosch University LLM
Stellenbosch University

LLM

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Request duration

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Dit programma biedt juridisch onderwijs op het hoogste niveau in een reeks gerichte studiegebieden van academisch en praktisch belang. Het doel van dit programma is om afgestudeerden in de rechten in staat te stellen zich te specialiseren, dieper inzicht te krijgen in geselecteerde rechtsgebieden en gespecialiseerde beoefenaars en leiders te worden in hun gekozen vakgebieden.

De graad wordt toegekend na succesvolle afronding van vier onderwijsmodules en een onderzoeksproject van 15.000 tot 20.000 woorden over een goedgekeurd onderwerp.

Studenten kunnen het algemene programma volgen of een gespecialiseerd programma (alternatieve geschillenbeslechting, internationaal handelsrecht, intellectueel eigendomsrecht of arbeidsrecht).

Het programma vereist het bijwonen van lessen in Stellenbosch gedurende het hele jaar, waarbij de lessen over het algemeen één keer per week per module 's avonds van 18:00 tot 20:00 uur worden gegeven.

Alle modules worden in het Engels gegeven en studenten die zich voor dit programma inschrijven, moeten de Engelse taal beheersen.

I. De LLM opleidingen van Stellenbosch

1.1 Stellenbosch University biedt zes LLM programma's aan, namelijk:

De algemene LLM via cursussen;

  • De LLM in internationaal handelsrecht;
  • De LLM in intellectueel eigendomsrecht;
  • De LLM in Arbeidsrecht;
  • De LLM in alternatieve geschillenbeslechting;
  • De LLM in Public Procurement Regulation and Policy;

1.2 Het curriculum voor de general LLM by coursework is niet formeel georganiseerd op departementale basis, en er is geen uniforme set voorgeschreven modules. In plaats daarvan worden studenten uitgenodigd om een curriculum samen te stellen uit modules die door de faculteit worden aangeboden. De selecties moeten voldoen aan de formele graadvereisten en worden goedgekeurd door het faculteitsbestuur. Het rooster beperkt ook de keuzemogelijkheden van de student. Dit is onvermijdelijk. Het rooster laat ruimte voor interdisciplinaire keuzes, maar maakt specialisatie mogelijk door modules te kiezen binnen de brede gebieden van privaatrecht, handelsrecht of publiekrecht. Naast de modules moet ook een onderzoeksverslag worden voltooid. Voor meer informatie over de research paper zie paragraaf 18 hieronder.

1.3 De LLM in International Trade Law bestaat uit de volgende modules: International Sales Law; International Commercial Arbitration; Sustainable Development Law; Payment and Guarantees in International Contracts; Carriage of Goods by Sea; Legal Aspects of World and Regional Trade; en International Tax Law (alle modules van het Department of Mercantile Law). Studenten moeten 4 van de 6 modules voltooien (2 modules per semester). Naast de modules moet een research paper worden voltooid. Voor meer informatie over de research paper zie paragraaf 18 hieronder.

1.4 De LLM in Intellectual Property Law bestaat uit drie verplichte modules en één keuzevak (alle modules van het Department of Mercantile Law). De verplichte modules zijn Auteursrecht, Octrooirecht, de Wet op het Gedeponeerd Model en Merkenrecht. Als keuzevak nemen studenten Intellectueel Eigendomsrecht in de digitale omgeving of Mededingingsrecht. Naast de modules moet ook een onderzoeksverslag worden voltooid. Voor meer informatie over het onderzoeksverslag zie paragraaf 18 hieronder.

1.5 De LLM in Labour Law bestaat uit vier verplichte modules, Employment Rights, Selected issues in International Labour and Social Security Law, Equality in the Workplace, en Selected issues of Collective Labour Law (alle modules van het Department of Mercantile Law). Naast de modules moet een onderzoekspaper worden voltooid. Voor meer informatie over de research paper zie paragraaf 18 hieronder.

1.6 De LLM in Alternative Dispute Resolution bestaat uit drie verplichte modules en één keuzevak. De verplichte modules zijn International Commercial Arbitration, Mediation en Selected Dispute Resolution Techniques. Als keuzemodule kunnen studenten kiezen voor International Sales Law of Employment Rights. Naast de modules moet een research paper worden voltooid. Voor meer informatie over de research paper zie paragraaf 18 hieronder.

1.7 De LLM in Public Procurement Regulation and Policy is een professionele LLM en bestaat uit twee verplichte modules en twee keuzevakken. De professionele LLM is anders georganiseerd dan de bovenstaande LLM programma's.

1.7 Met uitzondering van de LLM in International Trade Law, Intellectual Property Law, Labour Law, Alternative Dispute Resolution, en Public Procurement Regulation and Policy, zal volgens de universitaire regelgeving het getuigschrift geen enkel gekozen specialisatiegebied weerspiegelen.

1.8 De LLM via coursework is geen correspondentiecursus. Het bijwonen van de lessen op Stellenbosch is verplicht.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen